Mehiläinen tarjoaa työterveysasiakkailleen elämäntapojen muuttamiseen ja oman työkyvyn edistämiseen mobiilisovelluksessa toimivia digitaalisia hoito- ja valmennusohjelmia.

– Elintapojen muuttamisen, mielialan ja jaksamisen tuelle on selkeä tarve, kertoo Mehiläisen työterveyslääkäri ja kehitysjohtaja Annika Jalli tiedotteessa.

Suomalaisen työikäisen väestön elintavoissa on parantamisen varaa. Moni nukkuu huonosti ja stressimittarit ovat koholla. Myös runsas alkoholinkäyttö ja tupakointi, yksipuolinen epäterveellinen ravinto ja vähäinen liikkuminen ovat osatekijöitä monien sairauksien syntyyn ja ennusteeseen.

Mehiläisen digitaaliset valmennusohjelmat tuovat uudenlaista apua ja tukea työelämän kannalta tärkeisiin elämäntapahaasteisiin ja mielenterveyden pulmiin. Käynnissä on jo yli tuhat valmennusohjelmaa lähes 300 yrityksen työntekijälle.

– Asiakkaamme ovat ottaneet erittäin kiinnostuneena vastaan uuden mahdollisuuden oman terveyden ja hyvinvoinnin edistämiseen. Valmennukset ja hoito-ohjelmat on nimetty kuvaavasti, kuten esimerkiksi hengähdä, nuku paremmin, lähde liikkeelle ja syö terveellisemmin, sanoo Jalli.

– Tässä vaiheessa kokemukset myös osoittavat, että digitaalisen tuen ja terveydenhuollon ammattilaisen avun yhdistelmä todella toimii. 80 prosenttia valmennuksen loppukyselyyn vastanneista kertoo saavuttaneensa oman tavoitteensa osittain tai kokonaan, hän jatkaa.

Valmennuksiin kuuluu viikoittaisen digitaalisen sisällön ja tehtävien lisäksi valmentajan etätuki ja laajempiin ohjelmiin myös 3–5 valmennustapaamista terveydenhuollon ammattilaisen kanssa. Sopiva ohjelma valitaan asiakkaalle yksilöllisesti. Ennen valmennusta ammattilainen arvioi yhdessä asiakkaan kanssa hoito- tai valmennusohjelman sopivuutta. Mikäli valmennus ei tunnu riittävältä, asiakas ohjataan tarkempaan arvioon ja hoitoon.

Digitaalisten hoito- ja valmennusohjelmien teho perustuu ihmisen sisäiseen motivaatioon. Se helpottaa sitoutumista pitkäaikaisiin elämäntapamuutoksiin.

– Sitoutuminen muutoksiin paranee, kun ihminen ei ole vain ulkoisten paineiden ohjaama, vaan muutos lähtee omista arvoista ja tarpeista. Digivalmennuksissamme korostamme motivaation kartoittamista ja tuemme asiakasta realistisen ja henkilökohtaisen tavoitteen asettamisessa perinteisten terveysmittareiden rinnalle, toteaa Mehiläisen lääketieteellinen johtaja, psykiatrian erikoislääkäri Kaisla Lahdensuo.

Työnantajan näkökulmasta uudet hoito- ja valmennusohjelmat auttavat osaltaan siirtämään työterveyden painopistettä sairaanhoidosta ennakointiin, ja siten vähentämään sairaudesta tai hoidosta johtuvia poissaoloja.

– Digitaaliset valmennukset tuovat hoidon ja tuen asiakkaan luokse, hänelle sopivana hetkenä, mikä helpottaa osallistumista ja vähentää perinteisiä työterveyden kivijalkakäyntejä, toteaa Lahdensuo.

OLETKO LÄÄKÄRI, HAMMASLÄÄKÄRI, PROVIISORI TAI FARMASEUTTI? Kirjautumalla saat kaikki Mediuutisten digisisällöt käyttöösi maksutta.