Hallituspuolueiden kansanedustajat ovat keskustelleet vilkkaasti pääministeri Sanna Marinin (sd) kommentista, jonka mukaan pääkaupunkiseudun päätöstä toisen asteen lähiopetukseen rajatusta palaamisesta voi kutsua vastuuttomaksi. Marin esitti arvionsa sunnuntaina Ylen pääministerin haastattelutunnilla.

Tuoreeltaan vihreiden eduskuntaryhmän puheenjohtaja Emma Kari puolusti Helsingin päätöstä, ja sdp:n ryhmänjohtaja Antti Lindtman muistutti tätä hallituksen yhteisistä koronalinjauksista. Nyt myös vasemmistoliitosta katsotaan vihreiden tavoin, että pääkaupunkiseudun päätös on hallituksen strategian mukainen.

– Hallituksen strategian mukaan lasten ja nuorten harrastukset ovat viimeisten joukossa, jotka [pidetään] kiinni. Pääkaupunkiseutu toimii siis siltä osin strategian mukaisesti, katsoo vasemmistoliiton eduskuntaryhmän puheenjohtaja Paavo Arhinmäki.

– Rajoitukset ovat olleet tähän asti epätasapainossa, lapset ja nuoret ovat kärsineet kohtuuttomasti, hän jatkaa.

– Pääkaupunkiseutu on noudattanut hallituksen strategiaa rajoitustoimien suhteen, myös sitä, että lasten ja nuorten kohdalla pitää käyttää kokonaisharkintaa. Nuorten pahoinvointi näkyy useilla eri mittareilla ja herättää laajaa huolta. Tämän asian ohittaminen olisi vastuutonta, kommentoi vasemmistoliiton kansanedustaja Veronika Honkasalo.

Sekä Arhinmäki että Honkasalo ovat myös Helsingin kaupunginvaltuutettuja.

– On kai juuri yhteisen strategian mukaista, että rajoitukset painottuvat aikuisiin ja että lapsiin ja nuoriin kohdistuvien toimien kohdalla tehdään erityisen huolellista kokonaisharkintaa, tviittaa puolestaan vihreiden kansanedustaja Saara Hyrkkö.

Sdp:n kansanedustaja Aki Lindén puolestaan puolustaa Marinin näkemystä.

– Pääministeri Sanna Marinin huoli pääkaupunkiseudun koronatilanteesta on täysin perusteltu. Tämä ei ole puoluepolitiikkaa. Tämä on yleisvaarallisen tartuntataudin torjuntaa, Lindén tviittaa.

LUE MYÖS: