Suomalaisen perheyhtiön Lääkärikeskus Aavan hyvinvointiyksikkö Aava Virta ja Suomen suurin hyvinvointi- ja liikuntapalveluita tuottava yritys Erimover ovat liikkeenluovutuksen myötä solmineet strategisen kumppanuuden, jonka tavoitteena on vähentää asiakasyritysten työntekijöiden uupumusta ja tuoda energiaa arkeen.

– Ihmiset hukkuvat terveyteen liittyviin vinkkeihin, mutta eivät osaa tehdä elintapoihinsa ratkaisevia muutoksia. Työmme lähtökohtana on ihmisten hyvinvoinnin ja terveydentilan kartoittaminen – tästä muodostuu näkemys koko yrityksen voimavarojen todellisesta tilasta. Tehtävämme on löytää sekä yksilöille että työyhteisöille pysyviä hyvinvointia kasvattavia tapoja, Aava Virran liiketoimintajohtaja Petteri Kilpinen sanoo.

Aava Virta seuraa valmennusten vaikuttavuutta esimerkiksi Virta Indeksi -mittarilla, verikokeilla ja Firstbeat-mittauksilla. Tulosten perusteella se räätälöi yritysten eri henkilöstöryhmille valmennusohjelmia, joilla päästään asetettuun tavoitteeseen. Liikunta on vain yksi reitti parempaan energiaan, mutta usein keskeisessä roolissa.

Yhteistyö Erimoverin kanssa mahdollistaa liikuntapalveluiden tarjoamisen maanlaajuisesti. Jatkossa kaiken Aava Virran liikuntapainotteisen hyvinvointivalmennuksen tuottaa Erimover.

– Yhdistämällä voimamme Aava Virran ja Aavan työterveyden kanssa pääsemme auttamaan työpaikkojen ennaltaehkäisevässä terveydenhuollossa. Uupumus ei synny vain työlastista, vaan etätyön, perheen, taloudellisten huolien ja sosiaalisten suhteiden yhteisestä kuormasta. Oikealla tavalla suunniteltuna liikunnan lisääminen helpottaa uupumusta, Erimoverin toimitusjohtaja Joakim Berndtsson toteaa.

Myös Aavan toimitusjohtaja Raija Tapio uskoo lääketieteen ja hyvinvoinnin yhdistämiseen, vaikka se ei ehkä juuri nyt ole ihmisillä ensimmäisenä mielessä.

– Tässä tilanteessa on kasvava tarve antaa tukea myös niille, jotka ovat fyysisesti terveitä, mutta uupumassa. Nyt leikataan nimenomaan ennaltaehkäisevästä työterveyshuollosta, vaikka ei pitäisi. Kun akuutti kriisi on ohi, meidän on autettava yrityksiä nousemaan takaisin jaloilleen. Työntekijöiden jaksaminen on siinä keskeisenä tekijänä, Tapio huomauttaa

Aava Virta on Lääkärikeskus Aavan hyvinvointiyksikkö, jonka valmentajina toimivat muun muassa liikuntalääketieteen erikoislääkäri Pippa Laukka, ravitsemusasiantuntija Patrik Borg ja triathlonin parista tuttu Antti Hagqvist.

Lue lisää:

Oletko lääkäri, hammaslääkäri, proviisori tai farmaseutti? Kirjautumalla saat kaikki Mediuutisten digisisällöt käyttöösi maksutta.