Sisäilmaongelmien laajuudesta sekä niiden vaikutuksesta terveyteen, talouteen ja sosiaaliseen tilanteeseen tarvitaan lisää tietoa.

THL ja kumppanit keräävät siksi kaikille avoimella verkkokyselyllä vastauksia kotien sisäilmaongelmien sekä home- ja muiden asumisterveysloukkutilanteiden laajuudesta, vaikutuksesta ja tilanteisiin johtaneista syistä.

Kysely käynnistyi keskiviikkona ja vastausaikaa on 11. lokakuuta asti. Kyselykaavake löytyy täältä. Tulokset julkaistaan ensi keväänä.

Kysely on osa Sisäilmaongelmista kärsivien auttaminen ja tukeminen -hanketta, joka on valtioneuvoston kehityshanke. Sen toteuttavat yhdessä Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Hengitysliitto, Asumisterveysliitto AsTe ry ja Asianajotoimisto Alfa.

– SisäTuki-hankkeen yhtenä keskeisenä tavoitteena on kuvata ja selvittää sisäilmaongelmien nykytilanne ja sen vaikutukset ihmisiin. Miten paljon ja millaisia sisäilmaan liittyviä terveydellisiä ja taloudellisia vaikutuksia ja oikeudellisia ongelmia Suomessa on, sekä minkälaisin toimenpitein sisäilmaongelmia kohdanneita voidaan parhaiten tukea ja auttaa, sanoo tutkimusprofessori Anne Hyvärinen.

– Tavoitteena on, että esimerkiksi asumisterveysloukussa ollut voi jättää ongelmakokonaisuuden taakseen ja jatkaa perheensä kanssa normaalia elämää.

Oletko lääkäri, hammaslääkäri, proviisori tai farmaseutti? Kirjautumalla saat kaikki Mediuutisten digisisällöt käyttöösi maksutta.