Lahden, Iitin ja Kärkölän asukkaille digitaalisia asiointimahdollisuuksia tarjoavan Päijät-Soten digipalvelun käyttömäärät ovat kasvaneet ripeästi.

Erityisesti palvelun tarjoamalla Digiklinikalla on asioitu vilkkaasti, ja syyskuussa sen käyntimäärät ylittivät 20 000 käynnin rajan, Päijät-Sote kertoo.

Digipalvelu avautui Harjun terveyden alueen asukkaiden käyttöön vuoden alussa. Palvelu toimii verkkoselaimella ja mobiilisovelluksena.

Sovelluksen on ottanut käyttöön jo yli 44 500 Harjun terveyden alueen asukasta. Se on reilu kolmasosa koko alueen väestöpohjasta.

”Digiklinikka on jo ensimmäisinä kuukausina saavuttanut suuren suosion”, Harjun terveyden toimitusjohtaja Joonas Turunen kertoo tiedotteessa.

Valtaosa Digiklinikan yhteydenotoista on saatu ratkaistua ensikontaktissa: palvelun sairaanhoidon asiointikanavan ratkaisuaste on ollut noin 76 prosenttia.

Sairaanhoidon asiointikanavan lisäksi Digiklinikalla annetaan muun muassa neuvontaa, tehdään hoidon tarpeen arviointia sekä annetaan apua suun terveyteen ja arjessa jaksamiseen.

Palvelu on tarkoitettu asiointiin, joka ei vaadi fyysistä tutkimusta. Yleisimpiä käyntisyitä ovat olleet muun muassa akuutteihin ylähengitystieinfektioihin, virtsarakkotulehduksiin ja vatsaoireisiin liittyvät oireet.

Digiklinikka on auki vuorokauden ympäri ilman ajanvarausta. Asiakkaan avaamaan keskusteluun pyritään Päijät-Soten mukaan vastaamaan mahdollisimman nopeasti. Palvelun sairaanhoidon palvelukanavalla yleislääkärin vastaanotolle on päässyt keskimäärin kolmessa ja puolessa minuutissa. Palvelun asiakastyytyväisyys (nettosuositteluindeksi, NPS) on ollut alueen sote-palvelujen mukaan tammi-syyskuun välisenä aikana 66,9 ja syyskuun toisella viikolla 76,9.

Syyskuun puoliväliin mennessä palvelussa asioineista asiakkaista 70 prosenttia on ollut naisia. Asiakkaiden keski-ikä on 33,4 vuotta, mutta palvelun käyttäjiä on ollut kaikista ikäluokista. Palvelussa voi asioida myös toisen perheenjäsenen, kuten lapsen puolesta.

Loppuvuodesta Päijät-Soten tavoitteena on saada palveluun myös videovastaanotto. Lisäksi palvelua on tarkoitus kehittää esimerkiksi siten, että jo varatun vastaanottoajan voi peruuttaa ja avosairaanhoidon käyntikertomuksia voi tarkastella. Lisäksi palveluun on suunnitteilla reseptin uusintamahdollisuus, kiireetön viestiyhteys asiakkaan nimettyyn tiimiin ja asiakkaille lähetettäviä kyselylomakkeita.

LUE SEURAAVAKSI: