Yli 30-vuotinen historia terveydenhuollon perheyrityksenä päättyy tänään tiistaina, kun helsinkiläinen Bulevardin klinikka liittyy osakekaupalla osaksi Mehiläistä.

Bulevardin klinikka on runsaat 80 terveydenhuollon ammattilaista työllistävä lääkäriasema ja lääkärikeskus Helsingin keskustassa. Se on ainakin tähän asti erikoistunut muun muassa ortopediaan, plastiikkakirurgiaan ja gynekologiaan.

Yhtiön mukaan omistusjärjestely ei vaikuta asiakkaiden palveluun ja työntekijät siirtyvät Mehiläiseen niin sanottuina vanhoina työntekijöinä

– Haluamme laajentaa sairaalatoimintaamme, ja klinikan osaaminen sekä asiantuntijat vaativassa plastiikkakirurgiassa täydentävät palveluitamme ja osaamistamme, perustelee kauppaa tiedotteessa Mehiläisen liiketoimintajohtaja Johanna Asklöf.

Bulevardin klinikan omistajien motiivista myydä ”luksussairaalana” alun perin tunnettu toiminta ei ole tietoa. Klinikan toimitusjohtaja ja ylilääkäri Jan Lassus sanoo olevansa iloinen yritysjärjestelystä.

– Mehiläinen on osoittautunut dynaamiseksi ja innovatiiviseksi toimijaksi nopeasti ja jatkuvasti muuttuvassa sote-kentässä, ja on siksi mieluinen kumppani, hän sanoo.

Lassus ottaa esiin keskeisenä näkökulmana laajat digitaaliset palvelut, jotka Mehiläinen tuo mukanaan Bulevardin klinikan potilaiden käyttöön.

– Mehiläisen osaaminen digipuolella auttaa rakentamaan asiakaskäynnistä Bulevardilla entistä paremman.

Mehiläisen digitaalisiin työkaluihin kuuluvat esimerkiksi OmaMehiläinen-sovellus ja verkkopalvelu..

– OmaMehiläisen kautta asiakas voi seurata omien tutkimustensa ja hoitonsa etenemistä sekä hakeutua vastaanotolle. Myös esimerkiksi leikkauksen jälkeisen kuntoutumisen seuraamisessa ja tukemisessa Mehiläisen digitaaliset ratkaisut tiivistävät asiakkaan ja ammattilaisen yhteistyötä, Asklöf kertoo.

**

Oletko lääkäri, hammaslääkäri, proviisori tai farmaseutti? Kirjautumalla täällä saat kaikki Mediuutisten digisisällöt käyttöösi maksutta. Muut, tee tilaus täällä.