RINTASYÖPÄ

Riittääkö Roosa nauha -keräyksen tuotolle käyttäjiä?

  • 5.12.2017 16:31

Nina Airisto

Kuva: Colourbox

Syöpäsäätiön Roosa nauha -kampanjan tuotto on yltämässä tänä vuonna jälleen uuteen ennätykseen.

Tarkka kokonaissumma ei vielä ole selvillä, mutta muun muassa yhteistyökumppaneiden kautta kerätty potti sekä menestyksekäs Posse-ilta näyttävät siivittäneen keräystä. Lisäksi itse nauhoja myytiin ennätysmäärä, 350 000, kun viime vuonna niitä myytiin 300 000 kappaletta.

Vuonna 2016 kampanja tuotti noin 1,8 miljoonaa euroa suomalaiselle rintasyöpätutkimukselle.

Löytyykö Suomesta käyttökohteita kaikelle Roosa nauha -rahalle, Syöpäsäätiön pääsihteeri Sakari Karjalainen?

– Meillä on vahva näkemys siitä, että rintasyöpätutkimukselle ja muuhun syöpätutkimukseen tarvitaan vielä lisää rahoitusta.

Olemme nostaneet annettujen tutkimusapurahojen kokonaissummaa vuosittain. Kaksi vuotta sitten jaoimme 4 miljoonaa, viime vuonna 5,5 miljoonaa ja tänä vuonna 6,5 miljoonaa.

Suomessa on erittäin vahvaa syöpätutkimusta niin kliinisessä perus- kuin epidemiologisessa tutkimuksessakin, ja saamme vuosittain korkeatasoisia hakemuksia. Myös uutta tutkijasukupolvea on tulossa: suomalaiset huippututkijat onnistuvat houkuttelemaan tutkimusryhmiinsä innovatiivisia nuoria tutkijoita.

Pidättäydytäänkö rahan jakamisessa vain rintasyövän tutkimuksessa?

– Roosa nauha -vetoomuksen kärki on rintasyövän tutkimuksessa. Olemme myös rahoittaneet muiden naisten syöpien tutkimusta. Tänä vuonna Suomen Akatemian ja Syöpäsäätiön yhteinen munasarjasyövän hoitoon liittyvä tutkimushanke sai pääosan rahoituksestaan Roosa nauha -tuotoista.

Pääpaino pysyy rintasyövän tutkimuksessa, mutta myös muihin naisten syöpiin voimme jakaa jatkossa isompia apurahoja.

Yleisemmin muiden syöpien tutkimukseen Roosa nauha -keräyksen tuottojen käyttäminen ei ole ainakaan tällä hetkellä näköpiirissä. Se vaatisi lahjoitusvetoomuksen muuttamista.

Voiko käydä niin, että yhden ison kampanjan vuoksi muut syöpäkeräykset eivät Suomessa menesty?

– Asia on monimuotoinen. Roosa nauha on vahva brändi, ja sitä on tietoisesti kehitetty. Yhteen vuoteen ei kuitenkaan mahdu montakaan isoa syöpäkeräyskampanjaa.

Meillä on valmisteilla kahden ison keräyksen malli. Tarkoituksemme on Roosa nauha -keräyksen lisäksi järjestää keväällä toinen, yleisempi syöpäkeräys.

Uusin lehti

Tapahtumat

14.-25.2.2018 Mediuutisten #kiitäkollegaa -kampanja terveysalan työpaikoille. Onko kollegasi työyhteisösi helmi? Oletko saanut häneltä apua tai onko hän vaikuttanut positiivisella tavalla työyhteisöösi? Kiitä hyvää työkaveriasi ja Mediuutiset välittää kiitoksesi perille.

Kaikki tapahtumat

Uusimmat uutiset

Medirekry: Työpaikat

PÄÄTOIMITTAJALTA

Psykiatrien äärimmäisen vaikea tehtävä

Kaikki lääkärit ovat vallankäyttäjiä suhteessa potilaisiin, kun he diagnosoivat sairauksia ja ohjaavat potilaita jatkohoitoon, kirjoittaa päätoimittaja Anna Niemelä.

  • 16.2. 10:53

KOLUMNI

Tiimalasin sietämätön keveys

Millaista lääkärin työ olisi, jos se riisuttaisiin turhasta sälästä? Siirtyisikö aika potilaille, heidän kuuntelemiselleen, kysyy kolumnissaan endokrinologi Helena Miettinen.

  • 16.2. 10:52

TOIMITUKSELTA

Tekoäly, etsi paras lääke

Toivottavasti yritys ja erehdys pian vaihtuvat varmuudeksi tekoälyn, geenitestauksen ja tietoaltaiden avulla, kirjoittaa toimituspäällikkö Erpo Pakkala.

  • 16.2. 10:52

Kumppaniblogit

Kaupallinen yhteistyö

Kenen vastuulla on ajoterveyden arvioiminen?

Kuljettajien terveys on asia, joka ei kosketa pelkästään ikääntyvää väestönosaa. Se koskettaa eri-ikäisiä kuljettajia, heidän lähiomaisiaan, poliiseja ja lääkäreitä. Kun rajapinta on niin laaja, kenellä on viimekädessä vastuu ihmisen ajoterveydestä ja sen arvioinnista? Miten ajoterveysasioiden käsittelyä voisi helpottaa? Liikenneturva kerää lääkäreiden kokemuksia ajoterveyden arvioinneista. Vastaa ja vaikuta.

  • 28.12.2017 08:00

Medirekry

Kaupallinen yhteistyö
TyöSyke Oy

Lääkäriä

TyöSyke Oy on kanta-hämäläisten kuntaorganisaatioiden omistama yhtiö, joka tuottaa työterveyshuollon palveluja pääosin omistaja-asiakkailleen. Toimimme neljässä toimipisteessä Kanta-Hämeen alueella. Palvelujemme piirissä on lähes 11 000 työntekijää.

Siun sote

TOIMIALUEJOHTAJAN VIRKA

Siun sote tuottaa sosiaali- ja terveyshuollon integroituja palveluja koko Pohjois-Karjalan maakunnan alueelle sekä Heinävedelle Etelä-Savoon. Olemme Pohjois-Karjalan suurin työnantaja ja meillä työskentelee noin 7000 sote-alan ammattilaista. Tarjoamme Sinulle mielenkiintoisen työn suuressa ja kehittyvässä organisaatiossa!

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos vankiterveydenhuollon yksikkö

ALUEYLILÄÄKÄRIN VIRKA

Vankiterveydenhuollon yksikkö on Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen alainen itsenäinen yksikkö, joka organisoi vankien terveydenhuollon Suomen vankiloissa. Yksikkö vastaa vankien terveydenhuollon kehittämisestä tavoitteena tehokkaat, toimivat ja kattavat palvelut.

Satakunnan keskussairaala

1 ERIKOISTUVA LÄÄKÄRI

Tarjoamme sinulle mahdollisuuksia ammatilliseen kehittymiseen sosiaali- ja terveydenhuollon ammattitehtävissä ja monenlaisissa ison organisaation muissa tehtävissä. Potilaan hyvän hoidon takaamiseksi haluamme panostaa työntekijöiden hyvinvointiin. Meillä on viihtyisä ja välitön työilmapiiri. Meillä voit osallistua myös tutkimustoimintaan, johon tarjoamme vahvan tuen. Tule meille, meillä et jää yksin!

Summa

Summa kokoaa Talentumin lehdet ja bisneskirjat yhteen paikkaan. Lehden tilaajat voivat lukea Mediuutisia maksutta myös Summassa. Kokeile kuukauden ajan maksutta, et sitoudu mihinkään.

Elina Heino elina.heino@mediuutiset.fi

Ruotsi sitoi etälääkärien käsiä

Ruotsissa tehtiin kansallinen suositus sille, mitä infektiotauteja ei sovi diagnosoida ja lääkitä antibiooteilla etälääkärin vastaan­otolla. Oliko se tarpeen?

  • 9.2.

Nina Airisto

Työterveyshuolto etsii paikkaansa

Vaikka tekeillä olevat lakimuutokset eivät kosketa työterveysjärjestelmää, työterveyshuolto on sote-uudistuksessa merkittävä tekijä.

  • 2.2.