Älä usko kuittimyytteihin!

Kaupallinen yhteistyö

Julkaistu 10.05.2021
Kirjoittaja S-Business

Paperinen kuitti pitää säilyttää joko sellaisenaan tai valokuvata, selitykset kirjataan käsin ja kuitit lähetetään kirjanpitoon… S-Business kumoaa kuitteihin liittyviä myyttejä ja pelastaa kuittikaaoksesta kaikki aina käyttäjästä kirjanpitäjään.

Kuittimyytti #1

Yrityskorttiostoksesta pitää aina säilyttää paperikuitti.

– Väärin! Sähköinen tositemuoto riittää eikä fyysistä kuittia tarvitse säilyttää. Kirjanpitolaki edellyttää, että ostoista pitää säilyttää tosite, josta käy ilmi mm. mitä on ostettu, kuka on myynyt sekä alv-erittelyt. Tämän tositteen olomuotoa ei ole määritelty, Jenni Kuisma S-Business Oy:n toimitusjohtaja kertoo.

S-Business -kortin ostoista kuittia ei tarvitse säilyttää erikseen, koska kaikki verottajan ja kirjanpitäjän vaatimat ostotiedot löytyvät kerran kuussa tulevalta sähköiseltä laskulta, valmiiksi alv-eriteltyinä. Voit suoraan ostotapahtuman yhteydessä kirjata selitteen S-Business -mobiilisovellukseen, josta se siirtyy laskulle. Tositteet kulkevat siis digitaalisina luotettavammin perille.

Kuittimyytti #2

Valokuvattu kuitti on yhtä helppo kuin kuititon.

Päinvastoin. Kuitin tiedot täytyy silti kirjata käsin taloushallinnon järjestelmään ja myös kuvatut kuitit tuppaavat unohtumaan tai katoamaan. S-Business sen sijaan lähettää kaikki laskulla olevat ostotiedot sähköisessä muodossa.

S-Busineksen avulla voit halutessasi automatisoida laskujen tiliöinnin kytkemällä S-ryhmän tuoteryhmäkoodit omaan kirjanpidon tilikarttaasi. Tällöin voit saada koko prosessin automaattiseksi aina maksuhetkestä kirjanpitoon saakka. Tämä onnistuu, jos otat laskut vastaan verkkolaskuina, jolloin tiliöintitiedot voi lukea suoraan talousjärjestelmään.

Arjen pyörittämisessä S-Business -kortti ja sen ominaisuus, ostojen automaattinen tiliöinti, ovat todella verrattomia, lastensuojelun erityisyksikön Villa Kukkumäen yksikönjohtaja Essi Loukkola-Kajander kiittelee.

– Yhdellä S-Business -laskulla voi olla jopa 500 riviä erilaisia ostoja. Nyt saamme laskun jokaiselle kuittiriville oman tilikarttamme mukaisen tiliöintiehdotuksen verkkolaskudatan mukana, Essi Loukkola-Kajander kertoo.

Aiemmin ostomerkinnät kirjattiin ensin itse kynällä kuiteille ja tilitoimisto vei ne oikeille kirjanpidon tileille, vaikkapa ruoka- ja taloustarvikkeisiin. Tilitoimistolle maksettiin tästä tuntihinnoitteluun perustuen.

– Tämä uusi toiminnallisuus säästää meiltä ja tilitoimistolta aikaa – ja samalla siis mukavasti meidän kustannuksiamme, Villa Kukkumäen Essi Loukkola-Kajander summaa.

Kuittimyytti #3

Paperinen kuitti on turvallisempi.

– Tämä on myytti. Tosiasiassa kirjanpitäjän työaikaa kuluu huomattavasti kadonneiden ja huonokuntoisten  kuittien selvittelyyn.

– Henkilökohtaisten saldorajojen ja sähköisen ostotiedonsiirron ansiosta kuititon S-Business on turvallisempi, Jenni Kuisma toteaa. S-Business -sovelluksessa ostotapahtumat näkyvät heti.

Kuittimyytti #4

Tilitoimisto tai organisaatio edellyttää paperisia kuitteja.

Tässä tapauksessa kannattaa vinkata taloushallinnolle S-Business -kortista. Kukapa ei suosisi arkea helpottavia ja tehokkaita ratkaisuja.


S-Business -kortti käy yli 1800 S-ryhmän toimipaikassa ympäri Suomen, ja saat ostoksistasi alennusta ja etuja!
Lue lisää: s-business.fi/kuititon

nr. 21018-19