Sosiaali- ja terveysalan ammattijärjestö ja Tehy, Toimihenkilöliitto ERTO ja Suomen lähi- ja perushoitajaliitto SuPer tuomitsevat voittoa tekevän Pihlajalinnan puuttumisen työsuhteiden olennaisiin ehtoihin.

Pihlajalinna Oyj on ilmoittanut päättävänsä 180 työsuhdetta ja muuttavansa palkkarakennetta sekä puuttuvansa työsuhteiden ehtoihin tehostamisohjelman nimissä. Lisäksi yritys lakkauttaa toimipisteitä ja vähentää esimiehiä, kerrotaan liittojen yhteisessä tiedotteessa.

Liitot tarkastelevat jokaisen jäsenensä irtisanomisen ja mahdollisen palkanalennuksen laillisuuden erikseen.

– Voittoa tekevä yritys ei voi laskea palkkoja, koska siltä puuttuu oikeuskäytännön edellyttämä riittävän painava taloudellinen peruste, Tehyn puheenjohtaja Millariikka Rytkönen sanoo tiedotteessa.

Työsuhteen olennaisia ehtoja ei myöskään voi muuttaa, jos työ jatkuu entisellään.

Liittojen mukaan Pihlajalinna käynnisti yt-neuvottelut ja tehostamisohjelmansa, koska yritys on tehnyt mielestään liian vähän voittoa. Pihlajalinna on tehnyt toukokuun osavuosikatsauksen mukaan noin kolmen prosentin liikevoiton. Se tavoittelee seitsemää prosenttia, sanotaan tiedotteessa.

Liittojen mielestä Pihlajalinnan toiminta vähentää hoitoalan pitovoimaa ja vaarantaa potilasturvallisuuden.

– Pihlajalinna tavoittelee voittoa osakkeenomistajille suoraan henkilöstönsä palkoista, SuPerin puheenjohtaja Silja Paavola sanoo tiedotteessa.

Yt-neuvottelut eivät ole liittojen saaman tiedon mukaan sujuneet yhteistoimintalain edellyttämässä hengessä. Työntekijöiden edustuksessa on ollut epäselvyyksiä, eivätkä edustajat ole pyynnöistään huolimatta saaneet riittävästi tietoja neuvotteluiden aikana.

– Yt-prosessi on liittojen mielestä ollut henkilöstölle kohtuuton jo pelkästään siksi, että se käynnistettiin juhannusviikolla ja kiirehdittiin loppuun, Rytkönen sanoo.

Lue myös: Pihlajalinna irtisanoo 180 – Toimintoja keskitetään Tampereelle (MU 15.8.)

Tehyssä kuohuu – Pihlajalinnaan on Tehyn jäsenten mukaan tulossa irtisanomisten lisäksi palkanalennuksia (MU 6.8.)