Medtronic StartRight- perehdytysohjelmasta tukea insuliinipumpun aloitukseen: ”Panostamme yksilölliseen ja henkilökohtaiseen palveluun”

Kaupallinen yhteistyö

Julkaistu 26.04.2022
Kirjoittaja Medtronic

Ensimmäiset askeleet insuliinipumpun aloituksen hoitopolulla voivat olla pelottavia. Uutta tietoa tulee paljon ja sitä on haastavaa sisäistää yhdellä istumalla. Nyt Medtronicin asiantuntija kertoo, miten MiniMed™-järjestelmien käyttäjille suunniteltu StartRight℠-perehdytysohjelma auttaa pumppuhoidon alkumetreillä.

StartRight℠-asiantuntija Taina Lehto on työskennellyt StartRight℠-perehdytysohjelman parissa kolme vuotta eli siitä saakka kun ohjelma otettiin käyttöön Suomessa.

”Matka on ollut mielenkiintoinen. Alussa vain harva liittyi perehdytysohjelmaan, joka kasvatti kuitenkin nopeasti suosiotaan ja nyt siitä on tullut luonnollinen osa pumpun aloituksen prosessia useimmille. Positiivista palautettakin satelee muun muassa hyödyllisistä vinkeistä, yksilölliset tarpeet huomioivista puheluista ja siitä, että asiakkailla on sellainen tunne että heistä välitetään”, Lehto kertoo.

Medtronicin MiniMed™ 780G- ja MiniMed™ 670G -järjestelmien käyttäjille suunniteltu, veloitukseton StartRight℠-perehdytysohjelma täydentää insuliinipumpun aloituksessa saatuja neuvoja ja diabeteshoitajan kanssa käytyjä keskusteluja. StartRight℠-asiantuntijat tukevat uuden pumppuelämän aloituksessa ja varmistavat, että uuteen hoitomuotoon siirtyminen on sujuvaa.

Paras mahdollinen alku pumppuhoidolle

Insuliinipumpun aloitukseen liittyy paljon tietoa, jota on melkeinpä mahdotonta sisäistää yhdellä istumalla. StartRight℠- perehdytysohjelmassa kerrataan pumppuhoidon aloituksessa käytyjä asioita ja käydään läpi käytännön myötä ilmenneitä kysymyksiä.

”StartRight℠-perehdytysohjelmaan sisältyy sähköposteja sekä kolme soittoa. Sähköposteissa on sopiva määrä vinkkejä ja linkkejä, joihin asiakas voi tutustua kaikessa rauhassa. Puheluissa käydään yleensä läpi käytännön tilanteita ja niihin liittyviä kysymyksiä”, Lehto valottaa.

Monet kysymykset heräävät vasta pumpun aloituksen jälkeen ja StartRight℠-soittojen yhteydessä asiakkaan on mahdollista keskustella kaikista pumpun aloituksen jälkeen mieleen tulleista kysymyksistä. StartRight℠-asiantuntija kertoo pumpun toiminnoista, opastaa pumpun käytössä ja saattaa myös neuvoa asiakasta kääntymään oman hoitopaikan puoleen, tarpeen näin vaatiessa.

”Uudet pumppupotilaat saavat StartRight℠-perehdytysohjelman kautta myös omaan elämäntyyliin sekä muun muassa liikuntaan ja matkustamiseen liittyviä vinkkejä”, Lehto jatkaa.

Avainasemassa yksilöllisyys ja henkilökohtaisuus

Insuliinipumpun aloittajien osaaminen ja elämäntilanteet ovat hyvin erilaisia.  Myös StartRight℠-perehdytysohjelman sähköpostit on räätälöity uuden insuliinipumpun aloittajan kokemuksen mukaan.

”Monipistoshoidolta aloittava tai toisen valmistajan pumpun käyttäjä on ihan eri tilanteessa kuin Medtronicin olemassa oleva asiakas. Tämä huomioidaan sekä sähköposteissa että soitoissa. Soittoja on StartRight℠-perehdytysohjelmassa kolme, mutta aina mennään asiakkaan tilanteen ja toiveiden mukaan”, Lehto täsmentää.

Tukea on tarjolla myös sen jälkeen kun pumppuhoito sujuu luottavaisin mielin. Tuotetuki palvelee teknisissä kysymyksissä 24/7 ja StartRight℠-asiantuntijatkin ovat tarvittaessa tavoitettavissa.

”Asiakkaat ovat yksilöllisiä. Jos kolmannen puhelun aikana käy ilmi, että on tarvetta lisätuelle, sovimme vielä neljännen puhelun. Meille on tärkeää, että jokainen perehdytys päättyy siihen, että asiakas on päässyt hyvään alkuun uuden hoitomuodon kanssa”, Lehto painottaa.

”Tässä työssä todella näkee sen, miten teknologialla voidaan parantaa elämän laatua. Se on merkityksellistä ja palkitsevaa”, Lehto summaa vielä lopuksi.

Lue lisää Medtronicin tukipalveluista >>>

Medtronic

Medtronic on johtava lääketieteellisen teknologian kehittäjä, jonka tuotteet auttavat miljoonia ihmisiä ympäri maailmaa lievittäen kipua, edistäen terveyttä ja pidentäen elinikää.

Medtronic on ollut diabeteksen hoidon edelläkävijä jo 30 vuoden ajan. Tuotevalikoimiimme kuuluvat MiniMed™-insuliinipumput ja jatkuvatoimiset glukoosinseurannan laitteet (CGM), joiden avulla voit hallita diabetesta paremmin ja ehkäistä siihen liittyviä komplikaatioita eläen täyttä, aktiivista elämää.

MiniMed™ 780G -järjestelmä on basalinsuliinia itsesäätelevä insuliinipumppujärjestelmä uudella automaattisen korjausboluksen toiminnolla. MiniMed™ 780G- järjestelmä säätelee insuliiniannostelua ja korjaa korkeita automaattisesti, tarpeen mukaan, 5 minuutin välein.

Laajasta infuusiosetti- ja tarvikevalikoimastamme löydät myös omaan elämätyyliisi sopivimmat vaihtoehdot.

Lue lisää yrityksen omilta verkkosivuilta