Kauppojen aukioloaikojen vapautuminen vuoden 2016 alusta alkaen näkyy myös apteekkien aukioloaikojen pidentymisenä. Näin siitä huolimatta, että kauppojen aukiolosääntely ei ole koskenut apteekkeja.

Aukioloajat ovat pidentyneet kaikissa apteekkien kokoluokissa vuoden 2016 alun jälkeen, ilmenee Apteekkariliiton tekemästä aukioloaikakyselystä.

Linkki verkkokyselyyn lähetettiin sähköpostilla kaikille Apteekkariliiton jäsenapteekkareille. Tiedot saatiin 542 apteekista ja 128 sivuapteekista. Otos oli edustava apteekkien koon ja sijainnin osalta.

Apteekkariliiton kyselyn mukaan apteekit ovat auki keskimäärin 57,6 tuntia viikossa. Arkisin apteekit ovat avoinna keskimäärin 10 tuntia, lauantaisin 6,5 tuntia ja sunnuntaisin 5 tuntia.

Sivuapteekit ovat avoinna keskimäärin yli 40 tuntia viikossa. Sivuapteekeista avoinna on lauantaisin joka viides ja sunnuntaisin lähes joka kymmenes.

Eniten ja pisimpään ovat auki kauppakeskuksissa ja tavarataloissa sijaitsevat apteekit. Suurimmista apteekeista joka toinen on pidentänyt aukioloaikaansa, pienimmistäkin joka viides.