Hannu Jouhki, 48, aloittaa A-klinikkasäätiön toimitusjohtajana elokuun alussa.

Jouhki siirtyy A-klinikkasäätiöön Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestön SAK:n viestinnästä ja yhteiskuntavaikuttamisesta vastaavan johtajan paikalta.

–Johtamistehtävät erilaisissa organisaatioissa ovat vahvistaneet kykyäni tunnistaa mahdollisuuksia ja vauhdittaa kehitystä muuttuvassa järjestömaailmassa. A-klinikkasäätiö on ainutlaatuinen asiantuntijayhteisö, jonka tulevaisuutta on suuri ilo päästä rakentamaan, Jouhki sanoo tiedotteessa.

Aiemmin Jouhki on työskennellyt vuosikymmenen ajan lääketeollisuuden johto- ja asiantuntijatehtävissä Suomessa, Belgiassa ja Tsekissä. Palkansaajien tutkimuslaitoksen hallituksen puheenjohtajana hän on toiminut vuodesta 2018.

– Haluan ymmärtää addiktioita yhä paremmin sekä auttaa päihde-, peli- ja muista riippuvuuksista kärsiviä ihmisiä. Riippuvuudet ovat aikamme elämänilmiöitä, jotka voivat koskettaa ketä tahansa meistä. Minua kiinnostaa erityisesti, mikä yhteiskunnassamme ja elämäntyylissämme ruokkii addiktioita.

A-klinikkasäätiön hallituksen puheenjohtajan, Terveyden ja hyvinvoinninlaitoksen tutkimusprofessori Pekka Hakkaraisen mielestä Jouhkilla on erinomaiset valmiudet käsitellä päihdeongelmia niin inhimillisenä kuin yhteiskunnallisena kysymyksenä.

– Viestinnän ja yhteiskuntasuhteiden ammattilaisena hän vahvistaa A-klinikkasäätiön ja sen yhteistyökumppaneiden dialogia.

Jouhki on koulutukseltaan yhteiskuntatieteiden ja kauppatieteiden maisteri. Nyt hän valmistelee sosiaalipsykologian alan väitöskirjaa addiktioista Tampereen yliopistossa. Jouhkin pro gradu -tutkielma Vapaus on suuri vankila: yhteiskunnallisen kehityksen yhteys addiktiokäyttäytymiseen sai Alkoholitutkimussäätiön Antti Murto -palkinnon vuonna 2019.

Jouhki on julkaissut myös SDP:n ja työväenliikkeen tilaa kriittisesti käsitelleen Demari ajaa Bemarilla – Punakoneen viritysopas -tietokirjan sekä kirjailija Pentti Holapan kanssa romaanin Mies miehelle: Kertomus ystävyydestä.