Uuden rokotusryhmän ajanvaraus alkaa Espoossa huomenna tiistaina kello 10.

Perusterve 65-69-vuotias voi huomisesta tiistaista lähtien varata aikaa koronarokotukseen Espoossa. Ajanvaraus tälle ryhmälle alkaa klo 10.

Riskiryhmien ja yli 70-vuotiaiden rokotukset jatkuvat myös Espoossa tauon jälkeen. Rokotusaikoja löytyy runsaasti etenkin pääsiäisen jälkeiselle viikolle, kaupunki tiedottaa.

AstraZenecan koronarokote otetaan huomisesta tiistaista lähtien jälleen käyttöön yli 65-vuotiailla. Espooseen saadaan myös Pfizerin-Biontechin rokotetta.

– Tiedotamme myöhemmin, miten toimitaan toisen annoksen suhteen, jos olet saanut AstraZenecan rokotteen ensimmäisen annoksen ja olet alle 65-vuotias, Espoo kertoo tiedotteessa.

Rokotettavan ei ole mahdollista valita, mitä rokotetta rokotuksessa käytetään. Husin, THL:n ja kuntien yhteisen suosituksen mukaan rokotteet jaetaan tästä päivästä eli 29. maaliskuuta alkaen seuraavasti:

Pfizer-BioNTech Comirnaty -rokote

•Tänä vuonna 70 vuotta täyttävät ja sitä vanhemmat

•18-64 –vuotiaat riskiryhmiin 1 ja 2 kuuluvat.

•16-17-vuotiaat, jotka kuuluvat riskiryhmään 1

AstraZeneca Covid-19 -rokote

•65-69 –vuotiaat riskiryhmiin 1 ja 2 kuuluvat.

•65-69 –vuotiaat perusterveet.

Sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstöä aletaan jälleen rokottaa Espoossa arviolta huhtikuun puolessa välissä. Väestön rokottamiseen päästään tämänhetkisen arvion mukaan toukokuussa.

Lisää tietoa koronarokotuksista: espoo.fi/koronarokotus.