Digitaalisen terveydenhuollon suuri The HIMSS & Health 2.0 European Conference piti järjestää Suomessa toukokuun lopulla, mutta tunnetuista koronasyistä se peruttiin.

Eilen keskiviikkona HIMSS-organisaatio (Healthcare Information and Management Systems Society) kertoi positiivisen uutisen: väliin jäänyt konferenssi pidetään sittenkin vielä tänä vuonna, mutta digitaalisena tapahtumana 7.–11. syyskuuta.

Tavoitteena on, että myös perinteinen kasvokkain tapahtuva konferenssi voitaisiin järjestää Helsingissä, mutta vasta 8.–10. kesäkuuta 2021, kertoo varapääjohtaja Sean Roberts HIMSS-organisaatiosta.

Lääketieteen, teknologian ja digitalisaation yhteinen HIMSS-tapahtuma oli viime vuonna kävijäennätyksen tehnyt menestystarina, joka palkittiin keväällä vuoden tapahtumana messu- ja tapahtumaosaamisen Mesoaja-palkintogaalassa..

Helsingin HIMSS kokosi yhteen 140 yritystä ja 3 000 lääketieteen, teknologian ja digitalisaation huippuasiantuntijaa yli 50 eri maasta.

Kyseessä oli konferenssin Euroopan kävijäennätys. Aiemmin Sitgesissä Espanjassa vuonna 2018 järjestetty HIMSS kokosi 1 874 osallistujaa, ja Amsterdamissa Hollannissa vuonna 2016 pidetty tapahtuma puolestaan 2 230.

HIMSSin ideana on törmäyttää lääketieteen, teknologian ja digitalisaation kansainvälistä osaamisen huippua ja koota paikalle maailman parhaat digitaalisen terveydenhuollon innovaatiot. Tapahtuma saatiin Suomeen, koska meillä on vahva maine digitaalisen terveydenhuollon edelläkävijänä.

Sitra ja Business Finland olivat tapahtuman pääyhteistyökumppaneita. Muina kumppaneina ovat esimerkiksi sosiaali- ja terveysministeriö, Helsingin kaupunki, Helsingin Yliopisto, Hus, Oulu Health, Turku Science Park, Messukeskus Helsinki ja Mediuutiset.