Terveysalan 100 vaikuttajaa 2017

Tamro turvasi lääkejakelun – Toimitusjohtaja palkittiin keskustelunherättämisestä

  • 15.12.2017 12:19

Erpo Pakkala

Kuva: Karoliina Vuorenmäki

Eräänä päivänä syyskuun alussa Tamron toimitusjohtajan Kai Kaasalaisen korviin kantautui tieto, että kilpailija Oriolalla saattaisi olla vaikeuksia lääkejakelunsa kanssa.

Kaasalainen pyysi välittömästi alaisiaan varautumaan jakeluvalmiuden toteutukseen, jos joku kilpailijan lääkeyhtiö sellaista tarvitsisi.

– Se osoittautuikin tarpeelliseksi toimenpiteeksi, koska vain muutaman tunnin kuluttua tästä tuli yhteydenottoja lääkeyhtiöiltä. Meidän porukallamme oli hyvä mieli, koska varautumisella pelastettiin jopa ihmishenkiä, kun saimme elintärkeitä lääkkeitä jakeluun parin päivän vasteajalla, Kaasalainen sanoo.

Kai Kaasalainen, 56

Tamron toimitusjohtaja.

Executive MBA, Aalto-yliopisto.

Oriolan lääkejakelu takkuili pahasti koko syksyn, koska yhtiö ei saanut uutta toiminnanohjausjärjestelmäänsä toimimaan. Nyt Tamrolla on yhä jakelussaan esimerkiksi noin sata Orionin lääkettä, jotka aiemmin kulkivat Oriolan kautta.

 

Kai Kaasalainen aloitti Tamron toimitusjohtajana neljä vuotta sitten. Yhteensä hän on työskennellyt yhtiössä yli 11 vuotta.

Hänen johdollaan Tamro on ottanut uusia rooleja esimerkiksi tietoon perustuvissa palveluissa ja konsultaatiossa, jota yhtiö tarjoaa muun muassa lääkeyhtiöille, apteekeille ja sairaaloille. Viime keväänä Tamro osti esimerkiksi biopankkitutkimusta ja real world evidence -selvityksiä tekevän Medaffconin.

– Tietovirtojen jalostamisen ympärillä on valtavasti liiketoimintaa.

Tietoon perustuvasta konsultaatiosta esimerkkinä on myös lääkeyhtiöiden ja sairaaloiden väliset kalliiden lääkkeiden käyttöönottoa koskevat riskinjakosopimukset, joista ensimmäinen tehtiin tänä vuonna määräaikaisen lainsäädännön puitteissa.

 

Toimintamalli luotiin Suomeen Kaasalaisen mukaan Tamron tukemana, lääkeyhtiöiden ja sairaaloiden kanssa.

– Se on meille uusi rooli, jossa pyrimme yhdistämään terveydenhuollon toimijoita. Operoimme nyt hyvin liikkeelle lähtenyttä Tamro link -nimistä riskinjakopalvelua.

Tamro on ollut tiiviisti mukana myös apteekkikeskustelussa. Sen emoyhtiö Phoenix tekee Euroopassa tiivistä ketjumaista yhteistyötä noin 12000 proviisoriomisteisen apteekin kanssa.

– Siinä meillä on eri strategia kuin kilpailijoilla, jotka haluavat itse omistaa apteekit. Mallimme saatetaan nähdä Suomessakin. Erityisen hyvä olisi, jos apteekkitoiminnan sääntelyä saataisiin myös kehitettyä niin, että apteekkien terveyspisteissä voitaisiin tarjota enemmän terveydenhuollon palveluja.

Kaasalainen on selvästi innostunut työstään Tamron johdossa. Sen on pannut merkille kotona vaimokin.

– Hän totesi eräänä aamuna huomanneensa, että lähden joka päivä töihin innoissani kuin pikkupoika, Kaasalainen naurahtaa.

 

Katso kaikki sata Mediuutisten Terveysalan 100 vaikuttajaa -listalle valitut täältä.

Uusin lehti

Tapahtumat

14.-25.2.2018 Mediuutisten #kiitäkollegaa -kampanja terveysalan työpaikoille. Onko kollegasi työyhteisösi helmi? Oletko saanut häneltä apua tai onko hän vaikuttanut positiivisella tavalla työyhteisöösi? Kiitä hyvää työkaveriasi ja Mediuutiset välittää kiitoksesi perille.

Kaikki tapahtumat

Uusimmat uutiset

Medirekry: Työpaikat

PÄÄTOIMITTAJALTA

Psykiatrien äärimmäisen vaikea tehtävä

Kaikki lääkärit ovat vallankäyttäjiä suhteessa potilaisiin, kun he diagnosoivat sairauksia ja ohjaavat potilaita jatkohoitoon, kirjoittaa päätoimittaja Anna Niemelä.

  • 16.2. 10:53

KOLUMNI

Tiimalasin sietämätön keveys

Millaista lääkärin työ olisi, jos se riisuttaisiin turhasta sälästä? Siirtyisikö aika potilaille, heidän kuuntelemiselleen, kysyy kolumnissaan endokrinologi Helena Miettinen.

  • 16.2. 10:52

TOIMITUKSELTA

Tekoäly, etsi paras lääke

Toivottavasti yritys ja erehdys pian vaihtuvat varmuudeksi tekoälyn, geenitestauksen ja tietoaltaiden avulla, kirjoittaa toimituspäällikkö Erpo Pakkala.

  • 16.2. 10:52

Kumppaniblogit

Kaupallinen yhteistyö

Kenen vastuulla on ajoterveyden arvioiminen?

Kuljettajien terveys on asia, joka ei kosketa pelkästään ikääntyvää väestönosaa. Se koskettaa eri-ikäisiä kuljettajia, heidän lähiomaisiaan, poliiseja ja lääkäreitä. Kun rajapinta on niin laaja, kenellä on viimekädessä vastuu ihmisen ajoterveydestä ja sen arvioinnista? Miten ajoterveysasioiden käsittelyä voisi helpottaa? Liikenneturva kerää lääkäreiden kokemuksia ajoterveyden arvioinneista. Vastaa ja vaikuta.

  • 28.12.2017 08:00

Medirekry

Kaupallinen yhteistyö
TyöSyke Oy

Lääkäriä

TyöSyke Oy on kanta-hämäläisten kuntaorganisaatioiden omistama yhtiö, joka tuottaa työterveyshuollon palveluja pääosin omistaja-asiakkailleen. Toimimme neljässä toimipisteessä Kanta-Hämeen alueella. Palvelujemme piirissä on lähes 11 000 työntekijää.

Siun sote

TOIMIALUEJOHTAJAN VIRKA

Siun sote tuottaa sosiaali- ja terveyshuollon integroituja palveluja koko Pohjois-Karjalan maakunnan alueelle sekä Heinävedelle Etelä-Savoon. Olemme Pohjois-Karjalan suurin työnantaja ja meillä työskentelee noin 7000 sote-alan ammattilaista. Tarjoamme Sinulle mielenkiintoisen työn suuressa ja kehittyvässä organisaatiossa!

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos vankiterveydenhuollon yksikkö

ALUEYLILÄÄKÄRIN VIRKA

Vankiterveydenhuollon yksikkö on Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen alainen itsenäinen yksikkö, joka organisoi vankien terveydenhuollon Suomen vankiloissa. Yksikkö vastaa vankien terveydenhuollon kehittämisestä tavoitteena tehokkaat, toimivat ja kattavat palvelut.

Satakunnan keskussairaala

1 ERIKOISTUVA LÄÄKÄRI

Tarjoamme sinulle mahdollisuuksia ammatilliseen kehittymiseen sosiaali- ja terveydenhuollon ammattitehtävissä ja monenlaisissa ison organisaation muissa tehtävissä. Potilaan hyvän hoidon takaamiseksi haluamme panostaa työntekijöiden hyvinvointiin. Meillä on viihtyisä ja välitön työilmapiiri. Meillä voit osallistua myös tutkimustoimintaan, johon tarjoamme vahvan tuen. Tule meille, meillä et jää yksin!

Summa

Summa kokoaa Talentumin lehdet ja bisneskirjat yhteen paikkaan. Lehden tilaajat voivat lukea Mediuutisia maksutta myös Summassa. Kokeile kuukauden ajan maksutta, et sitoudu mihinkään.

Elina Heino elina.heino@mediuutiset.fi

Ruotsi sitoi etälääkärien käsiä

Ruotsissa tehtiin kansallinen suositus sille, mitä infektiotauteja ei sovi diagnosoida ja lääkitä antibiooteilla etälääkärin vastaan­otolla. Oliko se tarpeen?

  • 9.2.

Nina Airisto

Työterveyshuolto etsii paikkaansa

Vaikka tekeillä olevat lakimuutokset eivät kosketa työterveysjärjestelmää, työterveyshuolto on sote-uudistuksessa merkittävä tekijä.

  • 2.2.