YRITYKSET

Jyväskylään aukeaa pian uusi lääkäriasema - Aseman omistajina on kuutisenkymmentä paikallista lääkäriä

  • 6.11. 14:23

Erpo Pakkala

Jyväskylään avautuu joulukuussa uusi lääkäriasema, Seppälääkärit. Sen omistaa noin 60 paikallista lääkäriä, jotka toimivat asemalla ammatinharjoittajina.

Seppälääkärien hallituksen puheenjohtajan, urologi Lasse Levomäen mukaan lääkäreistä noin kolmannes on yleislääkäreitä, joiden avulla voidaan pitää yllä päivystystoimintaa ja yleislääkärivastaanottoa. Loput ovat erikoislääkäreitä lähes kaikilta eri erikoisaloilta.

– Tavoitteena on rakentaa täyden palvelun lääkäriasema, jonka tärkeänä osana on myös työterveyshuolto. Haemme parhaillaan yhteistyökumppaneita, kuten psykologeja ja fysioterapeutteja. Myös sairaanhoitajien rekrytointi on käynnissä, Levomäki sanoo.

Suurin osa lääkäriosakkaista on virassa tai työsuhteessa julkisella puolella. Heidän työpanoksensa asemalla vaihtelee muutamasta viikkotunnista täyteen viikkoon.

– 1–2 lääkäriä toimii alkuvaiheessa kokopäiväisenä Seppälääkäreillä. Monet lääkärit ovat jo aiemmin toimineet useammalla eri lääkäriasemalla, ja tilanne tulee varmasti näin myös jatkumaan.

Levomäen mukaan kilpailu on Jyväskylän seudulla kovaa, koska paikkakunnalla on jo useita suuria yksityisiä lääkäriasemia.

– Asemien on vaikea erottua toisistaan. Meidän valttinamme ovat tutut paikalliset lääkärit. Jonkinlaiseksi keihäänkärjeksi olemme ajatelleet myös lastenlääkäritoimintaa. Lastenlääkärit ovat esimerkiksi suunnitelleet asemalle viikonloppupäivystystä.

Yhdeksi valtiksi Levomäki mainitsee myös ketterän toiminnan kevyellä organisaatiolla.

– Pystymme reagoimaan nopeasti esimerkiksi sen mukaan, mitä sote-lainsäädännön osalta päätetään.

Lääkäriaseman suunnittelu aloitettiin noin vuosi sitten, kun Jyväskylä liittyi sote-valinnanvapauskokeiluun. Seppälääkärit ei ole mukana kokeilussa.

– Emme sulje sitä mahdollisuutta poiskaan, mutta aloitamme ensin tavallisena lääkäriasemana. Sote-lainsäädäntö on kiinnostavaa, mutta emme voi nojata mihinkään, kun sotesta ei ole vielä varmoja päätöksiä.

Uusin lehti

Tapahtumat

22.11. Finlandia-talo – Rahoitus on toistaiseksi jäänyt sote-keskusteluissa sivurooliin, vaikka rahoituksen järjestäminen ohjaa merkittävästi toimintaa sosiaali- ja terveydenhuollossa. Terveysalan rahoitus -tapahtuma käy läpi, mitä sote-alan rahoituksen tulevaisuudesta tiedetään nyt, mitä sen suhteen on suunnitteilla sekä millainen rahoitusmalli toimisi hyvin tilanteessa, jossa julkinen ja yksityinen sektori toimivat yhä enemmän yhteistyössä. Tapahtumassa selvitetään myös mitkä ovat nykyisen lääkerahoitusjärjestelmän suurimmat ongelmat sekä kuinka niitä ratkotaan. Tule päivittämään tietosi, oppimaan uutta, osallistumaan keskusteluun sekä verkottumaan.

Kaikki tapahtumat

Uusimmat uutiset

Medirekry: Työpaikat

PÄÄKIRJOITUS

Länsi-Pohja uhmaa sote-määräyksiä

Eri puolilla Suomea vallitseva kuntien into yhteisyrityksiin kertoo siitä, kuinka vaikeaa yhteistyö maakunnan eri kaupunkien välillä voi olla, kirjoittaa päätoimittaja Anna Niemelä.

  • 17.11. 10:33

Kolumni

Aluepolitiikkaa ja edunvalvontaa

Vaikka sopeutuminen työpaikkojen muutoksiin on kipeää, rakennemuutos perustuu kohtuulliseen näyttöön paremmasta vaikuttavuudesta ja potilasturvallisuudesta, kirjoittaa Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin johtaja Leena Setälä.

  • 17.11. 08:52

Toimitukselta

Keskusta sai Meri-Lapissa maistaa omaa lääkettään

Meri-Lapin kuntien valtuustossa useimmat keskustalaiset äänestivät yhteisyrityksen puolesta, vaikka se pistää kapuloita rattaisiin sote-uudistuksen järjestelyille Lapin maakunnassa.

  • 15.11. 10:39

Kumppaniblogit

Kaupallinen yhteistyö

Kari Kataja: Äitiyspakkauksia ja yhteiskehittämistä

Tekes on kumppanina yhdessä VTT:n ja Sitran kanssa Janssen Research & Developmentin ja Johnson & Johnson Innovationin maailmanlaajuisessa Next-Gen Baby Box QuickFire Challenge -innovaatiokilpailussa, jossa etsitään mullistavia ratkaisuja lasten ja vanhempien terveyden edistämiseksi. Kilpailu tarjoaa innostavan mahdollisuuden Suomelle ja suomalaisille yrityksille olla luomassa uutta ekosysteemiä.

  • 21.6. 11:42

Sisulla ja rohkeudella

Nykyisten suomalaisten terveys- ja hyvinvointialan saavutusten juuret ulottuvat liki sadan vuoden taakse. Ensimmäiset neuvolat perustettiin Arvo Ylpön aloitteesta 1920-luvulla. Ylppö oli myös vaikuttaja laajemminkin suomalaisessa lääketieteen ja talouselämän kehityksessä toimien mm. tänä vuonna 100 vuotta täyttävän Orionin johtokunnassa.

  • 18.4. 12:01

Medirekry

Kaupallinen yhteistyö
HUS

Erikoislääkäri määräaikaiseen viransijaisuuteen

HUS on Suomen suurin erikoissairaanhoidon toimija ja työnantaja. Vahvuutemme on osaava ja työssään viihtyvä henkilökunta, joka arvostaa avoimuutta ja yhdenvertaisuutta. Työmme tavoitteena on korkea laatu ja korostamme potilaan parasta.

HUS

Erikoislääkäri vakinaiseen virkaan

HUS on Suomen suurin erikoissairaanhoidon toimija ja työnantaja. Vahvuutemme on osaava ja työssään viihtyvä henkilökunta, joka arvostaa avoimuutta ja yhdenvertaisuutta. Työmme tavoitteena on korkea laatu ja korostamme potilaan parasta

HUS

Erikoistuva lääkäri

HUS on Suomen suurin erikoissairaanhoidon toimija ja työnantaja. Vahvuutemme on osaava ja työssään viihtyvä henkilökunta, joka arvostaa avoimuutta ja yhdenvertaisuutta. Työmme tavoitteena on korkea laatu ja korostamme potilaan parasta.

ETELÄ-POHJANMAAN SAIRAANHOITOPIIRIN KUNTAYHTYMÄ

KIPUPOLIKLINIKAN OSASTONYLILÄÄKÄRIN VIRKA

Olemme vireä ja aktiivinen, hyvät koulutus- ja työnohjausmahdollisuudet tarjoava työnantaja. Sairaalassamme on mahdollisuudet monipuoliseen lääkärintyöhön sekä tutkimukseen.

Summa

Summa kokoaa Talentumin lehdet ja bisneskirjat yhteen paikkaan. Lehden tilaajat voivat lukea Mediuutisia maksutta myös Summassa. Kokeile kuukauden ajan maksutta, et sitoudu mihinkään.