KAUPALLINEN YHTEISTYÖ: TEKES

Äitiyspakkauksia ja yhteiskehittämistä

  • 21.6.2017 11:42

Kari Kataja / Tekes

 

Tekes on kumppanina yhdessä VTT:n ja Sitran kanssa Janssen Research & Developmentin ja Johnson & Johnson Innovationin maailmanlaajuisessa Next-Gen Baby Box QuickFire Challenge -innovaatiokilpailussa, jossa etsitään mullistavia ratkaisuja lasten ja vanhempien terveyden edistämiseksi. Kilpailu tarjoaa innostavan mahdollisuuden Suomelle ja suomalaisille yrityksille olla luomassa uutta ekosysteemiä.

Next-Gen Baby Box QuickFire -innovaatiokilpailuun on saatu inspiraatio suomalaisten ylpeydenaiheesta, äitiyspakkauksesta. Innovaatiokilpailun tarkoituksena on luoda ”tulevaisuuden äitiyspakkaus” ja tämän kautta edistää lasten terveyttä, havaita lapsuusiän sairauksia varhaisemmin ja tukea vanhemmuutta. 

Me Tekesissä näemme Next-Gen Baby Box -kilpailussa mahtavan tilaisuuden Suomelle, sillä kaikki kilpailun ratkaisut pilotoidaan Suomessa. Kilpailu toimii hyvänä alkusysäyksenä, jonka avulla voidaan terävoittää Suomen mainetta teknologian ja terveysosaamisen huippumaana. Meillä on kilpailun myötä tilaisuus profiloitua perinteisen äitiyspakkauksen kehittäjämaasta tulevaisuuden ratkaisujen edelläkävijämaaksi.

Next-Gen BabyBox -kilpailu tarjoaa kiinnostavia mahdollisuuksia ekosysteemin vauhdittamisessa, ja näemmekin erityisesti kilpailun jälkeisessä ajassa suurta potentiaalia Suomelle ja suomalaisille yrityksille. Kilpailussa syntyneiden innovaatioiden pilotointi voi mahdollisesti synnyttää ennennäkemättömiä yhteisöjä ja antaa yrityksille aivan uudenlaisia tilaisuuksia tutkia sekä kehittää ratkaisuja. Lisäksi kilpailu voi parhaimmillaan aktivoida uusien ratkaisujen tuomista markkinoille.

Yhteiskehittämisellä parempia ratkaisuja

Tekesin ja sen Terveyttä Biteistä -ohjelman yhtenä tavoitteena on tukea kansallisen innovaatiokehittämisen eli testbed-verkoston muodostumista. Näissä erilaisissa kehitysympäristöissä yritykset pääsevät kehittämään tuotteita yhdessä terveydenhuollon ammattilaisten ja osin tulevien käyttäjien kanssa. Kansallinen verkosto on mahdollista liittää myös osaksi kehitteillä olevaa pohjoismaista verkostoa, mikä mahdollistaa vielä laajemman yhteiskehittämisen ja helpottaisi tuotteiden saamista pohjoismaisille ja laajemminkin kansainvälisille markkinoille

Testbed-verkoston avulla voimme vahvistaa erityisosaamistamme ja nostaa Suomen profiilia osaajamaana sekä vahvistaa rooliamme suunnannäyttäjinä. Myös Next-Gen Baby Box -innovaatiokilpailu ja siinä syntyneiden ratkaisujen kehittäminen voidaan nähdä osana yhteiskehittämisen tavoitteita. Me suomalaiset kumppanit pyrimme yhdessä Janssenin ja Johnson & Johnsonin kanssa sysäämään terveydenhuollon innovaatioiden kehittämisen liikkeelle juuri täällä Suomessa. Kilpailun avulla voimme saada järkevämpiä terveydenhuollon ratkaisuja, joita voidaan ottaa oikeasti käyttöön meillä ja maailmalla.

Lisätietoa innovaatiokilpailusta ja osallistumisohjeet

Lisätietoa Terveyttä biteistä -ohjelmasta

 

Kari Kataja, ohjelmapäällikkö, Tekes

kari.kataja@tekes.fi

Twitter @kari_kataja

Kumppaniblogit

Kaupallinen yhteistyö

Kenen vastuulla on ajoterveyden arvioiminen?

Kuljettajien terveys on asia, joka ei kosketa pelkästään ikääntyvää väestönosaa. Se koskettaa eri-ikäisiä kuljettajia, heidän lähiomaisiaan, poliiseja ja lääkäreitä. Kun rajapinta on niin laaja, kenellä on viimekädessä vastuu ihmisen ajoterveydestä ja sen arvioinnista? Miten ajoterveysasioiden käsittelyä voisi helpottaa? Liikenneturva kerää lääkäreiden kokemuksia ajoterveyden arvioinneista. Vastaa ja vaikuta.

  • 28.12.2017 08:00

Summa

Summa kokoaa Talentumin lehdet ja bisneskirjat yhteen paikkaan. Lehden tilaajat voivat lukea Mediuutisia maksutta myös Summassa. Kokeile kuukauden ajan maksutta, et sitoudu mihinkään.

Elina Heino elina.heino@mediuutiset.fi

Ruotsi sitoi etälääkärien käsiä

Ruotsissa tehtiin kansallinen suositus sille, mitä infektiotauteja ei sovi diagnosoida ja lääkitä antibiooteilla etälääkärin vastaan­otolla. Oliko se tarpeen?

  • 9.2.

Nina Airisto

Työterveyshuolto etsii paikkaansa

Vaikka tekeillä olevat lakimuutokset eivät kosketa työterveysjärjestelmää, työterveyshuolto on sote-uudistuksessa merkittävä tekijä.

  • 2.2.

PÄÄTOIMITTAJALTA

Psykiatrien äärimmäisen vaikea tehtävä

Kaikki lääkärit ovat vallankäyttäjiä suhteessa potilaisiin, kun he diagnosoivat sairauksia ja ohjaavat potilaita jatkohoitoon, kirjoittaa päätoimittaja Anna Niemelä.

  • 16.2. 10:53

KOLUMNI

Tiimalasin sietämätön keveys

Millaista lääkärin työ olisi, jos se riisuttaisiin turhasta sälästä? Siirtyisikö aika potilaille, heidän kuuntelemiselleen, kysyy kolumnissaan endokrinologi Helena Miettinen.

  • 16.2. 10:52

TOIMITUKSELTA

Tekoäly, etsi paras lääke

Toivottavasti yritys ja erehdys pian vaihtuvat varmuudeksi tekoälyn, geenitestauksen ja tietoaltaiden avulla, kirjoittaa toimituspäällikkö Erpo Pakkala.

  • 16.2. 10:52

Parantola

Marjukka Myllärniemi 2017