Suomalainen aivovammojen diagnostiikkaan ja lääkekehitykseen erikoistunut yritys Medicortex Finland sai Business Finlandilta rahoitusta aivovammojen pikatestin kehittämiseen.

Rahoitus kattaa 50 prosenttia hankkeen kuluista.

Medicortex on löytänyt uusia biologisia merkkiaineita, joiden pitoisuus nousee syljessä ja virtsassa aivovamman seurauksena. Rahoituksen avulla yritys voi nopeuttaa tapaturmaisten aivovamman ja aivotärähdyksen havaitsemiseen käytettävän pikatestin kehitystä.

Nykyiset diagnostiset menetelmät perustuvat potilaan vasteiden tutkimiseen ja pään kuvantamiseen, mutta ne eivät paljasta lieviä vammoja luotettavasti..

Lieväkin vamma voi olla kohtalokas tai se voi kehittyä krooniseksi tilaksi, jos sitä ei tunnisteta ajoissa. Markkinapotentiaali uusille menetelmille on valtava, yhtiö arvioi tiedotteessa. Sen mukaan maailmassa ainakin yli 60 miljoonaa henkilöä saa tapaturmaisen aivovamman vuosittain.

Israelilainen neurobiologi Adrian Harel (FT, MBA) perusti Medicortex Finlandin 2014, ja yhtiö toimii Turussa.

*

Oletko lääkäri, hammaslääkäri, proviisori tai farmaseutti? Kirjautumalla täällä saat kaikki Mediuutisten digisisällöt käyttöösi maksutta. Muut, tee tilaus täällä.