TERVEYDENHUOLTOLAKI

Forssan seutu ja Kanta-Hämeen sairaanhoitopiiri löysivät sovun – sopivat erikoissairaanhoidon järjestelyistä

  • 5.10. 15:37

Nina Airisto

Kuva: Jussi Helttunen

Noin 800 pääasiassa ortopedistä ja gastroenterologista toimenpidettä siirtyy Forssan sairaalasta Kanta-Hämeen keskussairaalaan ensi vuoden alusta.

Osapuolet kertoivat torstaina päässeensä sopuun erikoissairaanhoidon toimintojen järjestämisestä sen jälkeen, kun terveydenhuoltolaki velvoittaa keskittämään anestesiassa tehtävät leikkaukset ympärivuorokautisesti päivystäviin keskussairaaloihin.

Forssan päiväkirurginen yksikkö muutetaan polikliinisen kirurgian yksiköksi. Yksikköön pyritään siirtämään Hämeenlinnasta toimenpiteitä, joita on mahdollista tehdä paikallispuudutuksessa.

Forssan sairaalassa on tähän asti tehty vuosittain noin 1 400 kirurgista toimenpidettä.

Tulevaisuudessa tavoitetaso on 1 000 toimenpidettä vuodessa.

 

Sairaanhoitopiirin ja hyvinvointikuntayhtymän mukaan erikoissairaanhoidon poliklinikkatoiminta jatkuu tai jopa vahvistuu Forssassa.

Uutena palveluna Forssassa on jatkossa tarkoitus tarjota aivovammakuntoutukseen liittyviä neuropsykologisia palveluita.

Perusterveydenhuollon päivystys jatkuu Forssan seudulla ympärivuorokautisena. Forssan sairaalassa jatkuvat kiirevastaanottojen ajanvarausajat. Röntgen jatkaa ympärivuorokautisena.

 

Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymä valmisteli pitkään palveluidensa yksityistämistä. Se perusteli yhteisyrityksen perustamisen tarvetta juuri sairaalan, sen palveluiden sekä työpaikkojen säilyttämisellä.

Nyt sairaanhoitopiiri ja hyvinvointikuntayhtymä kertovat, että vaikka toiminnan luonne Forssan sairaalassa muuttuu merkittävästi, muutoksen arvellaan vaikuttavan seudun työllisyyteen ja elinvoimaan parhaimmillaan neutraalisti.

Henkilöstön osalta töiden jatkuminen on tiedotteen mukaan turvattu.

Uusin lehti

Tapahtumat

Rahoitus on toistaiseksi jäänyt sote-keskusteluissa sivurooliin, vaikka rahoituksen järjestäminen ohjaa merkittävästi toimintaa sosiaali- ja terveydenhuollossa. Terveysalan rahoitus -tapahtuma käy läpi, mitä sote-alan rahoituksen tulevaisuudesta tiedetään nyt, mitä sen suhteen on suunnitteilla sekä millainen rahoitusmalli toimisi hyvin tilanteessa, jossa julkinen ja yksityinen sektori toimivat yhä enemmän yhteistyössä. Tapahtumassa selvitetään myös mitkä ovat nykyisen lääkerahoitusjärjestelmän suurimmat ongelmat sekä kuinka niitä ratkotaan. Tule päivittämään tietosi, oppimaan uutta, osallistumaan keskusteluun sekä verkottumaan.

Kaikki tapahtumat

Uusimmat uutiset

Medirekry: Työpaikat

Kumppaniblogit

Kaupallinen yhteistyö

Kari Kataja: Äitiyspakkauksia ja yhteiskehittämistä

Tekes on kumppanina yhdessä VTT:n ja Sitran kanssa Janssen Research & Developmentin ja Johnson & Johnson Innovationin maailmanlaajuisessa Next-Gen Baby Box QuickFire Challenge -innovaatiokilpailussa, jossa etsitään mullistavia ratkaisuja lasten ja vanhempien terveyden edistämiseksi. Kilpailu tarjoaa innostavan mahdollisuuden Suomelle ja suomalaisille yrityksille olla luomassa uutta ekosysteemiä.

  • 21.6. 11:42

Sisulla ja rohkeudella

Nykyisten suomalaisten terveys- ja hyvinvointialan saavutusten juuret ulottuvat liki sadan vuoden taakse. Ensimmäiset neuvolat perustettiin Arvo Ylpön aloitteesta 1920-luvulla. Ylppö oli myös vaikuttaja laajemminkin suomalaisessa lääketieteen ja talouselämän kehityksessä toimien mm. tänä vuonna 100 vuotta täyttävän Orionin johtokunnassa.

  • 18.4. 12:01

Yhteistyöllä kasvua terveysteknologia-alalle

Terveysala on saanut ansaitsemansa roolin kansallisten painopisteiden joukossa! Yksi syy on ollut terveysteknologian kasvu merkittäväksi vientialaksi viimeisen parikymmenen vuoden aikana. Vuonna 2015 vientiä oli 1,9 miljardin euron arvosta. Alustavien tietojen mukaan 2 miljardin raja rikkoutui viime vuonna. Kansantalouden kannalta vähintään yhtä tärkeää on, että vienti on suurempaa kuin tuonti. Vuonna 2015 kauppatase oli 900 miljoonaa.

  • 27.2. 12:23

Medirekry

Kaupallinen yhteistyö
GSK (GlaxoSmithKline)

Asiantuntijalääkäriä (Medical Advisor)

GSK (GlaxoSmithKline) on tiedelähtöinen, globaali terveydenhuoltoalan yritys. Tutkimme ja valmistamme innovatiivisia lääkkeitä, rokotteita ja itsehoitovalmisteita, joiden avulla autamme ihmisiä elämään terveempinä pidempään. Maailmanlaajuisesti meitä on noin 100 000 ja toimimme 115 eri maassa. Suomessa meitä on noin 130 ja toimistomme sijaitsee Espoon Isossa Omenassa.

Kuopion yliopistollinen sairaala

ERIKOISTUVAN LÄÄKÄRIN VIRAT (16) Akuuttilääketiede (2)

Kuopion yliopistollinen sairaala on lähes 4500 ihmisen työpaikka. Hoitotyön ammattilaisia KYSissä työskentelee 2800. Suuri organisaatio on täynnä mahdollisuuksia kehittyä työssä ja edetä uralla. Vuonna 2015 KYSiin valmistui Suomen modernein sairaala.

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri (Eksote)

NEUVOLATOIMINNAN YLILÄÄKÄRIÄ

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri (Eksote) tuottaa sosiaali- ja terveyspalvelut Lappeenrannassa ja lähikunnissa. Asukkaita on noin 132 000. Lappeenrantaan pääsee junalla Helsingistä 2 tunnissa ja Lahdesta tunnissa.

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri (Eksote)

OPISKELUHUOLLON VASTUULÄÄKÄRIÄ

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri (Eksote) tuottaa sosiaali- ja terveyspalvelut Lappeenrannassa ja lähikunnissa. Asukkaita on noin 132 000. Lappeenrantaan pääsee junalla Helsingistä 2 tunnissa ja Lahdesta tunnissa.

Summa

Summa kokoaa Talentumin lehdet ja bisneskirjat yhteen paikkaan. Lehden tilaajat voivat lukea Mediuutisia maksutta myös Summassa. Kokeile kuukauden ajan maksutta, et sitoudu mihinkään.