Miksi terveydenhuoltoa tulee tarkastella myös kansantalouden näkökulmasta?

Kaupallinen yhteistyö

Julkaistu 21.02.2022
Kirjoittaja MSD

Mitkä ovat yhteiskunnalle aiheutuvat kokonaiskustannukset, kun ihminen sairastuu? Terveydenhuollon kulut eivät aina anna kuvaa kustannusten kokonaisuudesta. Hoito- ja lääkekustannuksien lisäksi tarkasteluun tulee ottaa yksilön toimintakyky ja mahdollisuus osallistua yhteiskunnan toimintaan.

Nykyinen, monimutkainen järjestelmämme johtaa siihen, että jokainen toimija pyrkii pitämään omat kustannuksensa mahdollisimman pieninä. Kuka katsoo kokonaisuutta – onnistumista tavoitteissa ja kokonaiskustannuksia? Sujuvasta kokonaisuutena ohjatusta hoitopolusta hyötyy ennen kaikkea potilas, jota varten terveydenhuoltojärjestelmä on olemassa.

MSD

MSD on innovoinut ja kehittänyt lääkkeitä ja rokotteita useisiin maailman haastavimmista sairauksista jo 130 vuoden ajan. MSD:n toiminta tähtää lääkekehityksen edistämiseen tieteen ja tutkimuksen keinoin.

Yhtiömme keskeisenä toiminta-ajatuksena on suojella ja parantaa ihmisten elämää. Osoituksena potilaiden hoitoon ja kansanterveyden edistämisen sitoutumiseen, pyrimme parantamaan terveydenhuollon saatavuutta monialaisen yhteistyön avulla julkisen terveydenhuollon kanssa.

Keskeiset painopistealueemme ovat syöpäsairaudet, rokotteet, akuutti sairaalahoito, infektiosairaudet ja kardiometaboliset sairaudet.

Tällä sivustollamme voit lukea ajankohtaisia artikkeleita muun muassa syöpähoidoista ja rokotteista. Syövän immuunihoidot ovat lupaava syövän hoitomuoto, joka avaa uusia mahdollisuuksia vaikeimpien syöpäsairauksien hoidossa. Rokotteet taas ovat tasa-arvoinen ja kustannustehokas avain parempaan terveyteen.

MSD – Paremman elämän puolesta.