Razer mainostaa Project Hazel -konseptinsa olevan ”maailman älykkäin kasvomaski”. Ominaisuuslista onkin melkoinen kertakäyttöisiin kirurgimaskeihin tai kankaisiin kansanmaskeihin verrattuna, The Verge uutisoi.

Puheen puuroutuminen on monia maskinkäyttäjiä vaivaava ongelma. Project Hazelin kanssa tästä ei tarvitse kärsiä, sillä kasvomaskin sisäpuolella on mikrofoni ja ulkopuolella kaiuttimet. Puheäänen siis pitäisi välittyä ongelmitta maskista huolimatta, tosin Razer kertoo työstävänsä ominaisuutta edelleen THX-insinöörien kanssa.

Keskusteluiden käymistä helpottaa myös maskin läpinäkyvä, kierrätetystä muovista valmistettu etuosa. Kaiken huipuksi tarjolla on automaattinen suun alueen valaistus hämärissä oloissa. Eikä kyseessä olisi Razer-tuote, ellei käytössä olisi myös ohjelmoitavia rgb-valoja.

Älymaskin molemmilla sivuilla on valaistu suodatin. Razer kertoo niiden täyttävän N95-standardin vaatimukset – tosin virallista sertifiointia ne eivät vielä ole läpäisseet. Razerin älypuhelinsovellus kertoo, kun suodattimet on aika vaihtaa tuoreempiin. Lisäsuojaa erilaisilta pöpöiltä tuo myös laitteen latauskotelo, joka latauksen aikana puhdistaa myös maskin ulkopinnat uv-valoa käyttämällä.

Tämän vuoden CES-tapahtuma järjestetään vain virtuaalisesti, eikä jättimessujen tuotevalikoimaa pääse kopeloimaan omin käsin. Razerin vakuuttelut maskin leveiden kuminauhojen mukavuudesta ja kasvoja vasten painautuvan silikoniosion pehmeydestä jäävät siis toistaiseksi testaamatta.

Lue myös: