Omannäköistä ja onnellista elämää

Kaupallinen yhteistyö

Julkaistu 27.03.2023
Kirjoittaja Sailab Medtech

Suomi nimettiin maailman onnellisimmaksi maaksi jo kuudennen kerran. Onnellisuuden tunteita koetaan maissa, joissa ihminen tuntee olonsa turvalliseksi, mukaan otetuksi ja vapaaksi.

Julkisuudessa käytävä keskustelu suurista haasteistamme – ilmastonmuutoksesta, ikärakenteesta, työvoiman saatavuudesta – voi välillä uuvuttaa. Ihmisten kekseliäisyys ja teknologian nopea kehitys luo oivaa vastavoimaa toivottomuudelle. Luomme uskomattomia ratkaisuja, nopeammin kuin koskaan historiassa.

Suomessa on mahdollisuus elää omannäköistään elämää – maalla ja kaupungissa, nuorena ja vanhana. Terveysteknologia auttaa elämään omannäköistä ja onnellista elämää myös sairaana, hauraana, vammautuneena ja apua tarvitsevana.

Teknologia tarjoaa toivoa ja tulevaisuutta. Jalkansa menettäneet voivat kävellä, diabeetikot voivat seurata verensokeriaan reaaliajassa, heikkokuuloiset voivat jälleen kuulla. Sepelvaltimo voidaan avata pallolaajennuksella ohitusleikkauksen sijaan. Tämä on todellisuutta jo tänään. Huomisen mahdollisuudet ovat rajattomia.

On aika päästää irti Eino Leinon meihin juurruttamasta totuudesta ”Kel onni on, se onnen kätkeköön”. Itse olen valmis kuuluttamaan onnea, jota terveysteknologia on omaan ja ystävieni elämään tuonut: läheiseni saamasta hoidosta sydäninfarktin iskettyä, ystävän elämänlaatua parantaneesta uniapnealaitteesta tai arkea helpottaneesta insuliinipumpusta.

Terveysteknologian merkitys lisääntyy entisestään suomalaisten ikääntyessä. Teknologia auttaa vähentämään sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisten työkuormaa ja helpottaa työn tekemisen rutiineja. Näin terveysteknologia vapauttaa aikaa ihmisten kohtaamiselle ja lisää onnellisuutta.

Suomella on kaikki eväät parantaa entisestään ihmisten mahdollisuutta omannäköiseen elämään. Juuri aloittaneet hyvinvointialueet voivat tarjota asukkailleen apua, ohjeita ja välineitä oman terveyden ylläpitoon ja jokapäiväiseen, normaaliin elämään niin väliaikaisten kuin pysyvienkin vaivojen kanssa. Voimme tehdä diagnoosit aiemmin, voimme tunnistaa taudit varhaisessa vaiheessa ja voimme siirtää painopistettä sairauksien, liitännäissairauksien ja haittojen ennaltaehkäisyyn.

Jokainen ajoissa havaittu ja hoidettu sairaus parantaa sairastuneen elämänlaatua. Jokainen toimintakykyinen vuosi elämää lisää mahdollisuuksia onneen, paitsi ihmiselle itselleen, myös hänen läheisilleen ja rakkailleen.

Terveysteknologia auttaa ihmistä vain käytettynä. Yhteistyö käyttäjien, terveydenhuollon ammattilaisten, hankinta-ammattilaisten ja terveysteknologiayritysten kesken tuottaa parhaan tuloksen – maailman onnellisimmat terveysteknologian käyttäjät.

Lisää terveysteknologiasta, sen hyödystä ja talousvaikutuksista voit lukea terveysteknologian toimialajärjestön Sailab – MedTech Finland ry:n verkkosivuilta www.sailab.fi.