Israelissa on saavuttanut suuren suosion kampanja, jossa ihmiset ovat voineet ”adoptoida lääkärin” koronaepidemian aikana. Tuhannet ihmiset ovat liittyneet hyväntekeväisyyskampanjaan, jonka ajatuksena on ollut tarjota arjen apua kriisin uuvuttamille lääkäreille, hoitajille ja muille terveydenhuollon työntekijöille.

Hankkeen perustaja Adi Karmon Scope kertoo Israelin valtion Twitterissä jakamalla videolla, että ideana on ollut kysyä lääkäreiltä millaista apua he kaipaavat, ja antaa sitä. Palvelun kautta on tarjottu esimerkiksi lastenhoitoapua, kaupassakäyntiapua ja koirien ulkoilutusta. Suurkaupunkien, esimerkiksi Tel-Avivin keskustassa asuvat ihmiset ovat antaneet parkkipaikkansa lääkäreiden käyttöön, sillä isoissa kaupungeissa vapaan parkkipaikan etsiminen on rasittava lisätehtävä.

Vapaaehtoiset ovat myös valmistaneet käsityönä nipsuja, joilla hengityssuojaimen kuminauhat saa kiinnitettyä pään taakse, sillä pitkään käytettäessä ne saattavat painaa korvia.

Lisäksi kerättiin tuhansia puhelimia ja tablettitietokoneita, jotta sairaalassa olevat potilaat saivat pitää yhteyttä läheisiinsä karanteenista.

Hankkeen kautta on tarjottu apua jo yli 1200 lääkärille ympäri Israelin.

Israelissa on todettu noin 31 270 koronavirustartuntaa ja 338 kerrotaan kuolleen.