Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri ottaa käyttöön 450 euron kertakorvauksen, jos työntekijä joutuu koronaepidemian takia keskeyttämään tai siirtämään vuosilomansa pääsiäisen työaikajaksolla 29.3.–18.4.2021.

– Tässä koronavirustilanteessa haluamme käyttää laajalti erilaisia keinoja, jotta voimme varmistaa potilasturvallisuuden ja hoidon myös pääsiäisen aikaan, sanoo johtajaylilääkäri Markku Mäkijärvi tiedotteessa.

Loman siirto, keskeytys tai peruutus voidaan tehdä vain hyvin painavista syistä, ja siitä keskustellaan aina työntekijän kanssa. Lomajakson pituudella ei ole vaikutusta korvauksen suuruuteen.

Husissa otettiin maaliskuun alussa käyttöön myös muita palkitsemismuotoja.

– Haluamme erilaisten palkanlisien ja korvausten avulla kannustaa henkilöstä työssä joustamiseen. Erityisesti tämä koskettaa sairaanhoitajia ja lähihoitajia, ja myös väline- tai laitoshuollossa toimivia, sanoo palvelussuhdejohtaja Mia Lehmusvaara.

Hus maksaa määräaikaista tehtävälisää niille tehohoidossa työskenteleville henkilöille, joiden tehtävä muuttuu tilapäisesti vaativammaksi. Määräaikaista henkilökohtaista lisää voidaan maksaa henkilöille, jotka siirtyvät työskentelemään toiseen työyksikköön määräajaksi. Sekä tehtävälisän että henkilökohtaisen lisän suuruus on 150 euroa kuukaudessa. Hus maksaa myös ylimääräisen työvuoron korvausta 90 euroa.

Yllä mainittujen lisäksi työntekijät saavat normaalit ylityö-, pyhä- tai hälytyskorvaukset.

Lue myös: