Sairaanhoitopiirit eivät julkaise tietoja siitä, missä kunnissa positiivisia koronatestauksen tuloksia on ollut. Kittilän kunta kuitenkin varoittaa omasta koronatilanteestaan.

Noin 6 000 asukkaan Kittilässä on todettu 11 tautitapausta ja terveyskeskus varautuu nyt potilasmäärän kasvuun. Varmistettujen tartuntojen ”ympärillä altistuneita on useita kymmeniä henkilöitä”, kunta tiedottaa.

– Tauti leviää nopeasti, minkä vuoksi Kittilässä on erityisen tärkeää noudattaa valtakunnallisesti annettuja ohjeita. Kittilässä on koronavirustartunnan saaneita väestöön nähden melko runsaasti, kunta varoittaa asukkaita.

Tartuntoja on oletetusti enemmän kuin laboratoriovarmistettuja tapauksia.

– Kittilän terveyskeskuksessa valmistaudutaan siihen, että pian on enemmän potilaita ja kiinnitetään huomiota järjestelyihin henkilökunnan ja muiden potilaiden suojaamiseksi. Koronatestejä otetaan nyt myös iltaisin ja viikonloppuisin.

Kittilässä on tiedotteen mukaan otettu runsaasti testejä ja ”henkilöstöä on tartuntaketjujen jäljittämiseen”.

– Epidemian huippua ennustetaan noin kahden kuukauden päähän ja epidemian ennustetaan kestävän noin neljä kuukautta. Oletus on, että Lapin sairaanhoitopiirin tehopaikat riittävät.

– Terveyskeskuksella on nyt ollut vähemmän muita potilaita, Kittilä kertoo.

Lue myös:

Oletko lääkäri, hammaslääkäri, proviisori tai farmaseutti? Kirjautumalla saat kaikki Mediuutisten digisisällöt käyttöösi maksutta.