Terveyskeskustyötä viiden tähden koulutuspaikassa

Ilona Tolvanen on tyytyväinen työhönsä Espoon kaupungilla. Työpaikalla on hyvät konsultaatiomahdollisuudet ja toiminnan kehittäminen on jatkuvasti koko terveysasematoiminnan agendalla. Kuva: Janne Ketola

Kaupallinen yhteistyö

Julkaistu 19.08.2020
Kirjoittaja Espoon kaupunki

Ilona Tolvanen vetää lääkärintakin ylleen Espoonlahden suuralueeseen kuuluvalla Kivenlahden terveysasemalla. Hän on työskennellyt Espoon kaupungin palveluksessa nyt kolme vuotta, eikä hän ole katunut päivääkään vaihtoa sairaalamaailmasta takaisin terveyskeskukseen.

Aikaisemmin terveyskeskustyötä Savossa ja sairaalatyötä HUSissa tehnyt Tolvanen on löytänyt monipuolisen ja itsenäisen työn Espoosta. Vaihteleva potilasmateriaali tekee työstä mielenkiintoista ja pienet iloiset taukohetket työkavereiden kanssa saavat tulemaan hyvällä mielellä töihin päivä toisensa jälkeen.

Espoonlahden terveysasema on palkittu viiden tähden koulutuspaikkana Nuorten Lääkärien Yhdistyksen koulutuspaikkakyselyssä. Ilona on iloinen, että yksikössä tehtävä koulutustyö on onnistunut myös koulutettavien lääkäreiden mielestä. ”Koulutus on meillä paljon esillä ja jokaisella on henkilökohtainen ohjaaja. Kaikille asetetaan tavoitteet ja niitä seurataan”, hän kertoo ylpeänä. ”Erikoistuvilla lääkäreillä on myös yhteistapaamisia, jotka ovat auttaneet hitsaamaan porukkaa tiiviimmin yhteen. Meillä on myös hirveän hyvä ammattiryhmien välinen yhteistyö ja yhteishenki”.

Kaiken kaikkiaan Espoon kaupunki on työpaikkana erittäin koulutusmyönteinen. ”Meillä on paljon sisäisiä koulutuksia ja lisäksi meillä on mahdollista kouluttautua myös talon ulkopuolella”, Ilona kertoo. Hän kiittelee, että työpaikalla on hyvät konsultaatiomahdollisuudet ja toiminnan kehittäminen on jatkuvasti koko terveysasematoiminnan agendalla.

Koulutus on meillä paljon esillä ja jokaisella on henkilökohtainen ohjaaja. Kaikille annetaan tavoitteet ja niitä seurataan.

Ilona kuvailee, että työssä parasta ovat, mitkäpä muutkaan, kuin potilaskontaktit. ”Itselle tulee hyvä mieli, kun pystyy konkreettisesti ratkaisemaan potilaiden ongelmia ja on kiva, kun potilaat antavat palautetta siitä, että hekin kokivat käynnin hyödylliseksi”.

Terveysaseman päivätyö helpottaa arjen logistiikkaa pienen lapsen kanssa ja itsestä on helppo pitää huolta käyttämällä työnantajan tarjoamaa uimahalli- ja kulttuurietua.

Erikoistuminen Espoon perusterveydenhuollossa

Espoon kaupungilla on mahdollista tehdä töitä monipuolisesti yleislääketieteen eri sektoreilla: vastaanottotyötä terveysasemalla, neuvolassa, kouluissa ja mielenterveys- ja päihdepalvelussa sekä sairaalapalveluja Espoon sairaalassa.

Nuori lääkäri saa parhaan mahdollisen koulutuksen YEK-vaiheessa sekä erikoistuessaan esim. yleislääketieteeseen, geriatriaan, työterveyshuoltoon, päihdelääketieteeseen tai kouluterveydenhuoltoon. Ohjauksesta vastaavat tätä tehtävää varten koulutetut lääkärit. Töissä oppimisen kulmakiviä ovat mm. tavoitteellinen ohjaus, palaute ja työtä tukeva koulutus niin kaupungin sisällä kuin talon ulkopuolella.

Oppimisen tukena on koko työyhteisö, potilaan hyvä hoito on yhteistyötä!

Espoo tarjoaa henkilöstölleen muun muassa:

  • Liikunta-, kulttuuri- ja lounasedun
  • Työsuhdematkalippuedun
  • Maksuttomat liikuntaryhmät ja uinnin kaupungin uimahalleissa

Tervetuloa lääkäriksi Espooseen opiskelija tai jo kokenut lääkäri

Olisitko sinä kiinnostunut terveyskeskuslääkärin työstä, YEK-vaiheen suorittamisesta tai yleislääketieteeseen erikoistumisesta Espoossa? Lue lisää osoitteessa www.espoo.fi/lääkäriksi ja ole yhteydessä laakariksi@espoo.fi. Odotamme yhteydenottoasi!

Espoon kaupunki

Espoo on yli 280 000 ihmisen kotikaupunki. Suomen toiseksi suurimpana kaupunkina Espoo on elävä, kasvava, kehittyvä ja viihtyisä asuinpaikka. Espoossa yhdistyvät huippuosaaminen, monipuolinen luonto, viihtyisät ja turvalliset asuinalueet, monipuoliset palvelut, hyvät liikenneyhteydet, hyvin hoidetut viher- ja ulkoilualueet, hyvät koulutusmahdollisuudet, laajat kulttuuripalvelut ja monet muut hyvinvoinnille tärkeät asiat.

Tarjoamme kannustavan työympäristön, jossa on erinomaiset mahdollisuudet työskennellä ja kehittyä. Muita työsuhde-etujamme ovat mm. tuettu ruokailu, työsuhdematkalippu, maksuton uinti sekä Sportti- ja Kulttuuripassi. Tervetuloa kehittymään maan parhaiden osaajien joukossa. Espoon kaupunki on savuton työpaikka!