Opiskelijoiden terveydenhuollosta vastaava YTHS on kysellyt uusien opiskelijoiden terveydestä sähköisellä lomakkeella jo kymmenen vuoden ajan.

Kokemus on osoittanut, että sähköinen kysely on hyvä tapa lähestyä opiskelijoita. Vaikka kyselyyn eivät vastaa kaikki, tehdyn tutkimuksen mukaan siihen vastaavat juuri ne opiskelijat, joilla on tarvetta YTHS:n palveluille.

Tänä syksynä kutsun kyselyyn saa jälleen lähes 25 000 opiskelijaa eri puolilla Suomea

– Fiksusti toteutettu sähköinen kysely auttaa meitä valtavasti. Saamme kohdistettua resurssit juuri niille opiskelijoille, joilla on niille tarvetta sen sijaan, että kutsuisimme kaikki uudet opiskelijat tarkastukseen, YTHS:n johtajaylilääkäri Päivi Metsäniemi sanoo.

YTHS:n terveyskyselyssä kartoitetaan terveydentilaa, terveyskäyttäytymistä, ihmissuhteita ja opiskeluun liittyviä asioita. Jokainen terveyskyselyyn vastannut opiskelija saa henkilökohtaisen arvion terveydentilastaan ja tarpeen mukaan varataan vastaanottoaika.

– Moni nuori on muuttanut pois kotoa ja ottaa ensimmäistä kertaa vastuuta omasta terveydestään. Siksi on myös tärkeää, että jokainen saa vastauksen kyselystä ja tulee kuulluksi, Metsäniemi sanoo.

Lue lisää opiskelijoista:

Uusi työkalu lääketieteen opiskeluun – Opintojen pelillistäminen lisäsi kandien motivaatiota ja edisti oppimista Itä-Suomen yliopistossa (MU 15.8.2019)

Onko opiskelijoille selvää, miten syödä hyvin? – Ainakin he kysyvät yhä useammin ravitsemuksesta terveydenhuollosta (MU 14.3.2019)