Joustavat työmahdollisuudet ja tilaisuus erikoistua – tällaista on työskentely lääkärinä Kymenlaaksossa

Kuva: Jouni Kallio, Medialouhos.

Kaupallinen yhteistyö

Julkaistu 25.11.2021
Kirjoittaja Kouvolan Kaupunki, Talenttimagneetti – osaajien houkuttelun käynnistäminen

Kymsote ja Mehiläinen tarjoavat Kymenlaaksossa monipuolisia työmahdollisuuksia niin vastavalmistuneille kuin jo erikoistuneille lääkäreille. Vastuullisen työn vastapainoksi Kymenlaaksosta löytyy mahtavat puitteet niin asumiseen kuin vapaa-ajan viettoon, jotka mahdollistavat laadukkaan ja sujuvan arjen.

Julkisella puolella työskentelevä lääkäri voi esimerkiksi tehdä Mehiläisellä ilta- tai viikonloppuvastaanottoa ja ansaita näin lisätuloja ja saada vaihtelua työhönsä.

”Vastaanoton pitäminen onnistuu joustavasti omien aikataulujen puitteissa aina muutaman tunnin työskentelystä pidemmän vastaanoton pitämiseen. Jos työmatka taittuu kauempaa, korvaa muutaman tunnin vastaanoton pitäminen esimerkiksi matkakulut”, kertoo Mehiläisen resurssipäällikkö Susanna Wallius.

Sekä Kouvolan että Kotkan sijainnit ja hyvät kulkuyhteydet mahdollistavat sujuvat työmatkat. Kouvolassa Mehiläinen sijaitsee Pohjolatalon uusissa tiloissa aivan rautatieaseman kupeessa, ja alkuvuodesta myös Pohjois-Kymen sairaala saa uudet tilat keskustan tuntumaan rakennettavasta Ratamo-keskuksesta. Junalla pääsee siis kulkemaan helposti sekä Ratamokeskukseen Kouvolassa että Kymenlaakson keskussairaalaan Kotkassa, joten töihin voi tulla myös kauempaa.

Katso videolta, millaiset puitteet Kouvolan Mehiläinen tarjoaa työskentelyyn.

Sopiva työtahti tukee työntekijän jaksamista

Mehiläisessä pystytään tekemään Walliuksen mukaan varsinkin työterveyshuollossa moniammatillista yhteistyötä. Tämä varmistaa sen, ettei työstä aiheutuva kuorma kaadu yhden henkilön harteille, vaan taustalla on koko yhteisön tuki.

Myös Kymsoten terveyskeskuksissa työskentelevät lääkärit Sini Aapro, Nadira Dajani ja Säde Salmio kokevat positiivisena erityisesti mahdollisuuden keskittyä työn laatuun ja asiakkaan kohtaamiseen.

”Hyvät työtilat ja sopiva työtahti sekä rauha tehdä oma työ huolella on yllättänyt positiivisesti. Kymsotessa ollaan moneen muuhun paikkaan verrattuna todella hyvässä asemassa, työntekijän jaksamista on oikeasti mietitty työtahdissa ja määrässä”, toteaa Dajani.

Kun työn laatuun panostetaan enemmän kuin määrään, tukee se myös työntekijöiden hyvinvointia ja jaksamista. Ja kun työn huolelliseen tekemiseen on varattu tarpeeksi aikaa, ei työjuttuja tarvitse miettiä vapaa-ajalla, vaan sen voi käyttää aidosti rentoutumiseen.

Katso videolta lääkäreiden kokemuksia Kymsotella työskentelystä ja Kymenlaaksossa elämisestä.

Monipuoliset mahdollisuudet erikoistua

Kymenlaakson alueella on myös runsaasti koulutus- ja erikoistumismahdollisuuksia. Mehiläinen tarjoaa esimerkiksi työterveydenhuoltoon erikoistuvalle lääkärille mahdollisuuden suorittaa runko-opintoihin kuuluvat työjaksot samassa toimipisteessä. Reunaopintoja voi suorittaa puolestaan Kymsotella muun muassa psykiatrian, keuhkosairauksien, yleislääketieteen ja syöpätautien osalta.

”Terveydenhuollon ammattilaisen näkökulmasta Kymsote on todella kompakti kokonaisuus kahden sairaalan myötä. Erikoistumismahdollisuudet Kymsotella ovat todella hyvät, ja lähes kaiken voi suorittaa samalla alueella. Helppous urapolun kannalta olikin yksi merkittävä vetovoimatekijä”, Salmio kertoo.

Erikoistumisen lisäksi koulutusta tarjotaan aktiivisesti myös oman ammattitaidon ylläpitämiseen, josta Salmio nostaa esille muun muassa koko Kymenlaakson alueen säännölliset viikoittaiset koulutustunnit.

Lukuisat luontokohteet ja runsas harrastusvalikoima tekevät vapaa-ajasta mielekästä

Aapro ja Dajani nostavat Kymenlaakson vetovoimatekijöiksi muun muassa edullisen asumisen ja hyvät kulkuyhteydet niin pääkaupunkiseudulle kuin muualle Suomeen. Lappeenrannan lentokentän läheisyys lisää puolestaan mahdollisuuksia matkustaa muualle Eurooppaan.

Vapaa-ajan viettoon Kymenlaaksosta löytyy runsaasti tarjontaa sesongista riippumatta, ja ympäri vuoden pääsee nauttimaan monipuolisista luontokohteista.

Sekä Kouvola että Kotka tarjoavat runsaasti harrastusmahdollisuuksia aina kulttuurista urheiluun. Molemmista kaupungeista löytyy sekä golfkenttä että laskettelukeskus, joiden lisäksi Kymijoki ja meren läheisyys tuovat lisää valikoimaa vapaa-ajan viettoon.

Sekä Kouvolasta että Kotkasta löytyy 18-väyläiset golfkentät. Kuva: Jussi Hellsten.

Varsinkin Kouvolan kattavat luontopolut saivat erityistä kiitosta Dajanilta ja Salmiolta. Kaupunki on panostanut niiden kunnossapitoon viimevuosina, ja Repoveden kansallispuiston lisäksi luontopolulle pääsee aivan Kouvolan keskustan tuntumasta.

”Kun työtä voi tehdä joustavasti omien aikataulujen ja elämäntilanteen mukaan, jää aikaa myös vapaa-aikaan ja perheen kanssa olemiseen sekä esimerkiksi luonnossa liikkumiseen. Kouvolasta on lyhyt matka myös Kotkan saaristoon mökkeilemään, jossa pääsee nauttimaan saaristoluonnosta ja meren läheisyydestä”, toteaa Salmio.  

Kouvolassa arki on sujuvaa ja vapaa-aika vauhdikasta.

Kymenlaaksossa on tilaa oman näköiselle elämälle, oli toiveissa asua kaupungin sykkeessä tai maaseudun rauhassa. Ja parasta on, että sekä luonto että palvelut ovat aina lähettyvillä. Tutustu Kouvolaan, Kotkaan ja Haminaan asuinalueina ja löydä oma paikkasi Kymenlaaksosta.

Kymenlaakso tarjoaa monipuolisia vaihtoehtoja laadukkaaseen asumiseen

Kymenlaaksossa lyhyet välimatkat, palveluiden läheisyys ja turvallinen asuinympäristö tekevät arjesta helppoa ja mukavaa. Kun matkat työpaikan, kodin ja palveluiden välillä taittuvat nopeasti, jää enemmän aikaa vapaa-ajasta nauttimiseen. Vapaa-ajan viettoon Kymenlaakso tarjoaakin erinomaiset puitteet niin luonnon, kulttuurin kuin harrastusmahdollisuuksien puolesta.

Maakunnan suurimpien kaupunkien Kouvolan ja Kotkan väli taittuu alle tunnissa omalla autolla ja puolessa tunnissa junalla. Yhdessä Haminan ja pienempien kuntien Pyhtään, Miehikkälän ja Virolahden kanssa ne muodostavat kompaktin työssäkäyntialueen, josta on lyhyet yhteydet niin pääkaupunkiseudulle, Lahteen kuin Lappeenrantaan ja Pietariinkin.

Merenläheisessä Kotkassa voi elää omanlaistaan elämää.

Kymenlaakso tarjoaa vaihtoehtoja sekä kompaktiin keskusta-asumiseen että tilavampaan omakotitaloasumiseen, joiden lisäksi löytyy myös rantatontteja luonnon läheisyyttä kaipaaville.

”Kouvolaan on tulossa lähivuosina keskustan alueelle uusia kerrostalokoteja ja myös Kuusankoskelle aivan Kymijoen varrelle on tulossa uusia asuntoja”, Kouvolan Kiinteistömaailman yrittäjä ja kiinteistönvälittäjä Harri Vauhkonen kertoo.

Edullinen hintataso mahdollistaa panostamisen laadukkaaseen asumiseen, eikä neliöstä tarvitse tinkiä. Sijainnista tai asuinmuodosta riippumatta elämä Kymenlaaksossa on rentoa ja kiireetöntä.

”Kotkan, kuten koko Kymenlaakson, etuna on, että verrattuna esimerkiksi pääkaupunkisedun hintatasoon samalla hinnalla saa paljon enemmän neliöitä, kerrostalon hinnalla voi saada omakotitalon 2000-luvulta. Meillä on myös toimivat prosessit ostotoimeksiantoihin, joten voimme etsiä juuri tietyt kriteerit täyttävän asunnon”, kertoo Kotkan Kiinteistömaailman toimitusjohtaja ja kiinteistönvälittäjä Merja Sundberg.

Etuovi, asunnot Kymenlaakso

Oikotie, asunnot Kymenlaakso