KOLUMNI

Kun kaikki ei mennyt "kuin Strömsössä"

Kun riittävän kauan tekee töitä, virheitä tapahtuu kaikille. Kollegoiden tuki on silloin kullan arvoista, kirjoittaa Satu-Liisa Pauniaho.

TOIMITUKSELTA

Tiedonpuute on häpeäpilkku

Jos rekistereitä ei rahoiteta, vaarana on, että potilaat valitsevat hoitopaikkansa huhupuheiden perusteella, kirjoittaa toimittaja Minna Pihlava.

Pääkirjoitus

Savo sai miljoonia Amerikasta

Kun pohditaan, minkä terapia-alueen keskus voisi syntyä Syöpäkeskuksen jälkeen, Kuopio on vahvoilla ehdokkaaksi neurokeskuksen sijaintipaikaksi, kirjoittaa päätoimittaja Anna Niemelä.

KOLUMNI

Älä karkota parasta lääkäriä

Tervetullut olisi esimerkiksi sairaalan verkkosivuilta löytyvä tieto saatavilla olevista viransijaisuuksista, kirjoittaa lääketieteen opiskelija Minna Lehtisalo.

TOIMITUKSELTA

Opettaako vapaus tavoille?

En usko, että suomalaiset oppivat eteläeurooppalaisille juomatavoille nopean lakihöllennyksen kautta, kirjoittaa toimittaja Minna Pihlava alkoholilain uudistuksesta.

Pääkirjoitus

Rohkean lääkärin tilaisuus on nyt

Mahdollinen valinnanvapaus tarjoaa uusia mahdollisuuksia yrittäjähenkisille lääkäreille, kirjoittaa päätoimittaja Anna Niemelä.

KOLUMNI

Katsaus perusterveydenhuoltoon

Potilaalle tulee tarjota valtaa ja vastuuta hoidostaan, kirjoittaa kolumnissaan Vantaan terveyspalvelujen johtaja Jarmo Kantonen.

TOIMITUKSELTA

Lääkäri voittaa koneen, sittenkin

Terveydenhuollon teknologinen kehitys ei haasta vain potilaita, vaan koko terveydenhuollon henkilökuntineen, kirjoittaa toimittaja Tiina Aisla.