Kolumni

Päällikön päänvaiva

  • 14.10.2016 11:07

Leena Setälä

Johtaja on ristitulessa terveydenhuollossakin. Omistajat odottavat tuloksellisuutta ja talouden hallintaa, alaiset selkeää ja positiivista johtamisotetta ja luottamusta asiantuntijoihin.

Johtaja joutuu tarkkaan miettimään kaikkia valintojaan palvellakseen monitahoisia odotuksia.

Tarkoittaako luottamus asiantuntijoihin sitä, että antaa heille vapaat kädet? Ottaako silloin riskin, että he tekevät myös niitä valintoja, jotka eivät ole yhdenmukaisia organisaation muiden tavoitteiden kanssa?

 

Kumpi onkaan parempi, edistää yhdenmukaisia toimintatapoja koko organisaatiossa vai sallia osaajien kehittää omia ratkaisujaan omassa työssään?

Standardoidut, näyttöön perustuvat toimintatavat ovat tämän ajan lean-hengen mukaisia, sillä niillä voidaan vähentää tuloksellisuuden kannalta haitallista variaatiota. Vaarana voi kuitenkin olla, että samalla rajoitetaan työntekijöiden omaa ratkaisukykyä, joka on arvokas ja ainutlaatuinen apu toimintojen kehittämisessä.

Entäpä investoinnit tutkimukseen ja tulevaisuuteen? Kannattaako edistää uusia innovaatioita, vaikka ne voivat vetää vesiperän?

Osoitetaanko tutkimusrahoitus tämän päivän vahvoille toimijoille vai niille, jotka ovat vasta aloittamassa työtä, joka voi vuosien päästä osoittautua käänteentekeväksi?

Miten lisätään parhaiten toiminnan tuottavuutta? Nipistetäänkö vähän panoksia toivoen entistä tuotosta vai leikataanko rönsyjä radikaalisti?

Pitääkö keskittää vai hajauttaa lähipalveluiksi? Kuinka paljon henkilöstöstä voidaan saada lisää ”tehoja” heikentämättä työhyvinvointia ja lisäämättä sairauspoissaoloja?

 

Kahden yliopistosairaalan, Kysin ja Tyksin, elämää tänä vuonna katseltuani näen tämän ajan ilmiöineen meille yhteiseksi toiminnan ajuriksi. Työskentelemme samojen teemojen parissa, osin samoin menetelmin.

Terveydenhuollon johtajat kysyvät nyt asiakkailta, mikä tuo näille arvoa, sparraavat henkilöstöään, liinaavat prosesseista pois niitä osia, jotka eivät ole arvon tuotannolle tärkeitä ja ennen kaikkea pyrkivät löytämään mittareita, joilla toiminnan tulos, arvo, voidaan kiistatta osoittaa.

Johtajat miettivät, keskitytäänkö laatuun, saatavuuteen vai kustannusten hallintaan, sillä näistä kolmesta voi valita vain kaksi kerrallaan.

Tinkimällä vähän laadusta saadaan rahat riittämään useaan kohteeseen, mutta jos halutaan lisää laatua monelle, kustannukset kasvavat. Korkeaa laatua voidaan tuottaa rajallisin resurssein vain pienemmälle joukolle.

Jätän mahdolliset vastaukset kysymyksiin tällä kertaa lukijan kontolle.

 

Kirjoittaja on Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin johtaja.

Uusin lehti

Tapahtumat

14.-25.2.2018 Mediuutisten #kiitäkollegaa -kampanja terveysalan työpaikoille. Onko kollegasi työyhteisösi helmi? Oletko saanut häneltä apua tai onko hän vaikuttanut positiivisella tavalla työyhteisöösi? Kiitä hyvää työkaveriasi ja Mediuutiset välittää kiitoksesi perille.

Kaikki tapahtumat

Uusimmat uutiset

Medirekry: Työpaikat

PÄÄTOIMITTAJALTA

Psykiatrien äärimmäisen vaikea tehtävä

Kaikki lääkärit ovat vallankäyttäjiä suhteessa potilaisiin, kun he diagnosoivat sairauksia ja ohjaavat potilaita jatkohoitoon, kirjoittaa päätoimittaja Anna Niemelä.

  • 16.2. 10:53

KOLUMNI

Tiimalasin sietämätön keveys

Millaista lääkärin työ olisi, jos se riisuttaisiin turhasta sälästä? Siirtyisikö aika potilaille, heidän kuuntelemiselleen, kysyy kolumnissaan endokrinologi Helena Miettinen.

  • 16.2. 10:52

TOIMITUKSELTA

Tekoäly, etsi paras lääke

Toivottavasti yritys ja erehdys pian vaihtuvat varmuudeksi tekoälyn, geenitestauksen ja tietoaltaiden avulla, kirjoittaa toimituspäällikkö Erpo Pakkala.

  • 16.2. 10:52

Medirekry

Kaupallinen yhteistyö
TyöSyke Oy

Lääkäriä

TyöSyke Oy on kanta-hämäläisten kuntaorganisaatioiden omistama yhtiö, joka tuottaa työterveyshuollon palveluja pääosin omistaja-asiakkailleen. Toimimme neljässä toimipisteessä Kanta-Hämeen alueella. Palvelujemme piirissä on lähes 11 000 työntekijää.

Siun sote

TOIMIALUEJOHTAJAN VIRKA

Siun sote tuottaa sosiaali- ja terveyshuollon integroituja palveluja koko Pohjois-Karjalan maakunnan alueelle sekä Heinävedelle Etelä-Savoon. Olemme Pohjois-Karjalan suurin työnantaja ja meillä työskentelee noin 7000 sote-alan ammattilaista. Tarjoamme Sinulle mielenkiintoisen työn suuressa ja kehittyvässä organisaatiossa!

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos vankiterveydenhuollon yksikkö

ALUEYLILÄÄKÄRIN VIRKA

Vankiterveydenhuollon yksikkö on Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen alainen itsenäinen yksikkö, joka organisoi vankien terveydenhuollon Suomen vankiloissa. Yksikkö vastaa vankien terveydenhuollon kehittämisestä tavoitteena tehokkaat, toimivat ja kattavat palvelut.

Satakunnan keskussairaala

1 ERIKOISTUVA LÄÄKÄRI

Tarjoamme sinulle mahdollisuuksia ammatilliseen kehittymiseen sosiaali- ja terveydenhuollon ammattitehtävissä ja monenlaisissa ison organisaation muissa tehtävissä. Potilaan hyvän hoidon takaamiseksi haluamme panostaa työntekijöiden hyvinvointiin. Meillä on viihtyisä ja välitön työilmapiiri. Meillä voit osallistua myös tutkimustoimintaan, johon tarjoamme vahvan tuen. Tule meille, meillä et jää yksin!

Summa

Summa kokoaa Talentumin lehdet ja bisneskirjat yhteen paikkaan. Lehden tilaajat voivat lukea Mediuutisia maksutta myös Summassa. Kokeile kuukauden ajan maksutta, et sitoudu mihinkään.

Elina Heino elina.heino@mediuutiset.fi

Ruotsi sitoi etälääkärien käsiä

Ruotsissa tehtiin kansallinen suositus sille, mitä infektiotauteja ei sovi diagnosoida ja lääkitä antibiooteilla etälääkärin vastaan­otolla. Oliko se tarpeen?

  • 9.2.

Nina Airisto

Työterveyshuolto etsii paikkaansa

Vaikka tekeillä olevat lakimuutokset eivät kosketa työterveysjärjestelmää, työterveyshuolto on sote-uudistuksessa merkittävä tekijä.

  • 2.2.