Kotkassa sijaitsevan Kymenlaakson keskussairaalan laajennuksen ja peruskorjauksen ensimmäinen vaihe on valmis käyttöön. Sairaalatoiminta uudessa laajennusosassa alkaa vaiheittain juhannuksen jälkeen.

Uusiin tiloihin muuttaa päivystys, teho- ja valvontahoito, sydänvalvonta, leikkaustoiminta, välinehuolto sekä synnytykset ja äitiyspoliklinikka. Tämä tarkoittaa myös yli 600 työntekijän muuttoa.

– Aivan kuin joulupukkia odottaisi, kuvailee johtajaylilääkäri Marja-Liisa Mäntymaa tunnelmia, kun vuosia odotetut uudet tilat ovat valmiina käyttöön.

Kymenlaakson keskussairaala palvelee 170 000 kymenlaaksolaista. Asiakkaita tulee myös Itä-Uudeltamaalta.

– Sairaalan uudistuminen on merkittävä asia alueen asukkaille, sillä uusissa tiloissa sijaitsevat ydintoiminnot kuten päivystys ja teho- ja valvontahoito, Mäntymaa kertoo tiedotteessa.

– Mikäli koronavirusepidemian toinen aalto tulee, meillä on nyt siihenkin aiempaa paremmat tilat ja toiminnot käytettävissä.

Uudessa sairaalaosassa potilaille pystytään tarjoamaan nykyaikaiset ja viihtyisät tilat, joissa on huomioitu erityisesti turvallisuus ja yksityisyys monin tavoin.

– Potilaalle on varmasti merkitystä sillä, että häntä hoidetaan omassa tilassa eikä pelkällä verholla erotettuna viereisestä potilaasta kuten aiemmin. Potilasta ei myöskään tarvitse aina siirtää paikasta toiseen vaan hoito tulee potilaan luo, Mäntymaa selvittää.

Päivystys aloittaa uusissa tiloissa maanantaina 22.6. Tiloissa palvelevat päivystyksen lisäksi infektiopäivystys, sosiaali- ja kriisipäivystys sekä hammaslääkäripäivystys, joka aloittaa toimintansa tiloissa myöhemmin.

Lue myös:

OLETKO LÄÄKÄRI, HAMMASLÄÄKÄRI, PROVIISORI TAI FARMASEUTTI? Kirjautumalla saat kaikki Mediuutisten digisisällöt käyttöösi maksutta.