Haltija on viime vuosien aikana noussut apuvälineteknologian ja -palveluiden johtavaksi valtakunnalliseksi toimijaksi. Yritysosto täydentää Bernerin olemassa olevaa terveysteknologiatuotteiden tuote- ja palveluvalikoimaa yhtiön kasvustrategian mukaisesti.

”Kaupan myötä pystymme yhdessä tarjoamaan terveydenhuollon ja hoiva-alan asiakkaillemme monipuolisemman valikoiman terveysteknologian tuotteita sekä palveluja molempien yhtiöiden henkilöstön vahvan ammattitaidon avulla. Tämä vahvistaa entisestään asemaamme markkinoilla”, Bernerin toimitusjohtaja Antti Korpiniemi kertoo tiedotteessa.

Yrityskauppa täydentää Berner Pro -liiketoiminta-alueen tuotevalikoimaa, joka kattaa nykyisellään muun muassa infektioiden torjunnan, henkilöhygienian, kirurgian, suojauksen, laboratorioiden ja ammattipuhtauden tuotteita.

Haltija palvelee julkisen ja yksityisen sektorin ammattilaisia sekä kuluttajia apuvälineisiin, hoitotarvikkeisiin sekä ortoosi- ja tukituotteisiin liittyvissä ratkaisuissa. Yhtiön liikevaihto vuonna 2020 oli 25,5 miljoonaa euroa ja henkilöstön lukumäärä 120.

Haltija syntyi vuonna 2016 useiden perheomisteisten yritysten yhteenliittymisestä, ja sen toiminnassa on ollut alusta alkaen mukana Sponsor Capital.

”Perheyrityksen omistukseen siirtyminen on luonteva jatko Haltijan tarinalle, sillä tunnen näiden yritysten arvomaailmojen kohtaavan toisensa erityisen hyvin. Haltijalle on myös tärkeää pysyä kotimaisessa omistuksessa. Yrityskauppa luo mahdollisuuksia Haltijalle kestävään ja kannattavaan kasvuun ja toimintojemme pitkäjänteiseen kehittämiseen”, Haltijan toimitusjohtaja Leena Munter sanoo.

”Haltijan vahvuus on sen asiantuntijuuden kattavuudessa ja tuotevalikoiman monipuolisuudessa. Kasvava asiakaskunta on antanut sille vahvan luottamuksensa. Näen tämän yrityskaupan hyödyttävän niin asiakkaita, Haltijan henkilöstöä kuin uutta omistajaakin”, toteaa Haltijan hallituksen puheenjohtaja Jussi Seppälä Sponsor Capitalilta.

Yrityskaupoilla on merkittävä rooli orgaanisen kasvun lisäksi Bernerille tärkeän terveysteknologiatuotteiden kasvustrategiassa. Berner osti aiemmin vuonna 2021 ruotsalaisen terveysteknologiatuotteiden jakelijan Dolema AB:n sekä enemmistöosuuden Suomen MediTuote Oy:stä vuonna 2020.

Haltijan yrityskaupalla ei ole vaikutusta yritysten välittömiin toimintoihin.