Vaativan lääkärintyön vastapainoksi mielekästä vapaa-aikaa – Kymenlaaksosta löydät monipuolista tekemistä ja upean ympäristön asumiseen

Kuva: Jouni Kallio, Medialouhos.

Kaupallinen yhteistyö

Julkaistu 25.11.2021
Kirjoittaja Kouvolan Kaupunki, Talenttimagneetti – osaajien houkuttelun käynnistäminen

Mehiläinen ja muut yksityisten sekä julkisten terveyspalveluiden tuottajat tarjoavat Kymenlaaksossa monipuolisia työmahdollisuuksia niin vastavalmistuneille kuin jo erikoistuneille lääkäreille. Vastuullisen työn vastapainoksi Kymenlaaksosta löytyy mahtavat puitteet niin asumiseen kuin vapaa-ajan viettoon, jotka mahdollistavat laadukkaan ja sujuvan arjen.

Kymenlaakso tarjoaa keskeisen sijaintinsa, monipuolisuuden ja luonnon läheisyyden puolesta turvallisen tukikohdan lääkärin työtä tekevän arkeen. Asuminen ja työskentely tai pendelöinti eri kaupunkeihin on helppoa. Mehiläisellä on yksiköitä Kymenlaaksossa keskeisillä paikoilla hyvien kulkuyhteyksien päässä sekä Kouvolassa että Kotkassa.

Lääkäreillä on mahdollisuus tehdä joustavasti Mehiläisellä ilta- tai viikonloppuvastaanottoa ja ansaita näin lisätuloja ja saada vaihtelua työhönsä.

”Vastaanoton pitäminen onnistuu joustavasti omien aikataulujen puitteissa aina muutaman tunnin työskentelystä pidemmän vastaanoton pitämiseen. Jos työmatka taittuu kauempaa, korvaa muutaman tunnin vastaanoton pitäminen esimerkiksi matkakulut”, kertoo Mehiläisen resurssipäällikkö Susanna Wallius.

Katso videolta, millaiset puitteet Kouvolan Mehiläinen tarjoaa työskentelyyn.

Sujuva arki tukee työntekijän jaksamista

Mehiläisessä pystytään tekemään Walliuksen mukaan varsinkin työterveyshuollossa moniammatillista yhteistyötä. Tämä varmistaa sen, ettei työstä aiheutuva kuorma kaadu yhden henkilön harteille, vaan taustalla on koko yhteisön tuki.

Lääkärin työssä korostuu mahdollisuus keskittyä työn laatuun ja asiakkaan kohtaamiseen. Kun työn laatuun panostetaan enemmän kuin määrään, tukee se myös työntekijöiden hyvinvointia ja jaksamista. Lisäksi Kymenlaakson kompakti koko ja saavutettavuus, lyhyet välimatkat ja turvallisuus mahdollistavat vapaa-ajan käyttämisen aidosti rentoutumiseen kuormittavan työn vastapainoksi.

Monipuoliset mahdollisuudet erikoistua

Kymenlaakson alueella on myös runsaasti koulutus- ja erikoistumismahdollisuuksia. Mehiläinen tarjoaa esimerkiksi työterveydenhuoltoon erikoistuvalle lääkärille mahdollisuuden suorittaa runko-opintoihin kuuluvat työjaksot samassa toimipisteessä.

Kymenlaaksossa on panostettu viime vuosina myös julkisten terveyspalveluiden tilojen uusimiseen. Alkuvuodesta kouvolalaisia palveleva Pohjois-Kymen sairaala saa uudet tilat keskustan tuntumaan rakennettavasta Ratamo-keskuksesta. Junalla pääsee kulkemaan helposti sekä Ratamokeskukseen Kouvolassa että kaikkia kymenlaaksolaisia Kotkassa palvelevaan Kymenlaakson keskussairaalaan, jossa on myös tehty mittavia saneerauksia.

Lukuisat luontokohteet ja runsas harrastusvalikoima tekevät vapaa-ajasta mielekästä

Kymenlaakson vetovoimatekijöitä ovat edullinen asuminen ja hyvät kulkuyhteydet niin pääkaupunkiseudulle kuin muualle Suomeen. Lappeenrannan lentokentän läheisyys lisää puolestaan mahdollisuuksia matkustaa myös muualle Eurooppaan.

Vapaa-ajan viettoon Kymenlaaksosta löytyy runsaasti tarjontaa sesongista riippumatta, ja ympäri vuoden pääsee nauttimaan monipuolisista luontokohteista.

Sekä Kouvola että Kotka tarjoavat runsaasti harrastusmahdollisuuksia aina kulttuurista urheiluun. Molemmista kaupungeista löytyy sekä golfkenttä että laskettelukeskus, joiden lisäksi Kymijoki ja meren läheisyys tuovat lisää valikoimaa vapaa-ajan viettoon.

Sekä Kouvolasta että Kotkasta löytyy 18-väyläiset golfkentät. Kuva: Jussi Hellsten.

Kouvolan kaupunki on panostanut viime vuosina erityisesti luontopolkujen kunnossapitoon, ja Repoveden kansallispuiston lisäksi luontopolulle pääsee aivan Kouvolan keskustan tuntumasta. Kouvolasta on lyhyt matka myös Kotkan saaristoon mökkeilemään, jossa pääsee puolestaan nauttimaan saaristoluonnosta ja meren läheisyydestä.

Kouvolassa arki on sujuvaa ja vapaa-aika vauhdikasta.

Kymenlaaksossa on tilaa oman näköiselle elämälle, oli toiveissa asua kaupungin sykkeessä tai maaseudun rauhassa. Ja parasta on, että sekä luonto että palvelut ovat aina lähettyvillä. Tutustu Kouvolaan, Kotkaan ja Haminaan asuinalueina ja löydä oma paikkasi Kymenlaaksosta.

Kymenlaakso tarjoaa monipuolisia vaihtoehtoja laadukkaaseen asumiseen

Kymenlaaksossa lyhyet välimatkat, palveluiden läheisyys ja turvallinen asuinympäristö tekevät arjesta helppoa ja mukavaa. Kun matkat työpaikan, kodin ja palveluiden välillä taittuvat nopeasti, jää enemmän aikaa vapaa-ajasta nauttimiseen. Vapaa-ajan viettoon Kymenlaakso tarjoaakin erinomaiset puitteet niin luonnon, kulttuurin kuin harrastusmahdollisuuksien puolesta.

Maakunnan suurimpien kaupunkien Kouvolan ja Kotkan väli taittuu alle tunnissa omalla autolla ja puolessa tunnissa junalla. Yhdessä Haminan ja pienempien kuntien Pyhtään, Miehikkälän ja Virolahden kanssa ne muodostavat kompaktin työssäkäyntialueen, josta on lyhyet yhteydet niin pääkaupunkiseudulle, Lahteen kuin Lappeenrantaan ja Pietariinkin.

Merenläheisessä Kotkassa voi elää omanlaistaan elämää.

Kymenlaakso tarjoaa vaihtoehtoja sekä kompaktiin keskusta-asumiseen että tilavampaan omakotitaloasumiseen, joiden lisäksi löytyy myös rantatontteja luonnon läheisyyttä kaipaaville.

”Kouvolaan on tulossa lähivuosina keskustan alueelle uusia kerrostalokoteja ja myös Kuusankoskelle aivan Kymijoen varrelle on tulossa uusia asuntoja”, Kouvolan Kiinteistömaailman yrittäjä ja kiinteistönvälittäjä Harri Vauhkonen kertoo.

Edullinen hintataso mahdollistaa panostamisen laadukkaaseen asumiseen, eikä neliöstä tarvitse tinkiä. Sijainnista tai asuinmuodosta riippumatta elämä Kymenlaaksossa on rentoa ja kiireetöntä.

”Kotkan, kuten koko Kymenlaakson, etuna on, että verrattuna esimerkiksi pääkaupunkisedun hintatasoon samalla hinnalla saa paljon enemmän neliöitä, kerrostalon hinnalla voi saada omakotitalon 2000-luvulta. Meillä on myös toimivat prosessit ostotoimeksiantoihin, joten voimme etsiä juuri tietyt kriteerit täyttävän asunnon”, kertoo Kotkan Kiinteistömaailman toimitusjohtaja ja kiinteistönvälittäjä Merja Sundberg.

Etuovi, asunnot Kymenlaakso

Oikotie, asunnot Kymenlaakso