TOIMITUKSELTA

Ääni kuuluviin sote-hiljaisuudessa

Utsjoella sosiaali- ja terveyspalvelujen valinnanvapaus on pelkkää sanahelinää.

PÄÄTOIMITTAJALTA

Apteekkien poikkeustila koettelee luottamusta

Kun lääkejakelu toimii hyvin, sitä ei huomaa. Kun se ei toimi, asiat menevät nopeasti pahasti sekaisin. Sen osoittaa tämä viikko, joka on ollut poikkeuksellinen Suomen apteekeissa ja sairaala-apteekeissa.

KOLUMNI

Raivona ratissa – Auttaisiko lääkärikäynti?

Mitä jos poliisi määräisi vakaviin tai toistuviin liikennerikkomuksiin syyllistyneen henkilön uudelleen autokouluun jatkoluokalle – ja kortti lähtisi, jos kurssia ei suorittaisi. Näin ehdottaa kolumnissaan työterveyslääkäri Jarkko Vanninen.

PÄÄKIRJOITUS

Sairaala happotestaa ideanikkarit

Terveysteknologiaa kehittäviä startupeja on monenlaisia. On sellaisiakin, joilla on paljon visioita, ideoita ja intoa, mutta niiden terveydenhuollon ammattilaisen työlle tuoma konkreettinen hyöty ei avaudu, kirjoittaa tässä Mediuutisten päätoimittaja Anna Niemelä.

TOIMITUKSTELTA

Myöhään heräävät tarvitsevat pelastusrenkaan

Digitalisoituvassa ja vuorovaikutustaitoja korostavassa terveydenhuollossa on varmasti paikkansa myös keski-ikäisille lääketieteen opiskelijoille, jotka valmistuvat lääkäreiksi vasta viisikymppisinä.

TOIMITUKSELTA

Hallituksen uusi it-nyrkki luotsaa maahan potilastietojärjestelmiä

Suomen hallitus päätti tänään perustaa uuden pelurin sosiaali- ja terveydenhullon it-kentälle. Kiinnostavaa nähdä, saavutetaanko SoteDigi Oy:n avulla haluttuja säästöjä, kirjoittaa Mediuutisten toimittaja Elina Heino.

PÄÄTOIMITTAJALTA

Hoitajaresepti on itseään isompi asia

Terveydenhuollossa prosessit rakennetaan ammattilaisten työn näkökulmasta kirjoittaa päätoimittaja Anna Niemelä.

Kolumni

Pistämällä paremmaksi

Mediuutisten uusi kolumnisti, perhe- ja peruspalveluministeri Annika Saarikko (Kesk.) pitää rokotteita yhtenä yhteiskuntamme merkittävimmistä terveysinvestoinneista.