Suomessa kasvavaan koodaripulaan etsitään helpotusta erilaisin intensiivikurssein, joiden avulla osaavaa työvoimaa toivotaan saatavan aiempaa nopeammin. kertoo Tivi-lehti.

Oulussa potkaistaan syyskuussa käyntiin ohjelmointikielikylpy, joka on suunnattu autismikirjon nuorille.

– Maailmassa on erilaisia ihmisiä, joista jokaisella on omat vahvuutensa ja heikkoutensa, joten jokaisen on vain löydettävä oma juttunsa, ohjelmointikylvyn päävalmentaja Tom Himanen sanoo tiedotteessa.

Tiedotteessa nostetaan esiin autismikirjon nuorten ominainen kiinnostus yksityiskohtiin sekä taipumus matemaattiseen, kielelliseen ja taiteelliseen lahjakkuuteen.

– En ole koskaan ymmärtänyt, miksi niin sanotut introverttiys, yliaktiivisuus tai matemaattinen lahjakkuus pitäisi nähdä ongelmana. Yleensä kirjanpitäjä, sarjayrittäjä ja koodari tarvitsevat erilaisia supervoimia, Himanen toteaa.

Kurssi kestää 80 päivää.

Uudella ohjelmointikielikylvyllä aiotaan ratkaista samalla kaksi ongelmaa: sekä parantaa autismikirjon nuorten työllisyystilannetta että helpottaa Suomen ohjelmistoalaa vaivaavaa koodaripulaa.

Kurssi alkaa 16. syyskuuta ja kestää 80 päivää. Hakeminen tapahtuu TE-palveluiden kautta.

Koulutuksen sisältö on TE-palveluiden kuvauksen perusteella monipuolinen: kurssi on jaettu kolmeen moduuliin, joissa kussakin opetellaan yksi kieli: C++, python ja javascript. Ohjelmoinnin perustaitojen lisäksi myös palvelumuotoilun ja käyttöliittymien suunnittelun luvataan tulevan tutuksi.

Kurssin kerrotaan sisältävän lähiopetusta, itsenäistä oppimista sekä työssäoppimisjaksoja.

Lue myös:

Ensimmäiset autismille altistavat geneettiset riskitekijät tunnistettu (MU 27.2.2019)

Raskausajan DDT-altistus voi olla yhteydessä autismiin (MU 21.8.2018)

Kehun paikka – Väitös autismikirjosta pääsi terveysalan vaikuttajalistalle (MU 15.12.2017)