Kolmannen kierroksen tehosterokotuksia tarjotaan Englannissa kaikille yli 18-vuotiaille jo tästä viikosta lähtien, pääministeri Boris Johnson on ilmoittanut sunnuntai-illan puheessaan.

Johnson julisti puheessaan Britanniaan omikron-hätätilan. Tehokkaasti leviävä uusi variantti muuttaa koronataistelun luonteen jälleen kerran.

”Kenenkään ei tule epäillä sitä, että omikron-hyökyaalto tulee”, Johnson ennusti.

Hieman ennen pääministerin puhetta Britannian koronavalmiustaso oli nostettu korkeimmalle tasolleen sitten toukokuun.

”Nyt on selvää, että kaksi rokoteannosta ei yksinkertaisesti riitä antamaan sen tason suojaa, jota tarvitsemme”, Johnson sanoi.

Hyvä uutinen hänen mukaansa on, että tutkijat uskovat kolmannen annoksen luovan hyvän suojan uudeltakin variantilta. Britannian rokotustavoitetta muutettiinkin nyt siten, että kaikkien aikuisten toivotaan saavan tehosterokotteen tämän kuun loppuun mennessä. Kaikki yli 18-vuotiaat saavat tehosterokotteen jo tästä viikosta lähtien, kunhan edellisestä rokotuksesta on kulunut riittävä aika.

Brittiläinen London School of Hygiene & Tropical Medicine (LSHTM) varoitti viikonloppuna, että koronakuolemien määrä saattaa Britanniassa nousta kuluvana talvena jopa 75 000 kappaleeseen. LSHTM suosittelee raportissaan rajoituksia ihmisten kokoontumisiin sisätiloissa ja tiettyjen vapaa-ajan viettopaikkojen sulkemista.

LUE MYÖS: