Apotti-järjestelmä otetaan käyttöön Husin toimipisteissä Hyvinkäällä, Lohjalla, Porvoossa, Jorvissa ja Raaseporissa sekä Hus Naistentautien ja synnytyksien ja Hus Psykiatrian tulosyksiköissä tammikuussa 2020.

Toukokuussa 2020 järjestelmä otetaan käyttöön Meilahden sairaala-alueella.

Tuolloin Tornisairaalassa, Kolmiosairaalassa, Syöpätautien klinikassa, Haartmanin sairaalassa, Silmä-korvasairaalassa ja uudessa Lastensairaalassa siirrytään uuden potilastietojärjestelmän aikaan.

Samaan aikaan käyttöönotto tapahtuu myös Iho- ja allergiasairaalassa, Töölön sairaalassa, Kirurgisessa sairaalassa sekä Husin toiminnoissa Malmin, Laakson, Auroran ja Herttoniemen sairaaloissa sekä Hus Kuvantamisessa.

Käyttöönoton aikataulu vahvistettiin Apotti-ohjausryhmässä maaliskuun alussa.

Ensimmäinen Apotin käyttöönotto tapahtui Hus Peijaksen sairaalassa marraskuussa 2018. Vantaan kaupungin ensimmäinen käyttöönotto toteutuu toukokuussa 2019, toinen marraskuussa 2019.

Vuonna 2020 Apotti on tarkoitus ottaa käyttöön myös Helsingin kaupungin sosiaali- ja terveystoimessa, Kirkkonummella, Kauniaisissa, Tuusulassa ja Keravalla.

Apotin asiakasportaali Maisa on myös avautunut.

Maisa on sähköisen asioinnin väylä ammattilaisen ja kansalaisen välillä.

Maisa otetaan asteittain käyttöön keväällä 2019 Hus Peijaksen asiakkailla.

Peijaksen henkilökunta ohjaa potilaita Maisa-asioinnissa ja kertoo, millaisia Maisan palveluja kyseisen yksikön potilaalla on hyödynnettävissä hoitosuhteen aikana.