KAUPALLINEN YHTEISTYÖ: TEKES

Äitiyspakkauksia ja yhteiskehittämistä

  • 21.6. 11:42

Kari Kataja / Tekes

 

Tekes on kumppanina yhdessä VTT:n ja Sitran kanssa Janssen Research & Developmentin ja Johnson & Johnson Innovationin maailmanlaajuisessa Next-Gen Baby Box QuickFire Challenge -innovaatiokilpailussa, jossa etsitään mullistavia ratkaisuja lasten ja vanhempien terveyden edistämiseksi. Kilpailu tarjoaa innostavan mahdollisuuden Suomelle ja suomalaisille yrityksille olla luomassa uutta ekosysteemiä.

Next-Gen Baby Box QuickFire -innovaatiokilpailuun on saatu inspiraatio suomalaisten ylpeydenaiheesta, äitiyspakkauksesta. Innovaatiokilpailun tarkoituksena on luoda ”tulevaisuuden äitiyspakkaus” ja tämän kautta edistää lasten terveyttä, havaita lapsuusiän sairauksia varhaisemmin ja tukea vanhemmuutta. 

Me Tekesissä näemme Next-Gen Baby Box -kilpailussa mahtavan tilaisuuden Suomelle, sillä kaikki kilpailun ratkaisut pilotoidaan Suomessa. Kilpailu toimii hyvänä alkusysäyksenä, jonka avulla voidaan terävoittää Suomen mainetta teknologian ja terveysosaamisen huippumaana. Meillä on kilpailun myötä tilaisuus profiloitua perinteisen äitiyspakkauksen kehittäjämaasta tulevaisuuden ratkaisujen edelläkävijämaaksi.

Next-Gen BabyBox -kilpailu tarjoaa kiinnostavia mahdollisuuksia ekosysteemin vauhdittamisessa, ja näemmekin erityisesti kilpailun jälkeisessä ajassa suurta potentiaalia Suomelle ja suomalaisille yrityksille. Kilpailussa syntyneiden innovaatioiden pilotointi voi mahdollisesti synnyttää ennennäkemättömiä yhteisöjä ja antaa yrityksille aivan uudenlaisia tilaisuuksia tutkia sekä kehittää ratkaisuja. Lisäksi kilpailu voi parhaimmillaan aktivoida uusien ratkaisujen tuomista markkinoille.

Yhteiskehittämisellä parempia ratkaisuja

Tekesin ja sen Terveyttä Biteistä -ohjelman yhtenä tavoitteena on tukea kansallisen innovaatiokehittämisen eli testbed-verkoston muodostumista. Näissä erilaisissa kehitysympäristöissä yritykset pääsevät kehittämään tuotteita yhdessä terveydenhuollon ammattilaisten ja osin tulevien käyttäjien kanssa. Kansallinen verkosto on mahdollista liittää myös osaksi kehitteillä olevaa pohjoismaista verkostoa, mikä mahdollistaa vielä laajemman yhteiskehittämisen ja helpottaisi tuotteiden saamista pohjoismaisille ja laajemminkin kansainvälisille markkinoille

Testbed-verkoston avulla voimme vahvistaa erityisosaamistamme ja nostaa Suomen profiilia osaajamaana sekä vahvistaa rooliamme suunnannäyttäjinä. Myös Next-Gen Baby Box -innovaatiokilpailu ja siinä syntyneiden ratkaisujen kehittäminen voidaan nähdä osana yhteiskehittämisen tavoitteita. Me suomalaiset kumppanit pyrimme yhdessä Janssenin ja Johnson & Johnsonin kanssa sysäämään terveydenhuollon innovaatioiden kehittämisen liikkeelle juuri täällä Suomessa. Kilpailun avulla voimme saada järkevämpiä terveydenhuollon ratkaisuja, joita voidaan ottaa oikeasti käyttöön meillä ja maailmalla.

Lisätietoa innovaatiokilpailusta ja osallistumisohjeet

Lisätietoa Terveyttä biteistä -ohjelmasta

 

Kari Kataja, ohjelmapäällikkö, Tekes

kari.kataja@tekes.fi

Twitter @kari_kataja

Kumppaniblogit

Kaupallinen yhteistyö

Kari Kataja: Äitiyspakkauksia ja yhteiskehittämistä

Tekes on kumppanina yhdessä VTT:n ja Sitran kanssa Janssen Research & Developmentin ja Johnson & Johnson Innovationin maailmanlaajuisessa Next-Gen Baby Box QuickFire Challenge -innovaatiokilpailussa, jossa etsitään mullistavia ratkaisuja lasten ja vanhempien terveyden edistämiseksi. Kilpailu tarjoaa innostavan mahdollisuuden Suomelle ja suomalaisille yrityksille olla luomassa uutta ekosysteemiä.

  • 21.6. 11:42

Sisulla ja rohkeudella

Nykyisten suomalaisten terveys- ja hyvinvointialan saavutusten juuret ulottuvat liki sadan vuoden taakse. Ensimmäiset neuvolat perustettiin Arvo Ylpön aloitteesta 1920-luvulla. Ylppö oli myös vaikuttaja laajemminkin suomalaisessa lääketieteen ja talouselämän kehityksessä toimien mm. tänä vuonna 100 vuotta täyttävän Orionin johtokunnassa.

  • 18.4. 12:01

Yhteistyöllä kasvua terveysteknologia-alalle

Terveysala on saanut ansaitsemansa roolin kansallisten painopisteiden joukossa! Yksi syy on ollut terveysteknologian kasvu merkittäväksi vientialaksi viimeisen parikymmenen vuoden aikana. Vuonna 2015 vientiä oli 1,9 miljardin euron arvosta. Alustavien tietojen mukaan 2 miljardin raja rikkoutui viime vuonna. Kansantalouden kannalta vähintään yhtä tärkeää on, että vienti on suurempaa kuin tuonti. Vuonna 2015 kauppatase oli 900 miljoonaa.

  • 27.2. 12:23

Summa

Summa kokoaa Talentumin lehdet ja bisneskirjat yhteen paikkaan. Lehden tilaajat voivat lukea Mediuutisia maksutta myös Summassa. Kokeile kuukauden ajan maksutta, et sitoudu mihinkään.

PÄÄKIRJOITUS

Hospitalistin uskomaton urakka

Kun potilaan valinnanvapaus lisääntyy ja sairaalat alkavat markkinoida toimintaansa, potilaan kokonaisvaltaisesta hoidosta huolta kantavista hospitalistilääkäreistä saattaa tulla sairaalan kilpailuvaltti.

  • 15.9. 12:24

Parantola

Marjukka Myllärniemi 2017