1. Jesper Perälä

Puheenjohtaja, Nuorten lääkärien yhdistys.

Nuoren lääkärisukupolven aktiivinen ja esimerkillinen keskustelija. Nostaa rohkeasti ja nasevasti esiin teemoja lääketieteen opetuksen, erikoislääkärikoulutuksen ja terveydenhuollon tulevaisuudesta vastavalmistuneen lääkärin näkökulmasta.

2. Riku Metsälä

Puheenjohtaja, Medisiinariliitto.

Nostaa herkästi ja asiaankuuluvasti monitahoiseen kansalliseen keskusteluun lääketieteen opiskelijoille merkityksellisiä ajankohtaisia asioita. Yhteistyö eri tahoille toteutuu taidokkailla neuvottelutaidoilla rakentavasti ja hyvässä hengessä. Pitkän linjan edunvalvoja Tampereen yliopiston Lääketieteen ja terveysteknologian tiedekunnassa ennen ja jälkeen yliopistofuusion.

Riku Metsälä.

3. Aki Lindén

Lääkärikansanedustaja (sd.) ja Husin entinen toimitusjohtaja.

LIndén on pitänyt vuoden aikana julkisessa keskustelussa aktiivisesti esillä koronapandemiaa ehkäiseviä rajoitustoimia helposti ymmärrettävällä tavalla.

Aki Lindén. Tiina Somerpuro

4. Juhani Knuuti

Valtakunnallisen PET-keskuksen johtaja, professori, Turun yliopisto.

Vankkumaton huuhaan vastustaja, joka on tänä vuonna ollut myös aktiivinen keskustelija koronaan liittyvässä faktassa ja fiktiossa. Hyvän Tiedon Omena -tunnustuksen vastaanottaja vuosimallia 2020.

5. Juhani Jääskeläinen

Koulutusjohtaja ja yleislääketieteen kliininen opettaja, Tampereen yliopisto.

MEDigi-hankkeen johtoryhmän jäsenenä tehnyt korvaamatonta työtä digitalisaation hyödyntämiseksi lääkärikouluksessa sekä koulutuksen mukautuessa koronatilanteeseen.Jääskeläinen on keskeinen pitkäaikainen koulutuksen kehittäjä Tampereella ja etenkin korona-aikana merkittävä lähimuotoisen opetuksen turvaaja. Jääskeläinen tuo opetuksessa poikkeuksellisen selkeästi esiin terveydenhuollon suhdetta koko yhteiskuntaan ja kehittää opetustaan jatkuvasti.

6. Simo Nuuttila

Pääsihteeri, Medisiinariliitto.

Medisiinariliiton puheenjohtajan kanssa merkittävä lääketieteen opetukseen kansallisella tasolla vaikuttava edunvalvoja. Aktiivinen yhteiskunnallinen keskustelija ja vaikuttaja erityisesti Twitterin puolella. Ottaa monipuolisesti kantaa niin kansallisiin kuin paikallisiin ongelmakohtiin.

7. Virve Koljonen

Plastiikkakirurgian erikoislääkäri, tohtoriohjelman ohjaaja, Helsingin yliopisto.

Pidetty kliininen opettaja. Koljonen on tullut lähelle opiskelijoita integroitumalla osaksi nuorempien kollegoiden luontaista sosiaalisen median ympäristöä ylläpitämällä suosittua Plastiikkaope-instagram-tiliä, johon hän tuottaa havainnollistavia opetusvideoita. Suosituimmat videot ovat keränneet yli 4 000 katselukertaa.

8. ​Kari Tikkinen

Urologian ja kliinisen epidemiologian professori, Helsingin yliopisto.

Suomen SOLIDARITY-tutkimuksen vastaava henkilö. Ollut näkyvästi esillä sekä sosiaalisessa että perinteisessä mediassa koronaan liittyvien tutkimusten ja varautumisen epäkohtien osalta.

Kari Tikkinen.

9. Anni Saukkola

Yleislääkäri, somelääkäri.

Jatkanut aktiivista työtä somelääkärinä. Tänä vuonna ansioitunut erityisesti koronapandemiaan liittyvien sisältöjen tuottamisessa, jakaen tieteeseen pohjautuvaa informaatiota kansantajuisesti.

Anni Saukkola.

10. Mika Rämet

Johtaja, Rokotetutkimuskeskus, Tampereen yliopisto.

Antanut asiantuntevasti ja selväsanaisesti haastatteluja koronapandemian hoitamisesta ja tulevista rokotteista.

Mika Rämet. Timo Marttila