Kenen vastuulla on ajoterveyden arvioiminen?

Kuljettajien terveys on asia, joka ei kosketa pelkästään ikääntyvää väestönosaa. Se koskettaa eri-ikäisiä kuljettajia, heidän lähiomaisiaan, poliiseja ja lääkäreitä. Kun rajapinta on niin laaja, kenellä on viimekädessä vastuu ihmisen ajoterveydestä ja sen arvioinnista? Miten ajoterveysasioiden käsittelyä voisi helpottaa? Liikenneturva kerää lääkäreiden kokemuksia ajoterveyden arvioinneista. Vastaa ja vaikuta.

 • 28.12.2017 08:00

Äitiyspakkauksia ja yhteiskehittämistä

Tekes on kumppanina yhdessä VTT:n ja Sitran kanssa Janssen Research & Developmentin ja Johnson & Johnson Innovationin maailmanlaajuisessa Next-Gen Baby Box QuickFire Challenge -innovaatiokilpailussa, jossa etsitään mullistavia ratkaisuja lasten ja vanhempien terveyden edistämiseksi. Kilpailu tarjoaa innostavan mahdollisuuden Suomelle ja suomalaisille yrityksille olla luomassa uutta ekosysteemiä.

 • 21.6.2017 11:42

Sisulla ja rohkeudella

Nykyisten suomalaisten terveys- ja hyvinvointialan saavutusten juuret ulottuvat liki sadan vuoden taakse. Ensimmäiset neuvolat perustettiin Arvo Ylpön aloitteesta 1920-luvulla. Ylppö oli myös vaikuttaja laajemminkin suomalaisessa lääketieteen ja talouselämän kehityksessä toimien mm. tänä vuonna 100 vuotta täyttävän Orionin johtokunnassa.

 • 18.4.2017 12:01

Yhteistyöllä kasvua terveysteknologia-alalle

Terveysala on saanut ansaitsemansa roolin kansallisten painopisteiden joukossa! Yksi syy on ollut terveysteknologian kasvu merkittäväksi vientialaksi viimeisen parikymmenen vuoden aikana. Vuonna 2015 vientiä oli 1,9 miljardin euron arvosta. Alustavien tietojen mukaan 2 miljardin raja rikkoutui viime vuonna. Kansantalouden kannalta vähintään yhtä tärkeää on, että vienti on suurempaa kuin tuonti. Vuonna 2015 kauppatase oli 900 miljoonaa.

 • 27.2.2017 12:23

Potilastietojärjestelmä on aktiivinen hoitotiimin jäsen

Kliinistä työtä tekevän lääkärin tavoitteena on hahmottaa potilaan tilanne nopeasti ja luotettavasti päätyen oikeaan diagnoosiin ja sen mukaiseen hoitoon. Nykyinen lääkäreiden kiivas työrytmi sekä yhä useamman potilaan useat sairaudet ja runsas lääkitys vaikeuttavat kokonaisuuden hallitsemista.

 • 23.1.2017 16:00

Annika Saarikko: Terveysalan pitää juosta edellä

Suomalaiset suhtautuvat terveydenhuollon ja lääketieteen tutkimukseen myönteisesti. Oikeastaan harvinaisen myönteisesti. Luottamus tutkijoihin on korkealla – tiedettä halutaan tukea ja sen tekemiseen osallistua. Siitä ollaan ylpeitä – syystäkin.

 • 11.1.2017 06:00

Neljännes liikevaihdosta tutkimukseen

Tutkimustyö ja innovatiivisuus ovat pääpainopisteitämme Bristol-Myers Squibbilla - tai tuttavallisemmin BMS:llä. Käytämme tutkimustyöhön neljänneksen liikevaihdosta. Vertailun vuoksi Nokia käytti vastaavaan huippuvuosinaankin vain 8 prosenttia.

 • 14.11.2014 17:24

Särkeekö sokeri sydämen?

Sokerin käyttöön on syytä suhtautua hieman aiempaa tiukemmin. Aivan kuten useimpien muidenkin ravintoaineiden kohdalla, liika takertuminen voi estää näkemästä metsää puilta. Ruokavalion kokonaisuus ratkaisee terveellisyyden, hippu sokeria ei yleensä vie turmioon.

 • 13.11.2014 07:28

Lääkärikö määrää levitteen?

Kolesterolia alentavaa kasvistanolia tai -sterolia sisältävien elintarvikkeiden pakkauksissa kehotetaan keskustelemaan tuotteiden käytöstä lääkärin kanssa, jos käytössä on kolesterolilääkitys. Pitääkö siis varata lääkäriaika ennen kuin levittää leivälleen Benecolia?

 • 2.10.2014 13:51

Kahta en vaihda!

Joillekin elämäntapa-muutokset ovat helppoja ja toisille haastavia. Muutoskohteita miettiessä tulisi ottaa huomioon ihmisen arvomaailma, tavoitteet, arjen mahdollisuudet sekä ruokavalinnoissa makumieltymykset.

 • 15.5.2014 09:18

"Ja voita en muuten vaihda"

Tutkimuksien mukaan sydän- ja aivoterveys kohenee monen osatekijän summana. Ratkaisevaa on se, mitkä hyvät aikeet siirtyvät arjen valinnoiksi lautaselle. Kolesterolia ei voi kuitenkaan koskaan unohtaa.

 • 20.3.2014 08:11

Ruoka tehokkaampaa kuin lääke?

Suomalaisten työikäisten sepelvaltimotauti- kuolleisuus on neljässä vuosikymmenessä vähentynyt yli 80 prosenttia. Tämän huikean kehityksen takana ovat myönteiset ruokavaliomuutokset ja niiden ansiosta laskenut väestön kolesterolitaso.

 • 6.3.2014 08:52