Koronaviruksen deltavariantti aiheuttaa vakavampaa tautia rokottamattomille kuin alphavariantti, uutisoi yhdysvaltalainen Los Angeles Times Brittien terveysviranomaisten tekemään tutkimukseen perustuen.

Niillä briteillä, jotka eivät olleet huhti-toukokuussa ottaneet rokotetta ja joihin deltavariantti tarttui, oli noin kaksinkertainen riski joutua sairaalahoitoon verrattuna ei-rokotettuihin alfavariantin saaneisiin. Lisäksi deltavariantin saaneiden riski joutua tehohoitoon oli suurempi kuin alfavariantin saaneilla.

Lancet Infectious Diseases -tiedejulkaisussa julkaistu tutkimus perustui rekisteritietoihin. Tutkimuksen kohteena oli 43 338 brittiä, jotka olivat saaneet positiivisen korkonatestituloksen maaliskuun 29. ja toukokuun 23. päivän välillä tänä vuonna ja joiden näytteet oli geneettisesti sekvensoitu.

LA Timesin mukaan Yhdysvalloissa 99 prosenttia koronavirustartunnoista on deltavarianttia. Alueilla, joilla rokotettuja on vähän, on sairaala- ja tehohoitokuormitus ollut lehden mukaan suurta koronapotilaiden suuren määrän vuoksi.

”Tiesimme, että potilaita tulee lisää, ja epäilimme, että delta lähettää yhä enemmän ihmisiä sairaaloihin”, sanoi Ali H. Mokdad lehdelle. Hän on väestön terveysasiantuntija Washingtonin yliopiston Terveyden mittaamisen ja arvioinnin instituutissa.

”Yllättävää on tämä laajuus – kuinka suuri se ero on.”