Kilpailu

Hus vai Hyks? – Kiristyvä kilpailu sai Husin ottamaan uuden brändinimen

  • 21.11.2017 11:29

Minna Pihlava

| Kuva:

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (Hus) hallitus käsitteli eilisessä kokouksessaan nimeään.

Se aikoo käyttää markkinoinnissa ja viestinnässä nimeä HUS – Helsingin yliopistollinen sairaala. Virallinen nimi, Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin kuntayhtymä, ei muutu.

Ruotsiksi uusi brändinimi on HUS – Helsingfors universitetssjukhus ja englanniksi HUS – Helsinki University Hospital.

Nimi sisältää Husin sairaanhoidollisen palvelujärjestelmän kokonaisuutena. Nimeen ei liity organisaatiomuutoksia.

Hus haluaa, että nimi yhdistyy entistä vahvemmin yliopistollisuuteen. Yliopisto näkyy nykyisin Husin suurimman sairaalan Hyksin eli Helsingin seudun yliopistollisen keskussairaalan nimessä, mutta asukkaat ja potilaat eivät valmistelijoiden arvion mukaan kuitenkaan tunne Hyks-nimeä kovinkaan hyvin.

Brändinimeä aletaan käyttää yhteyspäällikkö Janne Aaltosen arvion mukaan joulukuun alkupuolella.

Hus haluaa nimelle ja brändille jatkuvuutta sote- ja maakuntauudistuksen aikana. Tavoite on, että maakunnan liikelaitoksen erikoissairaanhoidon toimiala käyttää tulevaisuudessa HUS-nimeä myös sen jälkeen, kun nykyisen sairaanhoitopiirin toiminta loppuu.

Brändipohdinnan taustalla on erikoissairaanhoidon kilpailutilanne. Sairaanhoitopiirit ovat alkaneet kilpailla potilaista, kun erikoissairaanhoito tuli valinnanvapauden piiriin vuoden 2014 alussa. Hus pelkää, että valinnanvapauslaki kiristää toteutuessaan kilpailua entisestään, kun myös yksityiset tuottajat kilpailevat erikoissairaanhoidon palveluissa.

Uusin lehti

Tapahtumat

14.-25.2.2018 Mediuutisten #kiitäkollegaa -kampanja terveysalan työpaikoille. Onko kollegasi työyhteisösi helmi? Oletko saanut häneltä apua tai onko hän vaikuttanut positiivisella tavalla työyhteisöösi? Kiitä hyvää työkaveriasi ja Mediuutiset välittää kiitoksesi perille.

Kaikki tapahtumat

Uusimmat uutiset

Medirekry: Työpaikat

PÄÄTOIMITTAJALTA

Psykiatrien äärimmäisen vaikea tehtävä

Kaikki lääkärit ovat vallankäyttäjiä suhteessa potilaisiin, kun he diagnosoivat sairauksia ja ohjaavat potilaita jatkohoitoon, kirjoittaa päätoimittaja Anna Niemelä.

  • 16.2. 10:53

KOLUMNI

Tiimalasin sietämätön keveys

Millaista lääkärin työ olisi, jos se riisuttaisiin turhasta sälästä? Siirtyisikö aika potilaille, heidän kuuntelemiselleen, kysyy kolumnissaan endokrinologi Helena Miettinen.

  • 16.2. 10:52

TOIMITUKSELTA

Tekoäly, etsi paras lääke

Toivottavasti yritys ja erehdys pian vaihtuvat varmuudeksi tekoälyn, geenitestauksen ja tietoaltaiden avulla, kirjoittaa toimituspäällikkö Erpo Pakkala.

  • 16.2. 10:52

Kumppaniblogit

Kaupallinen yhteistyö

Kenen vastuulla on ajoterveyden arvioiminen?

Kuljettajien terveys on asia, joka ei kosketa pelkästään ikääntyvää väestönosaa. Se koskettaa eri-ikäisiä kuljettajia, heidän lähiomaisiaan, poliiseja ja lääkäreitä. Kun rajapinta on niin laaja, kenellä on viimekädessä vastuu ihmisen ajoterveydestä ja sen arvioinnista? Miten ajoterveysasioiden käsittelyä voisi helpottaa? Liikenneturva kerää lääkäreiden kokemuksia ajoterveyden arvioinneista. Vastaa ja vaikuta.

  • 28.12.2017 08:00

Medirekry

Kaupallinen yhteistyö
TyöSyke Oy

Lääkäriä

TyöSyke Oy on kanta-hämäläisten kuntaorganisaatioiden omistama yhtiö, joka tuottaa työterveyshuollon palveluja pääosin omistaja-asiakkailleen. Toimimme neljässä toimipisteessä Kanta-Hämeen alueella. Palvelujemme piirissä on lähes 11 000 työntekijää.

Siun sote

TOIMIALUEJOHTAJAN VIRKA

Siun sote tuottaa sosiaali- ja terveyshuollon integroituja palveluja koko Pohjois-Karjalan maakunnan alueelle sekä Heinävedelle Etelä-Savoon. Olemme Pohjois-Karjalan suurin työnantaja ja meillä työskentelee noin 7000 sote-alan ammattilaista. Tarjoamme Sinulle mielenkiintoisen työn suuressa ja kehittyvässä organisaatiossa!

Satakunnan keskussairaala

1 ERIKOISTUVA LÄÄKÄRI

Tarjoamme sinulle mahdollisuuksia ammatilliseen kehittymiseen sosiaali- ja terveydenhuollon ammattitehtävissä ja monenlaisissa ison organisaation muissa tehtävissä. Potilaan hyvän hoidon takaamiseksi haluamme panostaa työntekijöiden hyvinvointiin. Meillä on viihtyisä ja välitön työilmapiiri. Meillä voit osallistua myös tutkimustoimintaan, johon tarjoamme vahvan tuen. Tule meille, meillä et jää yksin!

Satakunnan keskussairaala

2 ERIKOISLÄÄKÄRIÄ

Tarjoamme sinulle mahdollisuuksia ammatilliseen kehittymiseen sosiaali- ja terveydenhuollon ammattitehtävissä ja monenlaisissa ison organisaation muissa tehtävissä. Potilaan hyvän hoidon takaamiseksi haluamme panostaa työntekijöiden hyvinvointiin. Meillä on viihtyisä ja välitön työilmapiiri. Meillä voit osallistua myös tutkimustoimintaan, johon tarjoamme vahvan tuen. Tule meille, meillä et jää yksin!

Summa

Summa kokoaa Talentumin lehdet ja bisneskirjat yhteen paikkaan. Lehden tilaajat voivat lukea Mediuutisia maksutta myös Summassa. Kokeile kuukauden ajan maksutta, et sitoudu mihinkään.

Uutinen

Tiina Aisla tiina.aisla@mediuutiset.fi

Genetiikka mullistaa epilepsian hoidon

Kehitteillä olevan geenipaneelin avulla potilas voi saada yksilöllistä ja nopeaa hoitoa vaikeaan epilepsiaan.

  • 16.2.