Auria Biopankki ja Bayer Pharma AG ovat ovat aloittaneet syöpätutkimukseen liittyvän yhteistyön. Ne tekevät yhteistyötä kasvainnäytteiden ja kliinisten tutkimustulosten analysoimiseksi.

Tavoite on syöpäsolujen molekyyliominaisuuksien tutkiminen ja uusien tai aiempaa tehokkaampien syöpähoitojen kehittäminen.

– Yhteistyö Aurian kanssa on osoitus Suomen life science -toimialan mahdollisuuksista ja maan innovaatiokyvystä. Se on myös askel kohti terveysalan kansallisen kasvustrategian sekä Team Finland Health –kasvuohjelman tavoitteita julkisen ja yksityisen sektorin yhteistyön edistämisestä, sanoo Oliver Rittgen, Bayer Nordic SE:n toimitusjohtaja tiedotteessa.

Aurialla on hallussaan normaalin terveydenhuollon ja lääketieteellisen tutkimuksen yhteydessä kerätty kokoelma biopankkinäytteitä ja kliinistä dataa. Bayer arvioi Aurian näytteitä syöpähoitojen kehittämiseksi sekä biomarkkereiden löytämiseksi.

– Ensimmäisenä Suomeen perustettuna kliinisenä biopankkina olemme ylpeitä siitä, että olemme myös ensimmäisenä allekirjoittamassa tutkimusyhteistyösopimuksen globaalin life science -alan yrityksen kanssa”, kommentoi Heli Salminen-Mankonen, Auria Biopankin johtaja tiedotteessa.

Lääkekehityksen alkuvaiheessa biomarkkerit auttavat ymmärtämään, miten lääkeaine vaikuttaa potilaaseen. Ne mahdollistavat yksilöllisten hoitomuotojen kehittämisen.

Bayer raportoi kaiken tutkimusyhteistyön aikana syntyvän uuden tiedon Aurialle, kuten Suomen biopankkilainsäädäntö edellyttää.

– Nyt alkava yhteistyö luo uusia mahdollisuuksia syöpään liittyvän uuden tiedon syntymiselle sekä aikaisempaa paremman hoidon kehittämiselle potilaille, Turun yliopiston rehtori Kalervo Väänänen kommentoi tiedotteen mukaan.

-------

TILAA Mediuutisten viikottainen uutiskirje tästä.