Pomot joutuivat tulilinjalle

  • 29.9.2006 09:25

Mika Kulju, Anna Niemelä

Terveydenhuollon organisaatioissa kiehuu. Oulun sairaanhoitopiirin johtaja kieltää alaisensa mukaan antamasta haastatteluja, kun ongelmat yhteispäivystyksessä käyvät vaikeiksi.

Hätäkeskuslaitoksen johtaja katoaa ulkomaille vuosilomalle, kun hänen alaisensa valittavat sisäministerille. Kouvolan terveyskeskuksesta pakenevat lääkärit kertovat, ettei heitä ole kuunneltu organisaatiomuutoksessa.

Johtamisen ammattilaisia ongelmat eivät yllätä. Terveydenhuollossa johtamista vaikeuttaa kaksi asiaa: lääkärijohtajien kliininen ote sekä organisaatioiden asema julkisessa hallinnossa.

Julkisten organisaatioiden on yksityisiä vaikeampaa vedota muutostilanteessa omistajan tahtoon.

– Yritysjohtaja voi muutostilanteessa sanoa noudattaneensa omistajan käskyä. Julkisella sektorilla omistajaohjaus on heikompaa, sanoo tutkimusjohtaja Petri Parvinen Teknillisestä korkeakoulusta.

Johtajakoulutuson vielä nuorta

Professionalistinen johtaja on hyvä, kun organisaatiolla menee hyvin. Johtaja pitää huolen alan kehityksestä, etiikasta ja työn laadusta. Ongelma- tai muutostilanteessa taidot eivät enää riitäkään.

– Tällainen johtaja ei osaa käyttää analyyttista tietoa päätöstensä taustalla eikä analysoida organisaationsa toimintaa, Parvinen toteaa.

Hyksin Meilahden sairaalan ylilääkäri Kari Harno muistuttaa, että terveydenhuollon johtajia on koulutettu tehtäviinsä vasta muutaman vuoden ajan.

– Ennen johtamistaitojen kehittäminen oli johtajan oman kiinnostuksen varassa. Onneksi asiaan on nyt herätty ja ainakin isommat yksiköt kouluttavat johtajiaan säännöllisesti.

Työpaine ja kiire heikentävät tutkimusten mukaan eniten sairaaloiden ilmapiiriä Suomessa. Yleisimmät pelot liittyvät hoitovirheisiin.

Työterveyslaitoksen erikoistutkijan Marianna Virtasen mukaan sairaaloiden kesken ei ole suuria eroja, eikä ilmapiiri ole merkittävästi muuttunut viime vuosina. Työkuormitus on jopa jonkin verran laskenut. Virtanen pitää sairaaloiden ilmapiiriä melko hyvänä.

Lue lisää 29.9. ilmestyneestä Mediuutisista.

Uusin lehti

Tapahtumat

14.-25.2.2018 Mediuutisten #kiitäkollegaa -kampanja terveysalan työpaikoille. Onko kollegasi työyhteisösi helmi? Oletko saanut häneltä apua tai onko hän vaikuttanut positiivisella tavalla työyhteisöösi? Kiitä hyvää työkaveriasi ja Mediuutiset välittää kiitoksesi perille.

Kaikki tapahtumat

Uusimmat uutiset

Medirekry: Työpaikat

PÄÄTOIMITTAJALTA

Psykiatrien äärimmäisen vaikea tehtävä

Kaikki lääkärit ovat vallankäyttäjiä suhteessa potilaisiin, kun he diagnosoivat sairauksia ja ohjaavat potilaita jatkohoitoon, kirjoittaa päätoimittaja Anna Niemelä.

  • 16.2. 10:53

KOLUMNI

Tiimalasin sietämätön keveys

Millaista lääkärin työ olisi, jos se riisuttaisiin turhasta sälästä? Siirtyisikö aika potilaille, heidän kuuntelemiselleen, kysyy kolumnissaan endokrinologi Helena Miettinen.

  • 16.2. 10:52

TOIMITUKSELTA

Tekoäly, etsi paras lääke

Toivottavasti yritys ja erehdys pian vaihtuvat varmuudeksi tekoälyn, geenitestauksen ja tietoaltaiden avulla, kirjoittaa toimituspäällikkö Erpo Pakkala.

  • 16.2. 10:52

Kumppaniblogit

Kaupallinen yhteistyö

Kenen vastuulla on ajoterveyden arvioiminen?

Kuljettajien terveys on asia, joka ei kosketa pelkästään ikääntyvää väestönosaa. Se koskettaa eri-ikäisiä kuljettajia, heidän lähiomaisiaan, poliiseja ja lääkäreitä. Kun rajapinta on niin laaja, kenellä on viimekädessä vastuu ihmisen ajoterveydestä ja sen arvioinnista? Miten ajoterveysasioiden käsittelyä voisi helpottaa? Liikenneturva kerää lääkäreiden kokemuksia ajoterveyden arvioinneista. Vastaa ja vaikuta.

  • 28.12.2017 08:00

Medirekry

Kaupallinen yhteistyö
TyöSyke Oy

Lääkäriä

TyöSyke Oy on kanta-hämäläisten kuntaorganisaatioiden omistama yhtiö, joka tuottaa työterveyshuollon palveluja pääosin omistaja-asiakkailleen. Toimimme neljässä toimipisteessä Kanta-Hämeen alueella. Palvelujemme piirissä on lähes 11 000 työntekijää.

Siun sote

TOIMIALUEJOHTAJAN VIRKA

Siun sote tuottaa sosiaali- ja terveyshuollon integroituja palveluja koko Pohjois-Karjalan maakunnan alueelle sekä Heinävedelle Etelä-Savoon. Olemme Pohjois-Karjalan suurin työnantaja ja meillä työskentelee noin 7000 sote-alan ammattilaista. Tarjoamme Sinulle mielenkiintoisen työn suuressa ja kehittyvässä organisaatiossa!

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos vankiterveydenhuollon yksikkö

ALUEYLILÄÄKÄRIN VIRKA

Vankiterveydenhuollon yksikkö on Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen alainen itsenäinen yksikkö, joka organisoi vankien terveydenhuollon Suomen vankiloissa. Yksikkö vastaa vankien terveydenhuollon kehittämisestä tavoitteena tehokkaat, toimivat ja kattavat palvelut.

Satakunnan keskussairaala

1 ERIKOISTUVA LÄÄKÄRI

Tarjoamme sinulle mahdollisuuksia ammatilliseen kehittymiseen sosiaali- ja terveydenhuollon ammattitehtävissä ja monenlaisissa ison organisaation muissa tehtävissä. Potilaan hyvän hoidon takaamiseksi haluamme panostaa työntekijöiden hyvinvointiin. Meillä on viihtyisä ja välitön työilmapiiri. Meillä voit osallistua myös tutkimustoimintaan, johon tarjoamme vahvan tuen. Tule meille, meillä et jää yksin!

Summa

Summa kokoaa Talentumin lehdet ja bisneskirjat yhteen paikkaan. Lehden tilaajat voivat lukea Mediuutisia maksutta myös Summassa. Kokeile kuukauden ajan maksutta, et sitoudu mihinkään.

Elina Heino elina.heino@mediuutiset.fi

Ruotsi sitoi etälääkärien käsiä

Ruotsissa tehtiin kansallinen suositus sille, mitä infektiotauteja ei sovi diagnosoida ja lääkitä antibiooteilla etälääkärin vastaan­otolla. Oliko se tarpeen?

  • 9.2.

Nina Airisto

Työterveyshuolto etsii paikkaansa

Vaikka tekeillä olevat lakimuutokset eivät kosketa työterveysjärjestelmää, työterveyshuolto on sote-uudistuksessa merkittävä tekijä.

  • 2.2.