11.4.2008, 9:54

Filippiiniläiset hoitajat tulevat

Filippiiniläisiä hoitajia on sittenkin tulossa Suomeen. Ensivaiheessa hoitajia tulee kahdeksan. Esperin toimitusjohtaja Marja Aarnio-Isohanni ei halua kertoa, milloin ja mihin Esperin toimipisteisiin heidät sijoitetaan.

– Media on heistä hyvin kiinnostunut. Haluamme taata heille työrauhan, sanoo Aarnio-Isohanni.

Esperillä on jo töissä yksi aasialainen hoitaja. Aarnio-Isohannin kokemukset ovat erittäin hyviä.

– Filippiiniläiseen kulttuuriin kuuluu lämminhenkisyys, kohteliaisuus ja vanhusten kunnioittaminen, sanoo Aarnio-Isohanni.

Esperi on kasvanut kovaa vauhtia. Se toimii 150 kunnassa ja työntekijöitä on 550. Ensi vuonna henkilöstö kasvaa 1 500:aan. Ulkomaalaisten osuus tulee säilymään pienenä jo mahdollisten kieliongelmien vuoksi.

Hoitajat maahan tuova Opteam on vaihtanut yhteistyökumppaniaan Filippiineillä. Varatoimitusjohtaja Mika Eskolan mukaan aiempi kumppani Filscandia yritti sopimusten vastaisesti periä hoitajilta välityspalkkiota.

Filscandia ilmoitti Mediuutisille (11–12/2008), etteivät Opteamin rekrytoimat hoitajat pääsekään Suomeen. Esperin ja Opteamin mukaan kaikki etenee suunnitelmien mukaan.

Opteam saattaa välittää filippiiniläisiä muillekin yrityksille tai julkiselle sektorille.

– Kerromme suunnitelmistamme lisää toukokuussa, Eskola sanoo.

Yhtiö ei välitä hoitajia muista Aasian maista tai Itä-Euroopasta. Rekrytointi on hidasta ja edellyttää esimerkiksi kieliopintoja.

– Emme ole esimerkiksi Lahden kaupungin perässä rynnimässä Kiinaan. Itä-Eurooppalaiset työntekijät taas liikkuvat hyvin herkästi muihin, vielä paremman palkkatason maihin, sanoo Eskola.

Kommentoi artikkelia
Lähettämällä viestin hyväksyn keskustelun ehdot.
Palaute toimitukselle