Slush17

Viranomaisetkin pitchasivat Slushissa – Yleisö äänesti voittajan

  • 30.11.2017 15:44

Minna Pihlava

Vasemmalta Jaakko Laukkanen, Kristiina Tolvanen, Mikael Rinnetmäki, Antti Tuomi-Nikulan ja Matti Vänskä STM:n Slush-oheistapahtumassa | Kuva: Minna Pihlava

Miten startupin kannattaa lähestyä terveydenhuollon toimijoita?

Tähän kuultiin vinkkejä sosiaali- ja terveysministeriön järjestämässä kansainvälisen yritystapahtuma Slushin oheistapahtumassa Helsingin Messukeskuksessa.

Husin kehittämisjohtaja Visa Honkanen kehotti miettimään terveydenhuollon tarpeita.

Terveydenhuoltoa kiinnostavat terveyden edistäminen ja kärsimyksen vähentäminen, hän muistutti. Jos yritys haluaa myydä tuotetta, sen pitää olla todistetusti tehokas ja turvallinen.

– Parasta on, jos haluat kehittää jotain yhteistyössä kanssamme. Jos sinulla on hyvä idea ja kenties prototyyppi, jota haluat kehittää eteenpäin, silloin sairaalamme on yksi parhaista yhteistyökumppaneista, Honkanen sanoi.

Honkanen muistutti, että Hyks on Euroopan toiseksi suurin yliopistosairaala.

 

Johtaja Ossi Laukkanen Mehiläisestä sanoi, että yritys on hyvin kiinnostunut startupeista. Se on esimerkiksi mukana Accenture Accelerator -startupkiihdyttämössä.

– Tärkeintä on tunnistaa, kuka on startupin asiakas. Onko loppuasiakas itse yrityspartneri, jota startup lähestyy vai kenties yrityspartnerin asiakas? Tämä on tärkeää, koska liikeidea pitää valmistella hyvin, Laukkanen sanoi.

Kun ymmärtää potentiaalisen partneriyrityksen liiketoimintaidean ja hinnoittelumallin, voi idean esittämisen, niin sanotun pitchauksen, muokata partneriehdokkaalle kiinnostavaksi.

 

STM:n Slush-tilaisuudessa terveydenhuollon viranomaiset, Tekes ja muutamat muut toimijat esittivät pitchaustyyliin, mitä tarjottavaa heillä on startupeille.

Yleisöäänestyksen suosikiksi nousi Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen avoimia tietokantoja mainostanut Antti Tuomi-Nikula.

Myös startupeja edustaneet tuomarit valitsivat suosikkinsa esityksistä.

Sensotrendin Mikael Rinnetmäen, Nightingale Healthin Kristiina Tolvasen ja KaikuHealthin Jaakko Laukkasen mieleen olivat eniten Antti Tuomi-Nikulan esitys sekä Nokian terveysteknologia-asioista kertonut johtaja Matti Vänskä Nokia Technologies -yksiköstä.

 

Tilaisuudessa mukana ollut kuudennen vuosikurssin lääketieteen opiskelija Jonne Juntura Helsingin yliopistosta ja Maailman lääketieteen opiskelijoiden kattojärjestöstä IFMSA:sta piti hyvänä, että STM haluaa tukea innovaatioita.

– Näen sen erittäin positiivisena.

Hänen mielestään tällä hetkellä on iso kommunikaatiokuilu perinteisten terveydenhuollon toimijoiden ja yrittäjien välissä.

– Huutelemme toiselle puolelle kuilua, että tule käymään täällä. Tämä on hyvä aloitus, että tuo molempia puolia yhteen, Juntura sanoo.

Hänen mielestään terveysalan startupeilla on paljon potentiaalia kehittää terveydenhuoltoa.

– Kun on ollut jo töissä sairaalassa, huomaa kuinka konservatiivisia tietyt jutut ovat. Kuinka yksinkertaisetkin asiat vievät paljon aikaa.

Juntura arvelee, että terveysalan startupit voisivat helpottaa terveydenhuollon ammattilaisten työntekoa ja potilaiden hyvinvointia niissäkin asioissa, jotka eivät periaatteessa ole lääkäreiden ratkaistavissa.

Uudet lääkäripolvet tutustuvat innovaatiomaailmaan Junturan mukaan jo yliopistossa.

Hänen mielestään Helsingin yliopiston lääketieteellisen tiedekunnan dekaani Risto Renkonen on vienyt koulutusta hyvään suuntaan siinä, että innovaatioasiat ovat tulleet mukaan lääkärinkoulutukseen.

 

Uusin lehti

Tapahtumat

14.-25.2.2018 Mediuutisten #kiitäkollegaa -kampanja terveysalan työpaikoille. Onko kollegasi työyhteisösi helmi? Oletko saanut häneltä apua tai onko hän vaikuttanut positiivisella tavalla työyhteisöösi? Kiitä hyvää työkaveriasi ja Mediuutiset välittää kiitoksesi perille.

Kaikki tapahtumat

Uusimmat uutiset

Medirekry: Työpaikat

PÄÄTOIMITTAJALTA

Psykiatrien äärimmäisen vaikea tehtävä

Kaikki lääkärit ovat vallankäyttäjiä suhteessa potilaisiin, kun he diagnosoivat sairauksia ja ohjaavat potilaita jatkohoitoon, kirjoittaa päätoimittaja Anna Niemelä.

  • 16.2. 10:53

KOLUMNI

Tiimalasin sietämätön keveys

Millaista lääkärin työ olisi, jos se riisuttaisiin turhasta sälästä? Siirtyisikö aika potilaille, heidän kuuntelemiselleen, kysyy kolumnissaan endokrinologi Helena Miettinen.

  • 16.2. 10:52

TOIMITUKSELTA

Tekoäly, etsi paras lääke

Toivottavasti yritys ja erehdys pian vaihtuvat varmuudeksi tekoälyn, geenitestauksen ja tietoaltaiden avulla, kirjoittaa toimituspäällikkö Erpo Pakkala.

  • 16.2. 10:52

Kumppaniblogit

Kaupallinen yhteistyö

Kenen vastuulla on ajoterveyden arvioiminen?

Kuljettajien terveys on asia, joka ei kosketa pelkästään ikääntyvää väestönosaa. Se koskettaa eri-ikäisiä kuljettajia, heidän lähiomaisiaan, poliiseja ja lääkäreitä. Kun rajapinta on niin laaja, kenellä on viimekädessä vastuu ihmisen ajoterveydestä ja sen arvioinnista? Miten ajoterveysasioiden käsittelyä voisi helpottaa? Liikenneturva kerää lääkäreiden kokemuksia ajoterveyden arvioinneista. Vastaa ja vaikuta.

  • 28.12.2017 08:00

Medirekry

Kaupallinen yhteistyö
TyöSyke Oy

Lääkäriä

TyöSyke Oy on kanta-hämäläisten kuntaorganisaatioiden omistama yhtiö, joka tuottaa työterveyshuollon palveluja pääosin omistaja-asiakkailleen. Toimimme neljässä toimipisteessä Kanta-Hämeen alueella. Palvelujemme piirissä on lähes 11 000 työntekijää.

Siun sote

TOIMIALUEJOHTAJAN VIRKA

Siun sote tuottaa sosiaali- ja terveyshuollon integroituja palveluja koko Pohjois-Karjalan maakunnan alueelle sekä Heinävedelle Etelä-Savoon. Olemme Pohjois-Karjalan suurin työnantaja ja meillä työskentelee noin 7000 sote-alan ammattilaista. Tarjoamme Sinulle mielenkiintoisen työn suuressa ja kehittyvässä organisaatiossa!

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos vankiterveydenhuollon yksikkö

ALUEYLILÄÄKÄRIN VIRKA

Vankiterveydenhuollon yksikkö on Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen alainen itsenäinen yksikkö, joka organisoi vankien terveydenhuollon Suomen vankiloissa. Yksikkö vastaa vankien terveydenhuollon kehittämisestä tavoitteena tehokkaat, toimivat ja kattavat palvelut.

Satakunnan keskussairaala

1 ERIKOISTUVA LÄÄKÄRI

Tarjoamme sinulle mahdollisuuksia ammatilliseen kehittymiseen sosiaali- ja terveydenhuollon ammattitehtävissä ja monenlaisissa ison organisaation muissa tehtävissä. Potilaan hyvän hoidon takaamiseksi haluamme panostaa työntekijöiden hyvinvointiin. Meillä on viihtyisä ja välitön työilmapiiri. Meillä voit osallistua myös tutkimustoimintaan, johon tarjoamme vahvan tuen. Tule meille, meillä et jää yksin!

Summa

Summa kokoaa Talentumin lehdet ja bisneskirjat yhteen paikkaan. Lehden tilaajat voivat lukea Mediuutisia maksutta myös Summassa. Kokeile kuukauden ajan maksutta, et sitoudu mihinkään.

Elina Heino elina.heino@mediuutiset.fi

Ruotsi sitoi etälääkärien käsiä

Ruotsissa tehtiin kansallinen suositus sille, mitä infektiotauteja ei sovi diagnosoida ja lääkitä antibiooteilla etälääkärin vastaan­otolla. Oliko se tarpeen?

  • 9.2.

Nina Airisto

Työterveyshuolto etsii paikkaansa

Vaikka tekeillä olevat lakimuutokset eivät kosketa työterveysjärjestelmää, työterveyshuolto on sote-uudistuksessa merkittävä tekijä.

  • 2.2.