IDEAKILPAILU

Orion kerää ideoita yliopistoilta – kilpailun palkintona 10 000 euroa

  • 22.8.2017 09:20

Minna Pihlava

Kuva: Colourbox

Orion on käynnistänyt ideakilpailun, jossa yliopisto-opiskelijoilta ja -tutkijoilta kerätään ideoita kehittämään ihmisten ja eläinten hoitoa.

Yritys juhlistaa Oriontation – 100 ideaa -nimisellä kilpailulla Suomen ja Orionin satavuotismerkkivuotta. Myös Orion täyttää tänä vuotta sata vuotta.

Kilpailussa on kolme kategoriaa. Ne ovat Kohti turvallisempia lääkkeitä, Entistä tehokkaampien lääkkeiden kehitys ja Uuden teknologian hyödyntäminen lääkkeiden kehityksessä ja potilaiden hoidossa.

Ideat voivat liittyä hermoston rappeumasairauksiin, neuropaattiseen kipuun, syöpään, hengityssairauksiin, tehohoitoon sekä kaikkiin eläinhoitoindikaatioihin.

Kilpailun taustalla on pidempään kytenyt toive vahvistaa yhteistyötä suomalaisten yliopistojen kanssa ja saada lisää ideoita lääketutkimukseen.

– Kollega oli yliopistovierailun jälkeen yllättynyt, miten vähän tietoa Orionista ja sen tutkimuksesta siellä oli. Siitä keksimme tehdä yliopistokiertueen ympäri Suomen ja kutsua ihmisiä miettimään uusia ideoita, kertoo prekliinisen tutkimuksen parissa työskentelevä vanhempi tutkija Carina Stenfors.

Lääkekehityksen johtaja Taru Blom toivoo, että kilpailu lisää yliopistomaailman tietoisuutta yhteistyömahdollisuuksista myös kilpailun ulkopuolella.

– Tämä on enemmän aloitus siihen, että keskusteluyhteys tiivistyisi. Yliopistot ja teollisuus voisivat hyvin täydentää toisiaan, Blom sanoo.

Stenforsin mukaan Orionilla on tällä hetkellä enemmän yhteistyötä ulkomaisten kuin suomalaisten yliopistojen kanssa.

Blom ja Stenfors eivät kerro, kuinka paljon kilpailuun on tullut ideoita.

– Lisää saa tulla. Emme hae vain lääkeaihioita, vaan myös teknologioita, testausmalleja ja digitalisaatioon tai virtuaalimaailmaan liittyviä uudenlaisia asioita, joita voisi hyödyntää lääketeollisuudessakin, Blom sanoo.

Ideat pitää lähettää viimeistään 30. syyskuuta Orionin verkkosivujen kautta. Järjestäjät toivovat saavansa perusteltuja, noin sivunmittaisia, ei-salaista tietoa sisältäviä ehdotuksia. Jokaisen kategorian paras ehdotus palkitaan 10 000 eurolla ja esitellään palkintogaalassa ensi vuoden alkupuolella.

Palkinto ei sido mihinkään, mutta Orion ja yliopiston edustajat voivat sopia erikseen yhteistyöstä.

Uusin lehti

Tapahtumat

14.-25.2.2018 Mediuutisten #kiitäkollegaa -kampanja terveysalan työpaikoille. Onko kollegasi työyhteisösi helmi? Oletko saanut häneltä apua tai onko hän vaikuttanut positiivisella tavalla työyhteisöösi? Kiitä hyvää työkaveriasi ja Mediuutiset välittää kiitoksesi perille.

Kaikki tapahtumat

Uusimmat uutiset

Medirekry: Työpaikat

PÄÄTOIMITTAJALTA

Psykiatrien äärimmäisen vaikea tehtävä

Kaikki lääkärit ovat vallankäyttäjiä suhteessa potilaisiin, kun he diagnosoivat sairauksia ja ohjaavat potilaita jatkohoitoon, kirjoittaa päätoimittaja Anna Niemelä.

  • 16.2. 10:53

KOLUMNI

Tiimalasin sietämätön keveys

Millaista lääkärin työ olisi, jos se riisuttaisiin turhasta sälästä? Siirtyisikö aika potilaille, heidän kuuntelemiselleen, kysyy kolumnissaan endokrinologi Helena Miettinen.

  • 16.2. 10:52

TOIMITUKSELTA

Tekoäly, etsi paras lääke

Toivottavasti yritys ja erehdys pian vaihtuvat varmuudeksi tekoälyn, geenitestauksen ja tietoaltaiden avulla, kirjoittaa toimituspäällikkö Erpo Pakkala.

  • 16.2. 10:52

Kumppaniblogit

Kaupallinen yhteistyö

Kenen vastuulla on ajoterveyden arvioiminen?

Kuljettajien terveys on asia, joka ei kosketa pelkästään ikääntyvää väestönosaa. Se koskettaa eri-ikäisiä kuljettajia, heidän lähiomaisiaan, poliiseja ja lääkäreitä. Kun rajapinta on niin laaja, kenellä on viimekädessä vastuu ihmisen ajoterveydestä ja sen arvioinnista? Miten ajoterveysasioiden käsittelyä voisi helpottaa? Liikenneturva kerää lääkäreiden kokemuksia ajoterveyden arvioinneista. Vastaa ja vaikuta.

  • 28.12.2017 08:00

Medirekry

Kaupallinen yhteistyö
TyöSyke Oy

Lääkäriä

TyöSyke Oy on kanta-hämäläisten kuntaorganisaatioiden omistama yhtiö, joka tuottaa työterveyshuollon palveluja pääosin omistaja-asiakkailleen. Toimimme neljässä toimipisteessä Kanta-Hämeen alueella. Palvelujemme piirissä on lähes 11 000 työntekijää.

Siun sote

TOIMIALUEJOHTAJAN VIRKA

Siun sote tuottaa sosiaali- ja terveyshuollon integroituja palveluja koko Pohjois-Karjalan maakunnan alueelle sekä Heinävedelle Etelä-Savoon. Olemme Pohjois-Karjalan suurin työnantaja ja meillä työskentelee noin 7000 sote-alan ammattilaista. Tarjoamme Sinulle mielenkiintoisen työn suuressa ja kehittyvässä organisaatiossa!

Satakunnan keskussairaala

1 ERIKOISTUVA LÄÄKÄRI

Tarjoamme sinulle mahdollisuuksia ammatilliseen kehittymiseen sosiaali- ja terveydenhuollon ammattitehtävissä ja monenlaisissa ison organisaation muissa tehtävissä. Potilaan hyvän hoidon takaamiseksi haluamme panostaa työntekijöiden hyvinvointiin. Meillä on viihtyisä ja välitön työilmapiiri. Meillä voit osallistua myös tutkimustoimintaan, johon tarjoamme vahvan tuen. Tule meille, meillä et jää yksin!

Satakunnan keskussairaala

2 ERIKOISLÄÄKÄRIÄ

Tarjoamme sinulle mahdollisuuksia ammatilliseen kehittymiseen sosiaali- ja terveydenhuollon ammattitehtävissä ja monenlaisissa ison organisaation muissa tehtävissä. Potilaan hyvän hoidon takaamiseksi haluamme panostaa työntekijöiden hyvinvointiin. Meillä on viihtyisä ja välitön työilmapiiri. Meillä voit osallistua myös tutkimustoimintaan, johon tarjoamme vahvan tuen. Tule meille, meillä et jää yksin!

Summa

Summa kokoaa Talentumin lehdet ja bisneskirjat yhteen paikkaan. Lehden tilaajat voivat lukea Mediuutisia maksutta myös Summassa. Kokeile kuukauden ajan maksutta, et sitoudu mihinkään.

Uutinen

Tiina Aisla tiina.aisla@mediuutiset.fi

Genetiikka mullistaa epilepsian hoidon

Kehitteillä olevan geenipaneelin avulla potilas voi saada yksilöllistä ja nopeaa hoitoa vaikeaan epilepsiaan.

  • 16.2.