TOIMITUKSTELTA

Myöhään heräävät tarvitsevat pelastusrenkaan

  • 1.9. 11:07

Erpo Pakkala

Suuri osa korkeakouluista ja tieteenaloista on jo toteuttanut opetus- ja kulttuuriministeriön toiveen ja luopunut erillisistä pääsykokeista.

Lääketieteellisissä tiedekunnissa pääsykokeet säilynevät vielä muutaman vuoden, vaikka ministeriöiden painostuksesta nekin joutuvat niistä pian luopumaan.

Uudistuksella yritetään saada nuoret nykyistä nopeammin korkeakouluihin ja myös työelämään.

Jatkossa lääkäriopiskelijatkin siis saatetaan valita lukiomenestyksen perusteella.

Ensi vuonna uudet lääkäriopiskelijat valitaan ensimmäistä kertaa yhteisvalinnalla kaikkiin yliopistoihin, minkä senkin toivotaan nopeuttavan opiskeluiden aloittamista ja vähentävän välivuosia.

Mikä tulevaisuuden valintaperuste lääketieteellisissä tuleekaan olemaan, pitäisi silti säilyttää jonkinlainen pelastusrengas myöhään herääville. Niille, joilla lukio syystä tai toisesta menee kehnosti, ja niille, jotka vasta aikuisiällä suuntaavat uudelle uralle.

Lääkärin opinnot on joka vuosi aloittanut pelkän valintakokeen perusteella myös muutama selvästi muita vanhempi opiskelija. Useilla heistä on esimerkiksi jo teknisen tai biotieteellisen alan tutkinto ja työura takana.

Digitalisoituvassa ja vuorovaikutustaitoja korostavassa terveydenhuollossa on varmasti paikkansa myös näille keski-ikäisille opiskelijoille, vaikka he valmistuisivatkin lääkäreiksi vasta viisikymppisinä.

Uusin lehti

Tapahtumat

22.11. Finlandia-talo – Rahoitus on toistaiseksi jäänyt sote-keskusteluissa sivurooliin, vaikka rahoituksen järjestäminen ohjaa merkittävästi toimintaa sosiaali- ja terveydenhuollossa. Terveysalan rahoitus -tapahtuma käy läpi, mitä sote-alan rahoituksen tulevaisuudesta tiedetään nyt, mitä sen suhteen on suunnitteilla sekä millainen rahoitusmalli toimisi hyvin tilanteessa, jossa julkinen ja yksityinen sektori toimivat yhä enemmän yhteistyössä. Tapahtumassa selvitetään myös mitkä ovat nykyisen lääkerahoitusjärjestelmän suurimmat ongelmat sekä kuinka niitä ratkotaan. Tule päivittämään tietosi, oppimaan uutta, osallistumaan keskusteluun sekä verkottumaan.

Kaikki tapahtumat

Uusimmat uutiset

Medirekry: Työpaikat

PÄÄKIRJOITUS

Länsi-Pohja uhmaa sote-määräyksiä

Eri puolilla Suomea vallitseva kuntien into yhteisyrityksiin kertoo siitä, kuinka vaikeaa yhteistyö maakunnan eri kaupunkien välillä voi olla, kirjoittaa päätoimittaja Anna Niemelä.

  • 17.11. 10:33

Kolumni

Aluepolitiikkaa ja edunvalvontaa

Vaikka sopeutuminen työpaikkojen muutoksiin on kipeää, rakennemuutos perustuu kohtuulliseen näyttöön paremmasta vaikuttavuudesta ja potilasturvallisuudesta, kirjoittaa Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin johtaja Leena Setälä.

  • 17.11. 08:52

Toimitukselta

Keskusta sai Meri-Lapissa maistaa omaa lääkettään

Meri-Lapin kuntien valtuustossa useimmat keskustalaiset äänestivät yhteisyrityksen puolesta, vaikka se pistää kapuloita rattaisiin sote-uudistuksen järjestelyille Lapin maakunnassa.

  • 15.11. 10:39

Medirekry

Kaupallinen yhteistyö
HUS

Erikoislääkäri määräaikaiseen viransijaisuuteen

HUS on Suomen suurin erikoissairaanhoidon toimija ja työnantaja. Vahvuutemme on osaava ja työssään viihtyvä henkilökunta, joka arvostaa avoimuutta ja yhdenvertaisuutta. Työmme tavoitteena on korkea laatu ja korostamme potilaan parasta.

HUS

Erikoislääkäri vakinaiseen virkaan

HUS on Suomen suurin erikoissairaanhoidon toimija ja työnantaja. Vahvuutemme on osaava ja työssään viihtyvä henkilökunta, joka arvostaa avoimuutta ja yhdenvertaisuutta. Työmme tavoitteena on korkea laatu ja korostamme potilaan parasta

HUS

Erikoistuva lääkäri

HUS on Suomen suurin erikoissairaanhoidon toimija ja työnantaja. Vahvuutemme on osaava ja työssään viihtyvä henkilökunta, joka arvostaa avoimuutta ja yhdenvertaisuutta. Työmme tavoitteena on korkea laatu ja korostamme potilaan parasta.

ETELÄ-POHJANMAAN SAIRAANHOITOPIIRIN KUNTAYHTYMÄ

KIPUPOLIKLINIKAN OSASTONYLILÄÄKÄRIN VIRKA

Olemme vireä ja aktiivinen, hyvät koulutus- ja työnohjausmahdollisuudet tarjoava työnantaja. Sairaalassamme on mahdollisuudet monipuoliseen lääkärintyöhön sekä tutkimukseen.

Summa

Summa kokoaa Talentumin lehdet ja bisneskirjat yhteen paikkaan. Lehden tilaajat voivat lukea Mediuutisia maksutta myös Summassa. Kokeile kuukauden ajan maksutta, et sitoudu mihinkään.