Entinen Husin toimitusjohtaja, nykyinen sdp:n kansanedustaja Aki Lindén on kertonut Twitterissä, että eduskunnassa ”on nyt ihan julmetusti koronaa liikkeellä”.

”Olisi parasta testata koko eduskunta tai siirtyä kokonaan etätyöhön”, Lindén katsoo.

Hän viittaa eduskuntaan kiireisimpään aikaan, kun budjettiäänestyksiä on lukuisia peräkkäin ja tuntikaupalla. Kaikkiaan äänestyksiä voi olla satoja. Kansanedustajat eivät voi äänestää etänä.

”Eduskunnan johto antoi tänään ”talolle” uudet, aikaisempia THL:n ohjeita tiukemmat koronaehkäisyn ohjeet: kontaktien vähentäminen niin minimiin kuin suinkin mahdollista, lainsäädäntötyötä vaarantamatta. Näkyi heti käytännössä mm istuntosalissa, valiokunnissa, ruokalassa jne.”, Linden tviittasi keskiviikkona.

Yle Uutisten haastattelema eduskunnan hallintojohtaja Pertti Rauhio sanoo, että vaikka itse koronatilanne ei ole kriittinen, tartuntojen ja altistusten ajoitus on.

Vaikka Lindenin mukaan koronaa olisi liikkeellä eduskunnassa julmetusti, Ylen mukaan sairastuneita kansanedustajia on tämänhetkisen tiedon mukaan kolme: ulkoministeri Pekka Haavisto (vihr) sekä kansanedustajat Jouni Ovaska (kesk) ja Paula Werning (sd), joista viimeksi mainittu odottaa vielä vahvistusta pcr-testistä.

Yli 20:tä ihmistä on kehotettu eristäytymään altistusten takia ja suurin osa heistä on Rauhuon mukaan kansanedustajia.