KOLUMNI

Kielteinen ja myönteinen kiire

  • 16.9.2011 07:42

Jari Jokela

Kuva: Arto Liiti

Muuan matkailija yritti nopeuttaa Venäjän tullista läpi pääsemistä vetoamalla kiireeseen. Venäläisen tullimiehen vastaus oli yksiselitteinen: Sinulla kiire, meillä ei.

Kiire on tuttu ilmiö terveydenhuollossa, kuten muuallakin nyky-yhteiskunnassa. Lapin sairaanhoitopiirissä tehtiin keväällä 2010 yhteistyössä Kevan eli entisen Kuntien eläkevakuutuksen kanssa työhyvinvointikysely, jossa kysyttiin muun muassa kiireestä ja työtyytyväisyydestä. Ehkä hiukan yllättäen työtyytyväisyys ja kiire eivät näyttäytyneetkään toistensa vastakohtina. Työtyytyväisyys näytti pikemminkin olevan hivenen korkeampaa siellä, missä koettiin eniten kiirettä.

Sama ilmiö näkyy myös Lapin keskussairaalassa alkuvuodesta tehdyssä työn mielekkyyden tutkimuksessa. Lapin yliopiston ja sairaanhoitopiirin yhteistyönä haastateltiin sairaalan työntekijöitä ja kerättiin tietoa työn mielekkyyden kokemuksista työn arjessa.

”Tekemisen meininki” koettiin mielekkäämmäksi kuin hiljainen tyhjäkäynti. Kun kiire oli hallitsematonta, sen koettiin syövän työn mielekkyyttä. Kun potilaan hoitamiseen ja tutkimiseen ei jää riittävästi aikaa tai kun työhön ei saa rauhassa keskittyä erilaisten keskeytysten tai tietotekniikan ongelmien takia, työn mielekkyys kärsii.

Kiireeseen ei lupaa helpotusta se, että työvoiman tarve sosiaali- ja terveydenhuollossa kasvaa jatkuvasti. Samaan aikaan suuret ikäluokat siirtyvät eläkkeelle ja työikään tulee yhä pienempiä ikäluokkia.

Pari vuotta sitten uutisoitiin, että neljännes lähihoitajista on muissa kuin alan töissä ja toinen neljännes suunnittelee alan vaihtoa. Miten tällaisessa tilanteessa turvataan työntekijöiden saaminen terveydenhuoltoon? Valtion ja kuntien talouskipuilut osoittavat, että työntekijöitä ei ole varaa houkutella tuntuvilla palkankorotuksillakaan.

Positiivinen ja negatiivinen kiire tai stressi alkavat olla jo vakiintuneita käsitteitä. Enemmän kuin tuhannen taalan kysymys on, miten saada työhyvinvointia ja työkykyä syövä negatiivinen kiire käännettyä työn imua ja innostusta antavaksi positiiviseksi kiireeksi. Yhtä ainoaa yksinkertaista vastausta tähän kysymykseen ei liene löydettävissä. Vastauksia kuitenkin vaatii terveydenhuollon vetovoiman turvaaminen tulevaisuuden työmarkkinoilla.

Lapin sairaanhoitopiirissä aloitettiin pari vuotta sitten kymmenvuotinen kehittämisohjelma ”Inhimillisesti tehokas sairaala”. Sairaanhoitopiirin ja Lapin yliopiston yhteistyönä vastauksia haetaan työntekijöiden kyvykkyyttä, tiedon hallintaa ja työn mielekkyyttä tutkimalla ja tuloksia käytäntöön viemällä. Työ on vasta alussa ja kysymyksiä vielä enemmän kuin vastauksia.

Toivottavasti voimme kuitenkin joskus vuosikymmenen lopulla sanoa muilla työpaikoilla negatiivisen kiireen kanssa kenties vielä kamppaileville alun venäläisen tullimiehen tavoin: Sinulla kiire, meillä ei.

Kirjoittaja on Lapin sairaanhoitopiirin johtaja.

Uusin lehti

Tapahtumat

14.-25.2.2018 Mediuutisten #kiitäkollegaa -kampanja terveysalan työpaikoille. Onko kollegasi työyhteisösi helmi? Oletko saanut häneltä apua tai onko hän vaikuttanut positiivisella tavalla työyhteisöösi? Kiitä hyvää työkaveriasi ja Mediuutiset välittää kiitoksesi perille.

Kaikki tapahtumat

Uusimmat uutiset

Medirekry: Työpaikat

PÄÄTOIMITTAJALTA

Psykiatrien äärimmäisen vaikea tehtävä

Kaikki lääkärit ovat vallankäyttäjiä suhteessa potilaisiin, kun he diagnosoivat sairauksia ja ohjaavat potilaita jatkohoitoon, kirjoittaa päätoimittaja Anna Niemelä.

  • 16.2. 10:53

KOLUMNI

Tiimalasin sietämätön keveys

Millaista lääkärin työ olisi, jos se riisuttaisiin turhasta sälästä? Siirtyisikö aika potilaille, heidän kuuntelemiselleen, kysyy kolumnissaan endokrinologi Helena Miettinen.

  • 16.2. 10:52

TOIMITUKSELTA

Tekoäly, etsi paras lääke

Toivottavasti yritys ja erehdys pian vaihtuvat varmuudeksi tekoälyn, geenitestauksen ja tietoaltaiden avulla, kirjoittaa toimituspäällikkö Erpo Pakkala.

  • 16.2. 10:52

Medirekry

Kaupallinen yhteistyö
TyöSyke Oy

Lääkäriä

TyöSyke Oy on kanta-hämäläisten kuntaorganisaatioiden omistama yhtiö, joka tuottaa työterveyshuollon palveluja pääosin omistaja-asiakkailleen. Toimimme neljässä toimipisteessä Kanta-Hämeen alueella. Palvelujemme piirissä on lähes 11 000 työntekijää.

Siun sote

TOIMIALUEJOHTAJAN VIRKA

Siun sote tuottaa sosiaali- ja terveyshuollon integroituja palveluja koko Pohjois-Karjalan maakunnan alueelle sekä Heinävedelle Etelä-Savoon. Olemme Pohjois-Karjalan suurin työnantaja ja meillä työskentelee noin 7000 sote-alan ammattilaista. Tarjoamme Sinulle mielenkiintoisen työn suuressa ja kehittyvässä organisaatiossa!

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos vankiterveydenhuollon yksikkö

ALUEYLILÄÄKÄRIN VIRKA

Vankiterveydenhuollon yksikkö on Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen alainen itsenäinen yksikkö, joka organisoi vankien terveydenhuollon Suomen vankiloissa. Yksikkö vastaa vankien terveydenhuollon kehittämisestä tavoitteena tehokkaat, toimivat ja kattavat palvelut.

Satakunnan keskussairaala

1 ERIKOISTUVA LÄÄKÄRI

Tarjoamme sinulle mahdollisuuksia ammatilliseen kehittymiseen sosiaali- ja terveydenhuollon ammattitehtävissä ja monenlaisissa ison organisaation muissa tehtävissä. Potilaan hyvän hoidon takaamiseksi haluamme panostaa työntekijöiden hyvinvointiin. Meillä on viihtyisä ja välitön työilmapiiri. Meillä voit osallistua myös tutkimustoimintaan, johon tarjoamme vahvan tuen. Tule meille, meillä et jää yksin!

Summa

Summa kokoaa Talentumin lehdet ja bisneskirjat yhteen paikkaan. Lehden tilaajat voivat lukea Mediuutisia maksutta myös Summassa. Kokeile kuukauden ajan maksutta, et sitoudu mihinkään.

Elina Heino elina.heino@mediuutiset.fi

Ruotsi sitoi etälääkärien käsiä

Ruotsissa tehtiin kansallinen suositus sille, mitä infektiotauteja ei sovi diagnosoida ja lääkitä antibiooteilla etälääkärin vastaan­otolla. Oliko se tarpeen?

  • 9.2.

Nina Airisto

Työterveyshuolto etsii paikkaansa

Vaikka tekeillä olevat lakimuutokset eivät kosketa työterveysjärjestelmää, työterveyshuolto on sote-uudistuksessa merkittävä tekijä.

  • 2.2.