Urakäänne

Terhokodin entinen johtaja Juha Hänninen perustaa uuden yksikön syöpäsairaala Docratekseen

  • 4.10. 10:56

Tiina Aisla

Terhokodin pitkäaikainen johtaja Juha Hänninen jättää vanhan työpaikkansa pikkuhiljaa. Hänninen perustaa syöpäsairaala Docratekseen oire- ja tukihoidon yksikön. | Kuva: Studio Petteri Kitti Oy

Terhokodin entinen johtaja, ylilääkäri Juha Hänninen on aloittanut ammatinharjoittajana syöpäsairaala Docrateksessa.

Hänninen on käynnistänyt sairaalassa oire- ja tukihoidon yksikön, joka auttaa syöpään sairastuneita taudin aikana ilmenevissä fyysisissä ja henkisissä ongelmissa.

Kovin laajamittaisesta toiminnasta ei ainakaan alkuun ole kysymys.

– Katsotaan ensin, kuinka paljon potilaita riittää, Hänninen sanoo.

Aluksi hän työskentelee Docrateksessa ammatinharjoittajana yhtenä päivänä viikossa. Terhokodissa hän jatkaa avohoidon lääkärinä neljänä päivänä viikossa.

Terhokodin uutena johtajana aloitti lokakuun alussa TtT Mirja Sisko Anttonen ja ylilääkärinä LL Leena Ahlström.

 

Hänninen on työskennellyt 25 vuotta Terhokodissa hyvän kuoleman ja palliatiivisen hoidon parissa. Nyt kulma näiltä osin muuttuu – Docrateksessa hän ei tee saattohoitotyötä.

– Tavoite Docrateksen työssä ei ole enää potilaan hyvä kuolema, vaan mahdollisimman hyvä elämä myös hoitojen aikana, Hänninen tiivistää.

Hän sanoo suhtautuvansa uramuutokseen iloisella mielellä. Terhokodin johtajan työssä oli potilastyön lisäksi paljon hallinnollista työtä.

– Se ei ollut sitä, mitä halusin uran tässä vaiheessa tehdä. Aika aikaansa kutakin. Etukäteen tuntuu mukavalta olla auttamassa potilaita mahdollisimman varhaisessa vaiheessa sairautta, jo hoitojen aikana ja ennen saattohoitovaihetta.

Docrateksen oire- ja tukihoidon yksikössä on aloittamassa myös onkologi, psykoterapeutti Päivi Hietanen, joka tarjoaa psykoterapiapalveluita ja tukea läheisille.

Hänninen vastaa oireiden lievitykseen ja myös perheen tukeen liittyvistä kysymyksistä.

– Pikkuhiljaa, ensi vuoden loppuun mennessä, alan hiipua pois Terhokodista. Teen siellä kotikäyntejä niin kauan kuin tarvetta on ja osallistun Päiväterhon ryhmiin. Terhokodin osastonlääkärin virka tuli hakuun viime viikolla, Hänninen sanoo.

 

Uusin lehti

Tapahtumat

Rahoitus on toistaiseksi jäänyt sote-keskusteluissa sivurooliin, vaikka rahoituksen järjestäminen ohjaa merkittävästi toimintaa sosiaali- ja terveydenhuollossa. Terveysalan rahoitus -tapahtuma käy läpi, mitä sote-alan rahoituksen tulevaisuudesta tiedetään nyt, mitä sen suhteen on suunnitteilla sekä millainen rahoitusmalli toimisi hyvin tilanteessa, jossa julkinen ja yksityinen sektori toimivat yhä enemmän yhteistyössä. Tapahtumassa selvitetään myös mitkä ovat nykyisen lääkerahoitusjärjestelmän suurimmat ongelmat sekä kuinka niitä ratkotaan. Tule päivittämään tietosi, oppimaan uutta, osallistumaan keskusteluun sekä verkottumaan.

Kaikki tapahtumat

Uusimmat uutiset

Medirekry: Työpaikat

Kumppaniblogit

Kaupallinen yhteistyö

Kari Kataja: Äitiyspakkauksia ja yhteiskehittämistä

Tekes on kumppanina yhdessä VTT:n ja Sitran kanssa Janssen Research & Developmentin ja Johnson & Johnson Innovationin maailmanlaajuisessa Next-Gen Baby Box QuickFire Challenge -innovaatiokilpailussa, jossa etsitään mullistavia ratkaisuja lasten ja vanhempien terveyden edistämiseksi. Kilpailu tarjoaa innostavan mahdollisuuden Suomelle ja suomalaisille yrityksille olla luomassa uutta ekosysteemiä.

  • 21.6. 11:42

Sisulla ja rohkeudella

Nykyisten suomalaisten terveys- ja hyvinvointialan saavutusten juuret ulottuvat liki sadan vuoden taakse. Ensimmäiset neuvolat perustettiin Arvo Ylpön aloitteesta 1920-luvulla. Ylppö oli myös vaikuttaja laajemminkin suomalaisessa lääketieteen ja talouselämän kehityksessä toimien mm. tänä vuonna 100 vuotta täyttävän Orionin johtokunnassa.

  • 18.4. 12:01

Yhteistyöllä kasvua terveysteknologia-alalle

Terveysala on saanut ansaitsemansa roolin kansallisten painopisteiden joukossa! Yksi syy on ollut terveysteknologian kasvu merkittäväksi vientialaksi viimeisen parikymmenen vuoden aikana. Vuonna 2015 vientiä oli 1,9 miljardin euron arvosta. Alustavien tietojen mukaan 2 miljardin raja rikkoutui viime vuonna. Kansantalouden kannalta vähintään yhtä tärkeää on, että vienti on suurempaa kuin tuonti. Vuonna 2015 kauppatase oli 900 miljoonaa.

  • 27.2. 12:23

Medirekry

Kaupallinen yhteistyö
GSK (GlaxoSmithKline)

Asiantuntijalääkäriä (Medical Advisor)

GSK (GlaxoSmithKline) on tiedelähtöinen, globaali terveydenhuoltoalan yritys. Tutkimme ja valmistamme innovatiivisia lääkkeitä, rokotteita ja itsehoitovalmisteita, joiden avulla autamme ihmisiä elämään terveempinä pidempään. Maailmanlaajuisesti meitä on noin 100 000 ja toimimme 115 eri maassa. Suomessa meitä on noin 130 ja toimistomme sijaitsee Espoon Isossa Omenassa.

Kuopion yliopistollinen sairaala

ERIKOISTUVAN LÄÄKÄRIN VIRAT (16) Akuuttilääketiede (2)

Kuopion yliopistollinen sairaala on lähes 4500 ihmisen työpaikka. Hoitotyön ammattilaisia KYSissä työskentelee 2800. Suuri organisaatio on täynnä mahdollisuuksia kehittyä työssä ja edetä uralla. Vuonna 2015 KYSiin valmistui Suomen modernein sairaala.

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri (Eksote)

NEUVOLATOIMINNAN YLILÄÄKÄRIÄ

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri (Eksote) tuottaa sosiaali- ja terveyspalvelut Lappeenrannassa ja lähikunnissa. Asukkaita on noin 132 000. Lappeenrantaan pääsee junalla Helsingistä 2 tunnissa ja Lahdesta tunnissa.

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri (Eksote)

OPISKELUHUOLLON VASTUULÄÄKÄRIÄ

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri (Eksote) tuottaa sosiaali- ja terveyspalvelut Lappeenrannassa ja lähikunnissa. Asukkaita on noin 132 000. Lappeenrantaan pääsee junalla Helsingistä 2 tunnissa ja Lahdesta tunnissa.

Summa

Summa kokoaa Talentumin lehdet ja bisneskirjat yhteen paikkaan. Lehden tilaajat voivat lukea Mediuutisia maksutta myös Summassa. Kokeile kuukauden ajan maksutta, et sitoudu mihinkään.