Yhdysvaltalaisyhtiö Synchron kertoo historiallisesta hetkestä, kun australialainen mies julkaisi joulun allaTwitter-viestin puhtaasti ajatuksen voimalla. Tiedotteen mukaan tämä on ensimmäinen koskaan ajatuksen voimalla lähetetty some-viesti.

62-vuotias Philip O’Keefe sairastaa als-tautia (amyotrofinen lateraaliskleroosi), joka tuhoaa lihaksia käskyttävät hermot ja näin lihaksisto vähitellen heikkenee ja surkastuu. Hän ei ole kyennyt enää suoriutumaan elämästään itsenäisesti. O’Keefelle asennettiin viime vuonna Synchronin Stentrode-implantti, aivo-tietokonekäyttöliittymä, jonka avulla potilas voi langattomasti ohjata digitaalisia laitteita.

O’Keefe julkaisi ensimmäisen tviittinsä Synchronin toimitusjohtaja Thomas Oxleyn tilillä. Tviitissä luki ”ei tarvetta näppäinpainalluksille tai äänille. Loin tämän tviitin vain ajattelemalla sitä.”

Yhtiön tiedotteessa O’Keefe kertoo miettineensä, kuinka paljon implantti voi palauttaa hänelle itsenäisyyttä ja riippumattomuutta muista. Hänen mukaansa järjestelmä toimii hienosti ja sen käyttö on kuin polkupyörällä ajoa. Ensin pitää opetella, mutta kun vauhtiin pääsee, käyttö tuntuu hyvin luonnolliselta.

Miehen mukaan hän vain ajattelee, mihin kohtaan hän haluaisi tietokoneellaan klikata ja näin hän voi käyttää sähköpostia, verkkopankkia ja verkkokauppoja sekä nyt myös viestitellä Twitterissä.